.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 17:23

Kawasaki Versys 1000 S / SE 2021

Μια νέα, τρίτη έκδοση Versys 1000 S προστίθεται στην Adventure Touring οικογένεια της Kawasaki, προσφέροντας ένα ενδιάμεσο επίπεδο εξοπλισμού.

Versys 1000 S

Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις στην Ευρώπη πλέον της βασικής, το νέο Versys 1000 S συνιστά από μόνο του μιαν οικογένεια τεσσάρων μοντέλων – Standard, Tourer, Tourer Plus και Grand Tourer – το καθένα με προοδευτικά αυξανόμενο αριθμό πρόσθετων εξαρτημάτων για τουρισμό.

Στη βάση του παραμένει το γνωστό πακέτο του Versys 1000 με τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 1,043 cc με μονόδρομο συμπλέκτη και το πλήρες κιτ ηλεκτρονικών που ελέγχεται από μια αδρανειακή μονάδα έξι αξόνων (IMU).

Η σουίτα ηλεκτρονικών του περιλαμβάνει KTRC traction control, αλλά και επιλέξιμες power modes για την απόδοση του κινητήρα - sport, road, rain συν μια rider mode. Διαθέτει ακόμη εξελιγμένο σύστημα ABS που η Kawasaki ονομάζει KIBS.

Η έκδοση S διαθέτει ψηλή τουριστική αεροδυναμική ζελατίνα και η εργονομία του μπορεί να προσαρμοστεί με την επιλογή προαιρετικής χαμηλότερης σέλας (κατά 20 mm).

Στις αναρτήσεις συναντάμε το γνωστό πακέτο της Showa με το ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm και ένα οριζόντια τοποθετημένο αμορτισέρ, αμφότερα με ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίων και απόσβεσης επαναφοράς.

Ο εξοπλισμός του S διατηρεί φυσικά τα LED φώτα με το χαρακτηριστικό ζεύγος cornering lights στα μπροστινά πλαϊνά του φέρινγκ που φωτίζουν το εσωτερικό της στροφής.

Η Kawasaki έχει προβλέψει για συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής Rideology App.

Παράλληλα, για το 2021 το Versys 1000 S διαθέτει πλέον και την αυτοεπισκευαζόμενη βαφή της Kawasaki - Highly Durable paint – η οποία μπορεί να καλύψει από μόνη της μικρά γδαρσίματα στις πλαστικές επιφάνειες της μοτοσυκλέτας.

Χρώματα για το 2021:

- Emerald Blazed Green / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black
- Pearl Storm Gray / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black

Εκδόσεις 2021

- Tourer: Πλαϊνές βαλίτσες 56 l, εσωτερικές τσάντες, Tank Pad
- Tourer Plus: Πλαϊνές βαλίτσες 56 l, εσωτερικές τσάντες, Tank Pad, φώτα ομίχλης
- Grand Tourer spec – Πλαϊνές βαλίτσες 56 l, εσωτερικές τσάντες, Tank Pad, φώτα ομίχλης, 47 l Top Case, εσωτερική τσάντα Top Case, βάση GPS, προστατευτικά μανιτάρια

Versys 1000 SΕ

Αν έκδοση S είναι ουσιαστικά το βασικό μοντέλο Versys 1000 με άφθονο επιπλέον εξοπλισμό, το SE είναι στην πράξη το S με ηλεκτρονικές αναρτήσεις.

Η διαφορά του SE για το 2021 είναι πως στο ίδιο πακέτο ηλεκτρονικών ημι-ενεργών αναρτήσεων KECS που ήδη γνωρίζαμε από πέρυσι χρησιμοποιείται το νέο software της Showa που περιγράφεται ως Skyhook – προσομοιάζοντας την αίσθηση πως η μοτοσυκλέτα αιωρείται από τον ουρανό.

Πρόκειται για το Showa Skyhook EERA (Electronically Equipped Ride Adjustment) που συνδέεται μέσω της IMU με τις διαθέσιμες riding modes ώστε κάθε φορά οι αναρτήσεις να προσαρμόζονται στο ανάλογο πρόγραμμα οδήγησης.

Μπορείτε να δείτε την ανανεωμένη γενιά Kawasaki Versys 1000 S και Versys 1000 SE 2021 στην επίσημη ελληνική ιστοσελίδα, καθώς αναμένουμε ενημέρωση για τιμές και διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, δείτε στη συνέχεια το βίντεο της Kawasaki από την παρουσίαση των ανανεωμένων Versys 1000 S / SE 2021.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 17:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon