.
Κατηγορία Husqvarna
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 07:20

Husqvarna Svartpilen και Vitpilen 2024 - Αλλαγές ουσίας

Η Husqvarna παρουσίασε τα ανανεωμένα Vitpilen και Svartpilen, τα οποία δέχονται τις περισσότερες αλλαγές από την παρουσίαση τους το 2018.

Για το 2024 λοιπόν, οι αλλαγές στα μικρά σουηδικά, λευκά και μαύρα βέλη, περιλαμβάνουν μεγαλύτερο μεταξόνιο, νέο πλαίσιο, νέο ψαλίδι από αλουμίνιο και αναθεωρημένο ύψος σέλας, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά στις στροφές διατηρώντας παράλληλα τη σταθερότητα. Τα μοντέλα Vitpilen επωφελούνται περαιτέρω από τα νέα τιμόνια που προσφέρουν μειωμένο βάρος για σύστημα διεύθυνσης, ενώ με μηχανικές αλλαγές που χαρακτηρίζουν πιο "συμπαγή" τη σειρά των κινητήρων, έρχεται και η σύμπνοια με το EURO 5+. Ακόμα, βελτιωμένη ανακοινώνεται η κατανομή βάρους αλλά και το αναθεωρημένο κιβώτιο ταχυτήτων.

Svartpilen_Vitpilen_a_2024.jpg

Ξεκινώντας με τα Vitpilen 401 και Svartpilen 401, εντός συναντάμε ένα μονοκύλινδρο κινητήρα 399 κ.εκ., απόδοσης 45 ίππων, ο οποίος φιλοξενείται μέσα σε ένα ατσάλινο πλαίσιο, το οποίο συνεργάζεται με ένα νέο ψαλίδι από αλουμίνιο. Τα Vitpilen 401 και Svartpilen 401 μοιράζονται επίσης τεχνολογία, διαθέτοντας συστήματα όπως MTC, λειτουργίες οδήγησης, ρυθμιζόμενη ανάρτηση της WP, φρένα ByBre και cornering ABS της Bosch. Ακόμα, η τεχνολογία Easy Shift επιτρέπει τις αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη, ενώ η οθόνη TFT 5", το φινίρισμα υψηλής ποιότητας με αυτοκόλλητα και οι ζάντες 17'' ολοκληρώνουν το στυλ των μοντέλων Vitpilen και Svartpilen.

Svartpilen_Vitpilen_c_2024.jpg

Το ακόλουθο -προς τα κάτω- σε κυβισμό, Svartpilen 250, συνδυάζει έναν ελαφρύτερο μονοκύλινδρο κινητήρα 249 κ.εκ., απόδοσης 31 ίππων με νέο ελαφρύ πλαίσιο, αλουμινένιο ψαλίδι και πιο όρθια θέση οδήγησης. Στις αναρτήσεις συναντάμε την WP, στα φρένα τη ByBre και στο ABS το δικάναλο σύστημα της Bosch. Ακόμα, και πάλι έχουμε νέα οθόνη LCD 5'', premium φινίρισμα βαφής με αυτοκόλλητα και χυτές ζάντες 17''.

Svartpilen_Vitpilen_b_2024.jpg

Τέλος, στα μικρότερα τέκνα της σειράς με το μονοκύλινδρο κινητήρα των 125 κ.εκ. και των 15 ίππων, τα νέα Svartpilen 125 και Vitpilen 125 προσφέρουν μια ευκαιρία για μάθηση και εξερεύνηση στους νέους αναβάτες, συνδυάζοντας την εργονομική σχεδίαση με την ευχάριστη οδήγηση. Όπως και τα μεγαλύτερα αδέρφια τους, αμφότερα τα δύο μοντέλα διαθέτουν ανάρτηση της WP, φρένα ByBre και cornering ABS της Bosch.

Η διάθεση των προαναφερθέντων, νέων μοντέλων αναμένεται για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, συνοδευόμενη από μια μακρά λίστα αξεσουάρ τα οποία θα συμβάλλουν τα δέοντα στο κομμάτι της εξατομίκευσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 08:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon