.
Κατηγορία Husqvarna
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 10:18

Husqvarna Vitpilen και Svartpilen 801/901 – Θα έρθουν εντός του 2024;

Ξανά κυκλοφόρησαν κατασκοπευτικές εικόνες, αλλά και οι ανάλογες φήμες για τα μοντέλα που δεν έχουμε δει ακόμα.

Θα διευρύνει ξανά την γκάμα των Svartpilen και Vitpilen, η Husqvarna; Η Σουηδική εταιρεία, η οποία ανήκει εδώ και αρκετά χρόνια στο Pierer Mobility Group, προσφέρει 2+2 επιλογές για τις «naked» μοτοσυκλέτες της: Είτε στα 125, είτε στα 400 κυβικά, σε Svartpilen ή Vitpilen. Ωστόσο, κυκλοφόρησαν ξανά στα διεθνή μέσα κατασκοπευτικές φωτογραφίες, οι οποίες είχαν εμφανιστεί την περασμένη άνοιξη, σχετικά με πιθανά νέα Svartpilen αλλά και Vitpilen 801 ή 901 -φυσικά μαζί με την ανάλογη αναζωπύρωση των φημών. 

Στις εικόνες, η «καρδιά» των μοντέλων φαίνεται ξεκάθαρα: Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας LC8c της KTM, που τον χρησιμοποιεί και η Husqvarna Norden 901. Οι διαφορές μεταξύ των Svartpilen και Vitpilen είναι μικρές, με το πρώτο να χρησιμοποιεί πιο ψηλό τιμόνι, να φέρει ένα μασκάκι πάνω από τον προβολέα και να χρησιμοποιεί πιο «παντός εδάφους» ελαστικά. Ναι, ήδη από τα δοκιμαστικά μοντέλα!

Ο κινητήρας των μοντέλων, θα μπορούσε να είναι είτε ο «μικρός» LC8c (των 799 κυβικών), είτε ο μεγαλύτερος (889 κ.εκ.), εξού και οι πιθανές ονομασίες 801 και 901. Γερμανοί δημοσιογράφοι κλίνουν υπέρ της δεύτερης πιθανότητας. Σαν μηχανικά σύνολα, οι μοτοσυκλέτες φυσικά θα δανείζονται αρκετά στοιχεία από την KTM πλατφόρμα του Duke 790/890. Ωστόσο, μπορούν να επιτύχουν εμπορικά; Δυστυχώς, τα εμπνευσμένα Vipilen και Svartpilen 701 του παρελθόντος, δεν έμειναν για πολύ καιρό στις αγορές, καθώς υπήρξαν ιδιαίτερες και ακριβούτσικες μοτοσυκλέτες. Ο χρόνος θα μας δείξει τι θα γίνει με τους τυχόν «διαδόχους».

 

Πηγή/φωτογραφίες: Motorrad, bmh Images 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 10:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon