.
Κατηγορία Gas Gas
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 12:31

GasGas - Έρχονται γυμνά Street και Adventure-Tourer μοντέλα!

Μετά την σωτηρία της GasGas από την ΚΤΜ, η μαμά εταιρεία Pierer Mobility παρουσίασε ένα portfolio με τα επερχόμενα μοντέλα της ισπανικής εταιρείας, που περιλαμβάνουν τουλάχιστον 3 Street μοντέλα, 2 800άρια, μια γυμνή μοτοσυκλέτα κι ένα Adventure-Tourer, αλλά και μια γυμνή μοτοσυκλέτα 250 κυβικών!

Εμπρός λοιπόν, σε μια νέα απόπειρα διάσωσης εταιρείας από τον Stefan Pierer, αυτή τη φορά με τη GasGas, ενώ ο στόχος για μοναδική ταυτότητα προϊόντων σε ΚΤΜ, Husqvarna και GasGas γίνεται ακόμα πιο δύσκολος.

Όπως κι η Husqvarna, έτσι κι η GasGas έχει γίνει γνωστή κυρίως για τα Offroad μοντέλα της. Κι ενώ η Husqvarna, υπό τη διοίκηση της BMW, είχε παρουσιάσει 2-3 Street μοτοσυκλέτες, η GasGas έχει έναν άλλο τομέα δραστηριοποίησης που δεν απαντάται στις άλλες εταιρείες της Pierer Mobility, κι αυτός είναι τα Trial μοντέλα.

Άλλωστε φανταζόμαστε αυτός ήταν κι ένας σημαντικός λόγος που η ΚΤΜ ενεπλάκη στη σωτηρία της GasGas, καθώς έτσι θα αποκτούσε «πάτημα» στο Trial, αλλά και στην τεχνογνωσία των ηλεκτρικών μοντέλων της φίρμας.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, η GasGas θα εξελίξει 3 street μοντέλα για την ώρα. Η μοτοσυκλέτα των 250 κυβικών πιστεύουμε θα βασίζεται στο ΚΤΜ 250 Duke, ενώ για την ώρα δεν παρουσιάζεται στο πλάνο κάποιο αντίστοιχο μοντέλο σε 390 / 490 κυβικά.

Τα 800άρια θα βασίζονται στα KTM Duke και Adventure με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, ενώ για την ώρα η GasGas θα συνεχίσει να παράγει τα Off-Road μοντέλα της.

Νέοι είναι οι κυβισμοί των 350 και 450, προερχόμενοι από τα μοντέλα των ΚΤΜ / Husqvarna, ενώ συνεχίζεται η παραγωγή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η GasGas έχει κερδίσει το νεότευκτο Παγκόσμιο Κύπελλο ηλεκτρικών trial μοτοσυκλετών για τα πρώτα του 2 χρόνια, και φυσικά η ΚΤΜ θέλει να τη δει να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Για αυτό θα δούμε και τον Albert Cabestany να υπερασπίζεται τον τίτλο του μέσα στο 2020.

Όσο για το πότε θα δούμε τα νέα μοντέλα στην παραγωγή, υπομονή μέχρι την EICMA 2020.

Δείτε ΕΔΩ τα επερχόμενα μοντέλα της ΚΤΜ, από την ίδια παρουσίαση.

Και ΕΔΩ τα επερχόμενα μοντέλα της Husqvarna.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 12:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon