.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 13:10

Gas Gas και Albert Cabestany μαζί στη διεκδίκηση του Trial-E 2020

Ο έμπειρος Ισπανός συνεχίζει και στην επόμενη μέρα της Gas Gas υπό την ΚΤΜ, αναλαμβάνοντας την εξέλιξη του ηλεκτρικού ΤΧΕ.

Στα 39 του χρόνια ο Albert Cabestany έχει να επιδείξει μια καριέρα 23 ετών στο παγκόσμιο στερέωμα του Trial, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της με τη Sherco και καλύτερο πλασάρισμα στο Παγκόσμιο TrialGP την 3η θέση.

Το 2018 έκανε ένα πέρασμα από τη Βeta, επιστρέφοντας στην εταιρεία που τον είχε πρωτοφέρει στο παγκόσμιο στερέωμα το 1997-1998, ενώ πέρυσι μεταπήδησε στη Gas Gas για να την εκπροσωπήσει στον ηλεκτρικό θεσμό Trial-E, όπου και αναδείχθηκε με το καλημέρα Παγκόσμιος Κυπελλούχος 2019 – προς το παρόν η ηλεκτρική κατηγορία δε συνιστά πρωτάθλημα αφού φέτος έτρεξε μόνο δύο αγώνες.

Albert Cabastany GasGas Factory Racing GasGas TXE 1

Μετά την πρόσφατη εξαγορά της Gas Gas από την ΚΤΜ, είδαμε μια εκτενή αναδιοργάνωση στις αγωνιστικές δραστηριότητες της Ισπανικής εταιρείας, καθώς ήδη έχουμε νέες μοτοσυκλέτες βασισμένες πια στα ανάλογα ΚΤΜ μοντέλα και εισροή ονομαστών πρωταθλητών, όπως της Laia Sanz που θα την εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally.

Στο Trial, από την άλλη, η μεν Gas Gas είναι έμπειρη πρωταγωνίστρια σε όλες τις κατηγορίες και κάτοχος τριών τίτλων στην ηλεκτρική κλάση, ενώ η ΚΤΜ δεν είχε ως τώρα καμιά παρουσία. Πλέον όμως απέκτησε εμμέσως το πάτημα και σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο και φυσικά ένας αναβάτης όπως ο Cabestany είναι εξαιρετικά πολύτιμος.

Κάπως έτσι ανακοινώνεται σήμερα πως ο Ισπανός θα συνεχίσει με την Gas Gas στην ηλεκτρική κατηγορία Trial-E και μάλιστα θα ηγηθεί της εξέλιξης του μοντέλου ΤΧΕ στο Κύπελλο της νέας σεζόν, που θα έχει πια τρεις αγώνες σε Ανδόρα, Ιταλία και Γαλλία.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα αφιέρωμα στο μαγικό 2019 του Cabestany με τη Gas Gas καθ' οδόν προς τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 13:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon