.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 11:08

MotoGP – Η μεγάλη κλοπή της Sepang που μαθεύτηκε 40 μέρες αργότερα

Κατά τη διάρκεια του Μαλαισιανού GP κλάπησαν από διάφορες ομάδες αρκετά εξαρτήματα και οι ελαφροχέρηδες πιάστηκαν μερικές μέρες μετά.

Το τριήμερο 1 ως 3 Νοεμβρίου 2019 όλος ο κόσμος του MotoGP βρισκόταν στη Sepang International Circuit για τον 18ο και προτελευταίο αγώνα της σεζόν. Ανάμεσα στον κόσμο, ωστόσο, βρίσκονταν και μερικοί τύποι με μακριά χέρια.

Αυτοί κατάφεραν να σηκώσουν κάμποσα πράγματα από γκαράζ έξι ομάδων Moto2 και Moto3, με μεγαλύτερο θύμα να αναδεικνύεται η ομάδα Angel Nieto της Moto2.

Αν και τις ημέρες του αγώνα δεν έγινε ευρέως γνωστό το συμβάν, σιωπηρά ξεσηκώθηκε μια μεγάλη κινητοποίηση και λίγες μέρες αργότερα οι υπεύθυνοι πιάστηκαν. Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα, κάποιοι εκ των οποίων είχαν προσληφθεί εποχικά στη Sepang για τον αγώνα και διέθεταν πάσα που τους έδιναν πρόσβαση στα γκαράζ που σημειώθηκαν οι κλοπές.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από τις 3 Νοεμβρίου ξεκίνησε μια σειρά επιδρομών και ερευνών των αρχών προς εντοπισμό των υπόπτων και μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου είχαν φτάσει πια στην άκρη του νήματος.

Πρόκειται για μια ομάδα Μαλαισιανών υπηκόων, ηλικίας από 23 ως 30 ετών, οι οποίοι κατάφεραν να σηκώσουν 26 δαγκάνες φρένων, επτά εργαλεία, τρία αμορτισέρ, δύο γκριπ, δύο κουβέρτες ελαστικών, δύο τζάκετ ομάδων, βίδες, υγρά φρένων, λάστιχα και άλλα κομμάτια.

Πολλά από αυτά είχαν ήδη πουληθεί αρκετά φτηνά σε ιδιώτες, ενώ κάποια είχαν ήδη τοποθετηθεί σε ιδιωτικές μοτοσυκλέτες, μεταξύ αυτών και των ιδίων των κλεφτών. Μάλιστα ο ένας εκ των δραστών είναι ιδιοκτήτης συνεργείου μοτοσυκλετών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως το βασικό κανάλι για την πώληση και τοποθέτηση των κλοπιμαίων.

Παράλληλα, η αστυνομία της Kuala Lumpur εξηγεί πως δύο από τους συλληφθέντες βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης.

Το ενδιαφέρον - και ουδόλως απρόσμενο – είναι πως η είδηση έγινε ευρέως γνωστή μόλις τώρα στον κόσμο της Μοτοσυκλέτας, παρότι εκ των υστέρων μια απλή αναζήτηση αναδεικνύει κάποια σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Μαλαισίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon