.
Κατηγορία Benelli
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 17:59

QJ Motor / Benelli – Τετρακύλινδρο adventure, ΤΝΤ600, 302R και μια έκπληξη

Ο επίσημος φάκελος που κατατέθηκε από την QJ Motor στην αρμόδια Κινεζική υπηρεσία αποκαλύπτει πολύ ενδιαφέροντα νέα μοντέλα παραγωγής.

Δεν ξέρουμε πού τα βρίσκουν οι Άγγλοι συνάδελφοι, πάντως ο φωτογραφίες που βρήκαν τον δρόμο τους προς τον παγκόσμιο Τύπο είναι εξόχως ενδιαφέρουσες. Ο λόγος για τις εγκρίσεις Τύπου τεσσάρων νέων μοντέλων για την Qianjiang, κατά κόσμον QJ Motor, ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων και της Benelli. Σε αυτές υπάρχουν οι σχετικές φωτογραφίες που τραβούν το ενδιαφέρον μας, καθώς και κάποιες τεχνικές πληροφορίες.

Ας δούμε τι να περιμένουμε από την Κινέζικη εταιρεία, κρατώντας στο μυαλό πως ό,τι κυκλοφορεί στην Κίνα ως QJ έχει πάρα πολλές πιθανότητες να έρθει στα μέρη μας ως Benelli.

Benelli TNT 600 302R new bikes 01

ΤΝΤ600

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα χτισμένη γύρω από έναν τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 600 cc, οι διάφορες εκδόσεις της οποίας δεν έχουν φτάσει στις Ευρωπαϊκές αγορές εδώ και κάποια χρόνια, πιθανότατα λόγω προδιαγραφών.

Το ΤΝΤ600 εμφανίζεται ανανεωμένο στη μοναδική φωτογραφία που διατίθεται, με μικρές επεμβάσεις στην εμφάνιση, νέα περιφερειακά και ονομαστική απόδοση 80 ίππων. Η μοτοσυκλέτα της εικόνας φορά το ψαλίδι του QJ SRK600, καθώς και νέο ανεστραμμένο πιρούνι, νέες δαγκάνες Brembo και ABS της Bosch.

Benelli TNT 600 302R new bikes 03

QJ600GS

Με αυτό το όνομα δεν χρειάζεται καν να δούμε φωτογραφία για να μαντέψουμε περί τίνος πρόκειται. Η QJ/Benelli έχει επενδύσει χοντρά στην adventure κατηγορία και εισπράττει απλόχερα από την επιτυχία του TRK502, καθώς ετοιμάζεται να λανσάρει και το μεγαλύτερο TRK800.

Στο μεταξύ ωστόσο φαίνεται πως το πρόγραμμα έχει κι άλλη Περιπέτεια, τετρακύλινδρη αυτή τη φορά.

Στη φωτογραφία βλέπουμε την ψηλή έκδοση του ΤΝΤ600, με τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα, απόδοση 80 hp και υγρό βάρος 233 κιλών.

Benelli TNT 600 302R new bikes 02

302R

Ανανέωση για το μικρό δικύλινδρο σπορ μοντέλο της QJ, με νέα φέρινγκ και ABS της Bosch.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο κινητήρας είναι ο ίδιος με ονομαστική ιπποδύναμη 36 hp, μια πολύ μικρή μείωση από τους 37.5 που απέδιδε το μοντέλο ως τώρα, γεγονός που ενδεχομένως υπονοεί την προσαρμογή σε πιο σφικτές προδιαγραφές.

Εκτός αυτών, η μοτοσυκλέτα εμφανίζεται να έχει χάσει και περίπου 8 κιλά, ρίχνοντας το τελικό σύνολο στα 182.

Benelli TNT 600 302R new bikes 04

SRK700

Το τελευταίο μοντέλο που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της QJ Motor αποτελεί μια μικρή έκπληξη, καθώς φορά έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα που ως τώρα δεν γνωρίζαμε.

Εκ πρώτης όψεως θα υπέθετε κανείς πως πρόκειται για τον δικύλινδρο σε σειρά του 752S, ωστόσο εδώ τα χαρτιά υποδεικνύουν 693 cc και όχι τα 754 του υπάρχοντος μοντέλου.

Οι πληροφορίες των συναδέλφων μιλούν για έναν νέο δικύλινδρο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από την QJ, με απόδοση 75 ίππων – όσο περίπου και ο μεγαλύτερος κινητήρας του 752S – για υγρό βάρος 192 κιλών.

Και το SRK700 εξοπλίζεται με επώνυμα περιφερειακά από τις Brembo, Marzocchi και φυσικά τη Bosch.

Προς το παρόν κρατάμε πως τα παραπάνω μοντέλα αφορούν την QJ Motor και όχι επιβεβαιωμένα και τη Benelli, ενώ ενδεχομένως να βλέπουμε μοντέλα 2022, μιας και η QJ παρουσίασε επίσημα τη φετινή γκάμα της τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έκθεση CIMA Motor 2020.

Είναι πολλές ωστόσο οι πιθανότητες να τα δούμε και στα μέρη μας, μιας και αφενός υπάρχει γόνιμο έδαφος, καλλιεργημένο ήδη από την τεράστια επιτυχία των TRK στην Ευρώπη, αφετέρου και στην Κίνα πλέον ισχύουν αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών, γεγονός που μειώνει την απόσταση από τη δυτική πραγματικότητα.

Πηγή: Bennetts / Bike Social

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 18:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon