.
Κατηγορία Benelli
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 17:08

Benelli – Αναβάθμιση στον δικύλινδρο κινητήρα των 300 κ.εκ.

Νωρίτερα γράψαμε για τις εξελίξεις σχετικά με το HD350 project, την μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, που θα παράγεται από την Qianjiang, μητρική εταιρεία της Benelli, και θα βασίζεται στο BN302 μοντέλο της τελευταίας.

Αν και οι πληροφορίες δεν είναι πολλές για το HD350, ένα σημαντικό στοιχείο που έγινε γνωστό, είναι πως ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας του ΒΝ302, θα αυξήσει την χωρητικότητα του για αυτή την υλοποίηση.

Συγκεκριμένα, διατηρώντας την ίδια διαδρομή των 42,5 χλστ., αλλά κάνοντας χρήση των μεγαλύτερης διαμέτρου πιστονιών από τους κινητήρες των Leoncino 500 και TRK 502 (69 χλστ. από 65 χλστ.), θα επιτευχθεί μια αύξηση της χωρητικότητας, από τα 300 κ.εκ., στα 338 κ.εκ.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε αν αυτή η αύξηση στην χωρητικότητα θα συνοδευτεί και από ανάλογη αύξηση στην ισχύ, η οποία στην μονάδα των 300 κ.εκ., ανέρχεται στους 37 ίππους.

Μπορεί αυτή η αύξηση στην χωρητικότητα να μην έχει ως σκοπό περισσότερη δύναμη αλλά διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης, όπως πιο “γεμάτη” απόδοση στις χαμηλομεσαίες στροφές λειτουργίας, καθώς και συμμόρφωση με αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, χωρίς απώλεια ισχύος.

Μην ξεχνάμε πως η μοτοσυκλέτα στοχεύει μεταξύ άλλων και στην τεράστια αγορά της Ινδίας, όπου από τον Απρίλιο (2020), θα ισχύσουν οι πολύ αυστηρές προδιαγραφές ρύπων BS VI.

Αυτό πάντως που έχει προκύψει ως είδηση, είναι ότι το συγκεκριμένο, μεγαλύτερης χωρητικότητας μοτέρ, θα το χρησιμοποιήσει και η Benelli στα δικά της μοντέλα, BN302/S και BN302R, χωρίς να αποκλείεται και η παρουσίαση κάποιων νέων εκδόσεων βασισμένων σε αυτή την πλατφόρμα.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για κάτι μακροπρόθεσμο, που χρονικά τοποθετείται στα τέλη του 2020.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon