.
Κατηγορία Akrapovic
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 15:05

Akrapovic Full Moon Concept

 

Φεγγάρι μου… χλωμό!

 

Είναι άλλη μία προσπάθεια της Akrapovic να εισαχθεί στον χώρο των μοτοσυκλετών, μιας και πριν λίγα χρόνια είχε παρουσιάσει ξανά την Morsus, μία εκπλεπτισμένη custom. Αυτή τη φορά, το όνομα της νέας κατασκευής είναι Full Moon, και φαίνεται πως εκείνη τη νύχτα που έγινε η σύλληψη της ιδέας ή της σχεδίασης, το φεγγάρι θα ήταν γεμάτο. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι, το πίσω τμήμα της Full Moon έχει μία ιδέα από ολόγιομο φεγγάρι, μία ιδέα που έκανε πράξη η επίσης σλοβάκικη εταιρία, Slovenian Dreamachine Motorcycles. Η νέα μοτοσυκλέτα που κινείται από έναν κινητήρα διάταξης V της S&S με την ονομασία Knucklehead, με 1.524 κυβικά εκατοστά, παρουσιάστηκε ήδη στην έκθεση
Bad Salzuflen Custombike Show στην Γερμανία, πριν λίγες μέρες.
Οι ιδιαιτερότητες στηνκατασκευή δεν είναι λίγες μιας και η μοτοσυκλέτα της Akrapovic χρησιμοποιεί μπροστινό τροχό από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, διαμέτρου 30 ιντσών, και περιμετρικό carbon δίσκο,
Το carbon είναι άλλωστε ένα υλικό που η Akrapovic διαθέτει συχνά στις εξατμίσεις της, άρα ξέρει καλά την χρήση και κατασκευή του. Το πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από ατσάλινα φύλλα, κάτι που αυξάνει το βάρος, αλλά ταυτόχρονα παίζει και τον ρόλο πλαισίου, αλλά και τον ρόλο των εξατμίσεων!
Υπάρχει υδραυλική ανάρτηση η οποία συμπιέζεται όταν η μοτοσυκλέτα σταματάει, κι έτσι η χρήση πλαϊνού σταντ δεν είναι απαραίτητη.
Αν κρίνουμε από την πορεία της Morsus που δεν είδε το φως της παραγωγής, εύκολα μπορούμε να προβλέψουμε ότι και αυτή η κατασκευή της Akrapovic είναι απλά ένα δείγμα δύναμης και τίποτε παραπάνω.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 15:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Akrapovič Morsus - Έβγαλε μοτοσυκλέτα!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon