.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 12:02

1:17.614 – Μια Ducati Panigale V4R διέλυσε το ρεκόρ πίστας των Σερρών

Νέο ρεκόρ και στα Supersport από τον Καρακώστα

Η εικόνα υγείας που εξέπεμπε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών κατά τον αγώνα του BMU European Road Racing Championship το τριήμερο 22, 23 και 24 Μαρτίου δεν οφειλόταν μόνο στο πλήθος των σχεδόν 130 συμμετεχόντων. Είχε να κάνει και με τις επιδόσεις των παρευρισκομένων και δη δύο συγκεκριμένων, του Δημήτρη Καρακώστα και του Βούλγαρου Angel Karanyotov.

Ειδικά ο δεύτερος, στα δοκιμαστικά της Παρασκευής 22/3 με τη Ducati Panigale V4R του κατάφερε μια επίδοση από άλλον πλανήτη, καθώς συνέτριψε το ρεκόρ πίστας με το εντυπωσιακό 1:17.614. Ο λόγος για τον εντυπωσιασμό μας δεν είναι άλλος από το καταρριφθέν ρεκόρ, το οποίο είχε τεθεί το 2017 από τον Χάρη Παρασκευόπουλο στα 1:18.330.

Dimitris Karakostas

Για την ιστορία, ο Karanyotov κέρδισε και τους δύο αγώνες της κατηγορίας SBK το Σάββατο (23/3/) και την Κυριακή (24/3). Στους αγώνες αυτούς είχαμε και δύο Ελληνικές συμμετοχές, με τον Λευτέρη Πίππο να παίρνει την τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα, καθώς και τον Γιώργο Μαρκεσίνη που πήρε την 8η και 7η θέση αντιστοίχως στα δύο σκέλη - αμφότεροι με Yamaha R1.

Παράλληλα, ιστορία γράφτηκε και στον αγώνα των Supersport, όπου ο Δημήτρης Καρακώστας με το Honda CBR600RR αναδείχθηκε δεύτερος στον πρώτο αγώνα και νίκησε στον δεύτερο, σημειώνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ πίστας για Supersport μοτοσυκλέτες με 1:19.975.

Αναλυτικά αποτελέσματα από τον αγώνα του BMU European Road Racing Championship

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 12:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon