.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 13:38

Tuareg Rallye 2019 – Ολοκλήρωσε εξαιρετικά ο Doc

Ευχαριστήθηκε αγώνα και πλασαρίστηκε ψηλά

Το Tuareg Rallye 2019 ολοκληρώθηκε στην Αλγερία, για μια φορά ακόμη με Ελληνικό ενδιαφέρον και δη με ένα καλό αποτέλεσμα στις αποσκευές του συμμετέχοντα, Δημήτρη -Doc- Αθανασουλόπουλου.

Ο Doc ξεκίνησε μάλλον άτυχα με μια ποινή 4 ωρών την πρώτη μέρα και έκτοτε απλά συνέχισε να ανεβαίνει στην κατάταξη. Ολοκλήρωσε το ράλι στη 12η θέση της κατηγορίας Motorbike Pro, ανάμεσα σε 64 συμμετοχές σε αυτήν – και άλλες 33 στην κατηγορία Motorbike Expert.

Για την ιστορία, στη Motorbike Pro ο μεγάλος νικητής ήταν ο Λιθουανός Arunas Gelazninkas με ΚΤΜ.

Για να κλείσουμε με τη συμμετοχή του Doc, ας ακούσουμε τον ίδιο να συνοψίζει την προσπάθειά του και να ευχαριστήσει όσους τον βοήθησαν:

“Επιστροφή στην Ελλάδα...Μακρύ το ταξίδι! Αλλά όσο πιο μακρύ, τόσο πιο καλό κι αξιόλογο. Να σας ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου για την θετική σας σκέψη, τις ευχές, τα ‘μπράβο’ και όλα σας τα σχόλια που που έδιναν χαμόγελο και μου άνοιγαν το γκάζι λίγες μοίρες παραπάνω! Να είστε όλοι καλά!

Μα πάνω από όλα να ευχαριστήσω αυτούς που με βοήθησαν να βρεθώ στην Αλγερία για το Tuareg Rallye:

Πρώτα από όλα το Motomarket και τους Σταμάτη και Αλέξανδρο Δημητριάδη για την πάντα θετική τους σκέψη και τα προϊόντα τους που με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο!

Ολίγα τεχνικά στοιχεία λοιπόν:

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το Aviator 2.2 της Airoh με συντρόφευσε στον αγώνα μου, όπως και τα ρούχα της Acerbis από την κορφή μέχρι τα νύχια! Είναι σημαντικό να είσαι άνετος αλλά και με όλα τα "κομφόρ" στους πολύωρους αγώνες. Μπουφάν, τσάντες, μπανάνες, τσέπες, camel back... είχανε μέσα τα πάντα: 4 λίτρα νερό (υποχρεωτικά), εργαλεία για να λύσεις και να δέσεις μοτέρ, κιτ φαρμακείου, αλουμινοκουβέρτα, δορυφορικό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο και έξτρα battery pack, τζελάκια, liposan, χαρτιά μηχανής με ασφάλεια, διεθνές δίπλωμα, διαβατήριο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακή κρέμα, 2α γάντια, αδιάβροχο, χρήματα... Όλα αυτά μέσα στο μπουφάν και στο camel back!!!

Τα Ειδικά λάδια της MOTOREX για ΚΤΜ 20W-60 ήταν ότι καλύτερο για το ΚΤΜ ΕΧC 500 όλες τις μέρος της ερήμου, με αλλαγή κάθε 2η μέρα με φίλτρο λαδιού. Το ΚΤΜ 500 ήταν ιδανικό για μένα αλλά και το 450 μια χαρά είναι! Ίδια δύναμη, με διαφορετικό χαρακτήρα απόδοσης. Η μοτοσυκλέτα ήταν άριστα προετοιμασμένη από την αγγλική ομάδα Desert Rose Racing της Patsy Quick, με όλο τον εξοπλισμό πλοήγησης +back up, μεγάλο ρεζερβουάρ, βάζεις για όργανα, GPS, φώτα κτλ. Έβαλα μια ενισχυμένη μπαταρία λιθίου Shido μόνο!

Οι μπότες μου ήταν Gaerne SG 12 από τον Γιάννη Κολιγλιάτη που μετά από 8 ημέρες φουλ στην άμμο, δεν συγκάηκα πουθενά, ούτε καν κοκκίνισαν τα πόδια μου! Ίσως η καλύτερη μπότα μακράν…

Τα λάστιχα που έτρεξα ήταν Michelin Desert με την συμπαράσταση του Ντίνου Πετρή και αρκούσε ένα ζευγάρι για να βγάλει όλο τον 8ήμερο αγώνα! Στην άμμο δεν καταναλώνεις πολύ λάστιχο, ενώ και φαγωμένο να είναι δεν αλλάζει πολλά στην πρόσφυση στα dunes...

Τους ευχαριστώ, και ΣΑΣ ευχαριστώ, ΟΛΟΥΣ!"

Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμής από την τελευταία μέρα του Tuareg Rally 2019:

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 13:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon