.
Κατηγορία SYM
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 17:33

TEST – SYM Wolf CR 300i

O λύκος ο καλός

Μετά από τα Wolf 125 και 250, η SYM κάνει το επόμενο της βήμα στον χώρο των μοτοσυκλετών. Μελετημένα, με μικρή αύξηση στον κυβισμό και εμφάνιση που παραπέμπει στη νεορετρό κατηγορία. Ένας “λύκος” που δεν αποτελεί τον “κακό” της υπόθεσης αλλά μια αρκετά αξιόλογη και προσιτή πρόταση, που απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος αναβατών.

Σε ρετρό μονοπάτια

Η SYM, πολύ σωστά επέλεξε να προσδώσει ρετρό πινελιές στο Wolf CR 300i, το οποίο ακολουθεί μια café racer σχεδιαστική νοοτροπία. Είναι η πιο δημοφιλής τάση αυτή την στιγμή στον χώρο των δύο τροχών και όλοι οι κατασκευαστές, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, δραστηριοποιούνται στο ύφος αυτό. H SΥΜ, δεν έχει βέβαια δικές της αναφορές από το παρελθόν για να “πατήσει” πάνω σε αυτές και έτσι απλά δανείστηκε ορισμένες γενικές φόρμες για να προσδώσει στο Wolf CR 300i αυτή την συγκεκριμένη εμφάνιση.

sym wolf cr 300 kinisi 1

Το αποτέλεσμα, είναι αδιαμφισβήτητα πετυχημένο! Χωρίς υπερβολές, το μοντέλο καταφέρνει να περάσει την συγκεκριμένη αίσθηση, με λίγες αλλά σωστά δοσμένες “πινελιές”, όπως το μασκάκι που “στεφανώνει” τον μονό προβολέα, το κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη,  το κόκκινα βαμμένο πλαίσιο και το σχήμα του ρεζερβουάρ, με τις μεγάλες πτυχώσεις για τα γόνατα.  

sym wolf cr 300 lept 2

Ακόμα και η εξάτμιση, ένα σημείο στο οποίο συχνά δεν δίνεται μεγάλη σημασία σε ότι αφορά στην αισθητική του από τους κατασκευαστές, στο Wolf CR 300i είναι προσεγμένη, έχοντας τριγωνικό σχήμα με φάλτσο κόψιμο στην εξωτερική πλευρά και πολύ όμορφο τελείωμα με μεταλλικό βουρτσισμένο καπάκι. Σε ότι αφορά στη ποιότητα, αυτή βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και δεν παρατηρήθηκαν ατέλειες στην συναρμογή, στο φινίρισμα και στην βαφή.

Θα σε χωρέσει άνετα

Το Wolf είναι “μαζεμένο” διαστασιακά, ωστόσο προσφέρει αρκετά καλούς χώρους για τον αναβάτη, χωρίς να τον στριμώχνει ή να τοποθετεί σε άβολες θέσεις τα άκρα του. Παρά τον café racer χαρακτήρα, το τιμόνι είναι τοποθετημένο σχετικά ψηλά και κοντά στον οδηγό, ενώ και τα μαρσπιέ, δεν έχουν επίσης ακραία θέση. Είναι τραβηγμένα ελαφρά πίσω αλλά σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν πρόβλημα με κλειστές γωνίες στα γόνατα, τα οποία έχουν αρκετό χώρο για να “φωλιάσουν” στις εσοχές του ρεζεβουάρ.

sym wolf cr 300 lept 9

Ακόμα και ψηλοί αναβάτες μπορούν λοιπόν να χωρέσουν στο Wolf CR 300i, το οποίο με την σέλα του στα 799 (ούτε καν 800…) χλστ. απόστασης από το έδαφος δεν θα προβληματίσει ούτε και τους βραχύσωμους.  Εργονομικά τώρα, δεν υπάρχει κάτι που να ενοχλεί, καθώς η μοτοσυκλέτα έχει τους διακόπτες και τα χειριστήρια της, στις κλασικές διατάξεις, χωρίς να σημειώνεται κάτι μεμπτό σε ότι αφορά στην προσέγγιση τους ή στον τρόπο λειτουργία τους.

sym wolf cr 300 lept 8

Η πληροφόρηση του οδηγού, γίνεται μέσω δύο αναλογικών “ρολογιών”, ενός ταχύμετρου και ενός στροφόμετρου, τα οποία φέρουν το καθένα, από μια ψηφιακή οθόνη στο εσωτερικό τους. Σε αυτές τις οθόνες, μεταξύ άλλων, προβάλλεται και η στάθμη καυσίμου. Συνολικά, το επίπεδο πληροφόρησης του Wolf CR 300i κρίνεται πλήρες και απροβλημάτιστο, αφού οι ενδείξεις, είτε αναλογικές, είτε ψηφιακές, είναι μεγάλες και καθαρές. Κλείνοντας το εργονομικό κεφάλαιο, αξίζουν επίσης να σημειωθούν, η ύπαρξη μονού αλλά και διπλού (κεντρικού stand), καθώς και το καλό οπτικό εύρος που προσφέρουν οι καθρέπτες.

Καλώς εξοπλισμένο

Χωρίς καλή βάση, δεν μπορεί να προκύψει τίποτα καλό και αυτό το γνωρίζει μάλλον καλά η SYM, για αυτό φρόντισε να εξοπλίσει το Wolf CR 300i με ένα διπλό περιμετρικό πλαίσιο, που κάνει την διαφορά. Πάνω σε αυτό τον στιβαρό συνδετικό κρίκο λοιπόν, δένει ένα μπροστινό που αποτελείται από συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και μονό δισκόφρενό διαμέτρου 288 χλστ., με στοιχείο που ξεχωρίζει, την τετραπίστονη, ακτινικής έδρασης δαγκάνα. Πίσω, έχουμε δύο μονά αμορτισέρ με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης του ελατηρίου και δισκόφρενο διαμέτρου 220 χλστ. με μονοπίστονη δαγκάνα. 

sym wolf cr 300 lept 7

Τα φρένα ελέγχονται από ABS της Bosch, ενώ οι ζάντες είναι από κράμα αλουμινίου και σε αυτές εφαρμόζονται ελαστικά διαστάσεων 110/70-17” και 140/70-17” μπροστά και πίσω αντιστοίχως.

sym wolf cr 300 lept 6

Στα του κινητήρα, η SYM έχει τοποθετήσει ένα μονοκύλινδρο, τετράρχονο και υγρόψυκτο μηχανικό σύνολο στο Wolf, με χωρητικότητα 278 κ.εκ. Τροφοδοτείται μέσω ψεκασμού, έχει τέσσερις βαλβίδες και συμμορφώνεται φυσικά με τις Euro 4 προδιαγραφές. Αποδίδει 27,5 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 2,6 kg-m ροπής στις 6.000 σ.α.λ. ενώ το κάνει με… κόσμιο τρόπο, αφού η SYM διαφημίζει ως προσόν του την πολιτισμένη λειτουργία του, λόγο του αντικραδασμικού άξονα που φέρει.

Aξιοπρεπέστατο

To Wolf CR 300i είναι μια μοτοσυκλέτα που σε βάζει “στην πρίζα” με την εμφάνιση της για να την οδηγήσεις και αυτό από μόνο του, είναι ένα θετικό στοιχείο, αν αναλογιστεί κανείς την… “βαρεμάρα” που σου βγάζουν ως αίσθηση αλλά commuter μοντέλα. Ξεκινώντας, αυτό που κάνει εντύπωση από τα πρώτα μέτρα είναι ένας ευχάριστα ετερόκλητος συνδυασμός. Τι εννοώ με αυτό; Ότι από την μία, το Wolf έχει το νοιώθεις πανάλαφρο, παρά τα 176 κιλά του και από την άλλη η αίσθηση που σου δίνει ιδιαίτερα από μπροστά, είναι αυτή του σταθερού και σίγουρου πατήματος στον δρόμο.

sym wolf cr 300 kinisi 6

Ο κινητήρας, παρουσιάζεται όντως πολιτισμένος στην λειτουργία του, η SYM δεν υπερέβαλε όταν διαφήμιζε τον αντικραδασμικό άξονα του και σε ότι αφορά στην απόδοση, αυτή είναι γεμάτη σε όλο το φάσμα των στροφών. Μόνο πολύ ψηλά, κοντά στα κόκκινα, θα βγουν κάποιοι υψίσυχνοι κραδασμοί στα μαρσπιέ αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγο να κρατιούνται οι στροφές εκεί, αφού η απόδοση έχει ήδη πιάσει το μέγιστο της πιο νωρίς.  Ο συμπλέκτης είναι μαλακός και προοδευτικός στην λειτουργία του και δεν θα κουράσει, ούτε και θα κουραστεί, σε συχνή χρήση μέσα στη πόλη.  Στο κιβώτιο υπάρχει ένα μικρό θεματάκι, με τη έννοια του ότι η λειτουργία του είναι σκληρή αλλά αυτό είναι κάτι που απλά απαιτεί συνήθεια, όπως συνήθεια απαιτεί και η εύρεση της νεκράς στο Wolf, που δεν την βρίσκεις άμεσα.

sym wolf cr 300 kinisi 10

Μέσα στην κίνηση η μοτοσυκλέτα ελίσσεται με χαρακτηριστική ευκολία, χωράει παντού και οι εντολές για αλλαγή κατεύθυνσης εκτελούνται άμεσα, ενώ υπάρχει ανά πάσα στιγμή γκάζι για να σε απεμπλέξει από μια δύσκολη κατάσταση ή να σου επιτρέψει να “ξεκολλήσεις” από τα αυτοκίνητα στις εκκινήσεις των φαναριών. Σε ποιο ανοικτούς δρόμους, το Wolf  φτάνει με ευκολία τα 120 χλμ./ώρα, ενώ αν με λίγη επιμονή και καλές συνθήκες, μπορεί να δείξει ακόμη και 140 στο ταχύμετρο του. Σε αυτές τις ταχύτητες είναι σταθερό και απροβλημάτιστο, με το στιβαρό πλαίσιο να κρατάει τη συνοχή του συνόλου στις παρατεταμένες καμπές.

sym wolf cr 300 kinisi 12

Το μικρό μασκάκι βέβαια δεν μπορεί να εκτρέψει όλο τον αέρα από το σώμα του οδηγού, χρειάζεται σκύψιμο για να καλυφθεί κάποιος καλά, ωστόσο τα χιλιόμετρα δεν είναι δα και πολλά για να πούμε ότι αυτό συνιστά πρόβλημα. Με την σέλα να είναι αρκετά άνετη λοιπόν, το Wolf δεν θα πει όχι σε ταξιδάκια και μεγάλες βόλτες εκτός πόλης. Τώρα αν σε αυτές τις βόλτες συναντήσει κάποιος και στροφές, κανένα πρόβλημα και πάλι το πλαίσιο θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, ενώ η καλή λειτουργία των αναρτήσεων και των φρένων, θα επιτρέψουν σβέλτους ρυθμούς και διασκέδαση. Τα ελαστικά της Maxxis προσφέρουν κράτημα και υπάρχει πάντα και το ABS της Bosch, με τη εξαιρετική του λειτουργία.

Όμορφο, πρακτικό και ικανό

Το Wolf CR 300i είναι μια μοτοσυκλέτα που απευθύνεται σε μεγάλη γκάμα αναβατών. Στους νεοεισερχόμενους στον χώρο των δύο τροχών, σε όσους θέλουν ένα στυλάτο μέσο καθημερινής μετακίνησης, σε αυτούς που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν scooter, στους κάτοχους μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που επιθυμούν κάτι μικρότερο για κάθε μέρα. Για όλους αυτούς λοιπόν, Το Wolf CR 300i έχει τις απαντήσεις στα θέλω και στις ανάγκες τους. Τα  4.195 ευρώ που κοστίζει κρίνονται λογικά για αυτά που προσφέρει και με δεδομένο τα 3,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα που απαιτεί σε βενζίνη, είναι μια οικονομική από κάθε άποψη, επιλογή. Από εκεί και έπειτα, στέκεται μια χαρά στον δρόμο, χωρίς να επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις σε ότι αφορά στην συμπεριφορά του. Βέβαια όλα αυτά τα κάνουν και άλλα commuter, απλά το Wolf, είναι επίσης και αρκετά όμορφο και αυτό είναι και το στοιχείο που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής

SYM 

Μοντέλο

Wolf CR 300i 

Αντιπρόσωπος

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. 

Τιμή

4.195

Εγγύηση

2 χρόνια

Κινητήρας

Τύπος

4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, 4β

Κυβισμός (cc)

278

Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm)

Δ.Α. 

Συμπίεση (:1) 

Δ.Α. 

Τροφοδοσία 

Ηλεκτρονικός ψεκασμός

Σύστημα εξαγωγής 

1 σε  1

Λίπανση 

Υγρό κάρτερ αντλία λαδιού

Εκκίνηση 

Μίζα

Συμπλέκτης 

Μηχανικός 

Μετάδοση

Αλυσίδα 

Πλαίσιο

Τύπος  

Ατσάλινο, διπλό περιμετρικό 

Κάστερ (°) 

Δ.Α.

Ίχνος (mm)

Δ.Α.

Μεταξόνιο (mm)

1.340

Ύψος σέλας (mm)

799

Μήκος (mm)

2.050

Πλάτος (mm)

818

Ύψος (mm)

1.097

Απόσταση εδάφους (mm)

173

Βάρος (kg)  

176

Ρεζερβουάρ(lt) 

14

Αναρτήσεις

Μπροστά

Συμβατικό τηελσκοπικό πιρούνι

Πίσω 

Δύο μονά αμορτισέρ, προφόρτιση ελατηρίου

Ελαστικά

Μπροστά

110/70-17"

Πίσω 

140/70-17"

Φρένα

Μπροστά

Μονός δίσκος, διάμετρος 288χλστ., τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα 

Φρένα

Μονός δίσκος, διάμετρος 220χλστ., μονοπίστονη δαγκάνα 

Επιδόσεις

Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) 

27,5/8.000

Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm) 

2,6/6.000

      

Φωτογραφίες Κίνησης / Στατικά

Φωτογραφίες Λεπτομερειών









 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 17:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - SYM Wolf 250i 2012
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon