.
Κατηγορία SYM
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 12:59

Test - SYM Wolf 250i 2012

 

Στα δόντια του Λύκου

 


Της Τζο Λαδά

TAIWAN – ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: Οι λύκοι που μέχρι τώρα ζούσαν βαθιά μέσα στη ζώνη της τάιγκα, παρέα με την καφέ αρκούδα και το ελάφι, έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης, με άγριες διαθέσεις! Τελευταίες πληροφορίες μας ενημερώνουν πως οι λύκοι της Taiwan έφτασαν ...στην Αθήνα και βρίσκονται στην SYM! Προσοχή! To Wolf 250i κυκλοφορεί ελεύθερο!

Από τα scooter στα naked


Απ’ ότι φαίνεται, η SYM έχει κάνει τεράστια βήματα από την κατασκευή scooter. Μετά την επίθεση στην προαναφερόμενη αγορά, στην οποία κατέχει στη χώρα μας το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων, η εταιρία από την Ταιβάν έρχεται για να μας αφήσει για άλλη μια φορά άναυδους, αλλά και να δείξει τα δόντια της στους μεγάλους κατασκευαστές. Wolf ονομάζεται η νέα της πρόταση -κατ’ όνομα-“λύκος” γαρ, αλλά και στην ουσία), η οποία αφορά σε μια naked streetfighter μοτοσυκλέτα, σε μια κατηγορία που πολλοί κατασκευστές, αλλά και αγοραστές, δείχνουν να έχουν ξεχάσει: αυτή των ταπεινών 250 κυβικών εκατοστών.

Είπε κανείς ότι με ένα 250 δεν μπορείς να περάσεις καλά, να κινηθείς αξιοπρεπώς και να απολαύσεις την καθημερινότητά σου;
Σε πρώτη φάση θα περίμενε κανείς να δει στο Wolf 250i μια φθηνή απομίμηση του Hornet 250 ή του CBF 250 – άλλωστε, τι μπορεί να γνωρίζει μια κατεξοχήν εταιρία παραγωγής scooter από αληθινές μοτοσυκλέτες; Απ’ ότι δείχνει όμως οπτικά το Wolf 250i, η SYM γνωρίζει πολλά!

Γροθιά στο στομάχι

Κάτι τέτοιο πρέπει να ένιωσαν οι ιάπωνες μεγαλοκατασκευαστές όταν έμαθαν τα μαντάτα. Η “ταπεινή” SYM έκανε την κίνηση ματ: έπιασε μια κατηγορία που αργοπέθαινε, καθώς δεν είχε κάτι καινούριο να πει στο κοινό, και της έδωσε νέα πνοή παρουσιάζοντας το Wolf 250i.
Με όψη που παραπέμπει στο “κακό” Kawasaki Z-750 (αλλά και στο Suzuki GSR 750), που τρελάθηκε να πουλάει καθώς εκτός από τις επιδόσεις, οι φανατικοί του θαυμαστές αιχμαλωτίστηκαν από την αιχμηρή του σχεδίαση, το Wolf σε ταξιδεύει σε άλλο επίπεδο αισθητικής για την κατηγορία του. Δεν είναι μόνο ο τριγωνικός προβολέας που μαγνητίζει το βλέμμα.

Δεν είναι μόνο τα προσεκτικά σχεδιασμένα πλαϊνά πλαστικά καλύμματα του ψυγείου, που παρέχουν προστασία στον αναβάτη από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και διοχετεύουν τον αέρα κατ’ ευθείαν τη σίτα του ψυγείου για καλύτερη ψύξη και, συνεπώς, καλύτερη απόδοση του κινητήρα. Είναι αυτή η “καρινίτσα” που σε τρελαίνει! Με ένα απλό κομματάκι πλαστικού η SYM έδωσε στη κατά τα’ άλλα ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα της, καλύτερη αεροδυναμική και τόσο, μα ΤΟΣΟ στυλ!

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Η εταιρία, όμως, δεν έμεινε εκεί. Είπε πως θα κάνει μια ξεχωριστή, ολόδική της μοτοσυκλέτα και το έκανε. Ο κινητήρας αντί να προέρχεται από κάποια άλλη εταιρία, όπως πολύ εύκολα θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς, είναι δικής της κατασκευής. Κοίτα πιο καλά: Δεν είναι Honda, ούτε Kawasaki, αλλά ούτε και Yamaha. Είναι 100% SYM. Μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, με τέσσερις βαλβίδες και δύο εκκεντροφόρους, και ψεκαστός! Και από φινίρισμα και ποιότητα κατασκευής; Άψογος!

Από την πρώτη κιόλας κρούση της εταιρίας στην κατηγορία με το Wolf 250i, κρατάς προσεκτικά το ποτήρι μιας και η ποιότητα ξεχειλίζει από παντού - έτσι ώστε να μην σου αφήσει περιθώρια επιλογής.
Το ολόφρεσκο κινητηράκι σου υπόσχεται πως θα ζήσει για πάντα, με την ειδική κατεργασία κεραμικής επίστρωσης στον ένα και μοναδικό του κύλινδρο.
Και από πλαίσιο; Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο είναι και αυτό νέο, προσεκτικά καλυμμένο με πλαστικά καλύμματα που “δένουν” με αυτά του ψυγείου και φαίνονται σαν τη φυσική τους συνέχεια. Μοιάζει από απόσταση σαν περιμετρικό αλουμινένιο σε μαύρο χρώμα! Η προσοχή στην λεπτομέρεια φαίνεται παντού, μέχρι και η τάπα του λαιμού διαθέτει πλαστικό κάλυμμα που εκτός ότι αποκρύπτει το κενό, ομορφαίνει με την παρουσία της και μοιάζει με αλουμινένια. Όπως αλουμινένια είναι και τα μαρσπιέ του αναβάτη, αλλά και του συνεπιβάτη!

Η ποιότητα φαίνεται και αλλού: Οι πεντάμπρατσες χυτές διαμέτρου 17΄΄ ζάντες είναι σχεδιασμένες να φαίνονται σε κίνηση ακόμη κι όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη, με τα εξωτερικά άκρα των ακτίνων να “γέρνουν” προς τα πίσω, δίνοντας της την ψευδαίσθηση της αέναης κίνησης. Το monoshock πίσω αμορτισέρ διαδρομής 125mm κάνει το σκέρτσο του όντας τοποθετημένο παράκεντρα, ενώ οι δίσκοι των φρένων (διαμέτρου 288mm με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων μπροστά και 228mm για τον πίσω τροχό) δεν θα μπορούσαν να μείνουν πίσω στο παιχνίδι του εντυπωσιασμού κι έτσι, ναι κυρίες μου και κύριοι, είναι τύπου “μαργαρίτα”! Ακόμη και οι ενδείξεις των οργάνων έρχονται να δώσουν το “κάτι τις” παραπάνω, το διαφορετικό: το Wolf διαθέτει καλαίσθητη LCD οθόνη μπλε φωτισμού με ψηφιακό ταχύμετρο (το στροφόμετρο είναι αναλογικό, όπως και θα έπρεπε να είναι), ψηφιακή ένδειξη ταχυτήτων και τον απολύτως απαραίτητο ψηφιακό δείκτη βενζίνης, που άλλοι ξεχνούν να συμπεριλάβουν σχεδιάζοντας μεγαλύτερες και κατά πολύ ακριβότερες μοτοσυκλέτες, ακόμη και τουρισμού. Τέλος, οι μανέτες διαθέτουν τέσσερις θέσεις ρύθμισης, για να φέρνετε τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα σας  και, συγκεκριμένα, στα μέτρα της παλάμης σας! Τελικά, κάποιος φαίνεται πως έκατσε κι ασχολήθηκε ΠΟΛΥ με το μηχανάκι αυτό...

Streetfighter “στον όγκο”

Η μυώδης σχεδίαση της μοτοσυκλέτας προδιαθέτει για “νευριασμένες” βόλτες τον εκάστοτε αναβάτη. Και δεν πέφτει έξω, μιας και το “λυκάκι” μας είναι σβέλτο στην κίνησή του από την πρώτη κιόλας “αποσύμπλεξη”! Το σασμάν είναι γλυκό σα βούτυρο, τόσο που σχεδόν ξεχνάς να χρησιμοποιήσεις τον μαλακό συμπλέκτη. Ο κινητήρας ανεβάζει στροφές γραμμικά και γρήγορα, καταπίνοντας τα χιλιόμετρα σα γάργαρο νερό έχοντας παράλληλα στρωτή λειτουργία και αρκετή δύναμη από χαμηλά. Ο Λύκος κινείται άνετα μέσα στην πόλη εκμεταλλευόμενος την ροπή του, ενώ όταν ανοίξεις το γκάζι τέρμα, θα επιταχύνει γλυκά δείχνοντας τα δόντια του.

Με τους 26 ίππους του θα κινηθεί γρήγορα, και θα σε πάει και σε μακρινές αποστάσεις δίχως να κουραστεί. Το αντίθετο!
Παρά την τόσο προσεγμένη σχεδίαση της μοτοσυκλέτας και τη φιλικότητα αλλά και την γραμμική απόδοση του νέου κινητήρα, αυτό που εντυπωσιάζει τόσο πολύ ώστε να σταματάς σε κάθε φανάρι και να κοιτάς σκεπτικά τη μοτοσυκλέτα που έχεις κάτω απ’ τα πόδια σου, είναι η η απίστευτη σταθερότητά της. ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ. Με τίποτα. Με κρατημένο γκάζι στη στροφή; Δεν κουνάει. Κλείνοντας το γκάζι μέσα στη στροφή; Όχι, δεν κουνάει. Μα, πατώντας το φρένο μέσα στη στροφή; Όχι φίλε μου, ούτε τότε. Μα τότε, πότε; ΠΟΤΕ! Μα είναι απίστευτο! Κι όμως, αληθινό.

Αρπακτικό με περιβαλλοντική συνείδηση

Μα, τελικά δεν έχει αρνητικά η υπόθεση; Να σου πω. Η θέση οδήγησης είναι πάρα πολύ ξεκούραστη, με τη σέλα χαμηλά στα 790mm, πράγμα που σημαίνει πως και οι πιο κοντοί αναβάτες θα νιώσουν άνετα πάνω στο Wolf. Αυτό ταυτόχρονα δεν αποκλείει τους ψηλότερους αναβάτες,  καθώς το ρεζερβουάρ έχει τις ανάλογες κοιλότητες για να βολέψει και πιο ψηλά γόνατα. Παρ’ όλα αυτά, μια ελάχιστα πιο ψηλή, στην πίσω μεριά της, σέλα θα έστηνε το σώμα πιο σωστά, σε μια περισσότερο αρμόζουσα, για την κατηγορία  των streetfighter, θέση. Κι όσο για την καλή σας; Θα τη βολέψει μια χαρά το ολόδικό της, μεγάλο κι άνετο σελάκι του συνεπιβάτη, το οποίο από κάτω του, κλασσικά, κρύβει ένα μικρό χώρο αποθήκευσης, ενώ προσφέρει και σωστές χειρολαβές για κράτημα.

Σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να κάνουν οικονομία από παντού, η SYM έρχεται να δώσει την απάντηση με το “λύκο” της να φαίνεται εξαιρετικά ολιγαρκής: μόλις 2,44 λίτρα βενζίνης υπόσχεται να “καταπιεί” το... χορτασμένο, απ’ ότι φαίνεται, αρπακτικό για κάθε 100km και η μεγάλη αυτή επιτυχία της τεχνολογίας ψεκασμού καυσίμου ( Ε.F.I.) δε στέκεται μόνο στη μειωμένη κατανάλωση. Ο λύκος δείχνει να έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους γύρω του, με μειωμένη έκλυση καυσαερίων χάρη στην προσθήκη τριοδικού καταλύτη με αισθητήρα O2.

Το είδος γλύτωσε την εξαφάνιση

Η SYM ήρθε “διαβασμένη”. Απέκτησε πρώτα μεγάλη εμπειρία στο χώρο των scooter και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να “χτυπήσει” την αγορά των μεγαλύτερων μοτοσυκλετών.

Κατασκεύασε, έτσι, μια μοτοσυκλέτα για το μέσο αναβάτη, δίνοντάς του επιδόσεις (μη σου πω και 140km/h, ακόμη και σε ευθείες μέσα στην πόλη!), υψηλή αισθητική και ποιότητα κατασκευής για να τον δελεάσει, μεγάλη ευκολία χειρισμού για να τον γλυκάνει και χαμηλή κατανάλωση αλλά και συνολική τιμή για να του εξαλείψει κάθε αμφοβολία. Τα μόλις 3,795€ της τιμής του Wolf 250i διαμορφώνουν τη μοτοσυκλέτα στο απόλυτο value for money!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής SYM
Μοντέλο Wolf 250i (SB 250Ni)
Αντιπρόσωπος Γκοργκόλης Α.Ε.
Τιμή 3.795euro
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος 4Τ, 4V, μονοκύλινδρος
Διάμετρος x διαδρομή 71mm x 63mm
Κυβισμός 249.4 cc
Σχέση συμπίεσης 10.5 : 1
Μέγιστη ιπποδύναμη 26 PS / 7500 rpm
Μέγιστη ροπή 20.59 Nm / 6500 rpm
Τελική ταχύτητα 150 km / h
Τροφοδοσία Ψεκασμός E.F.I
Κατανάλωση (με 50km/hr) 2.44 lit / 100km
Καύσιμο Αμόλυβδη
Εκκίνηση Μίζα
Μετάδοση Γρανάζια – αλυσίδα
Κιβώτιο 6 ταχυτήτων
Πλαίσιο
Τύπος Ατσάλινο, σωληνωτό, ανοιχτό κάτω από τον κινητήρα
Μεταξόνιο 1335 mm
Πλάτος 790 mm
Μήκος 2005 mm
Ύψος 1050 mm
Ύψος σέλας 790 mm
Βάρος 163 kg
Ρεζερβουάρ 14 lit
Ελαστικά
Μπροστά 110/70-17
Πίσω 140/70-17
Αναρτήσεις
Μπροστά Τηλεσκοπικό πιρούνι / διαδρομή - 110mm
Πίσω Αμορτισέρ monoshock / διαδρομή - 125mm
Φρένα
Μπροστά Δίσκος 288mm με δαγκάνα δύο εμβόλων
Πίσω Δίσκος 222mm με δαγκάνα ενός εμβόλου

Φωτογραφίες οδήγησης


Στατικές φωτογραφίες


 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: TEST – SYM Wolf CR 300i »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon