.
Κατηγορία Husqvarna
Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 17:11

Test - Husqvarna 701 Supermoto 2021 - Σούζα, drift κι οδηγική παράνοια!

Το Husqvarna 701 Supermoto του 2021 αποτελεί την Αγία Τριάδα της σούζας, του drift και της οδηγικής παράνοιας. Κι αν θέλαμε να μιλήσουμε με την απαιτούμενη για τις μέρες που ζούμε πολιτική ορθότητα, τότε η μοτοσυκλέτα θα έπρεπε να χορηγείται για χρήση δρόμου μόνο κατόπιν συμπλήρωσης ψυχομετρικού τεστ.

«Μην τους βάζεις ιδέες με τα καταραμένα τα τεστ», θα πείτε, και θα έχετε δίκιο, αν και είτε το πεις, είτε δεν το πεις, η πορεία δείχνει προδιαγεγραμμένη.

Εμείς ας ζήσουμε όσο πιο γεμάτα μπορούμε τις μέρες των γκρίζων ζωνών στο τι είναι οδηγικά ορθό και επιτρεπτό και τι όχι, λίγο πριν τα όρια στενέψουν περισσότερο, και αφήσουμε πίσω ανεπιστρεπτί τις εποχές της… ρόδας, τσάντας και κοπάνας.

MMPI-2

A15A8018 web

Ή αλλιώς Minnesota Multiphasic Personality Inventory, και στα ελληνικά «Πολυφασική Καταγραφή Προσωπικότητας». Πρόκειται για το πιο γνωστό εργαλείο για την αξιολόγηση της ενήλικης ψυχοπαθολογίας στον κόσμο, δηλαδή της αναγνώρισης κρίσιμων ψυχολογικών παραγόντων στην επιλογή προσωπικού για ευαίσθητες θέσεις επικινδυνότητας ή ασφάλειας.

Το MMPI-2 χρησιμοποιείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Ψυχικής Υγείας, κ.α. Η μέση διάρκεια συμπλήρωσης του είναι 2 ώρες, και αποτελείται από 567 ερωτήσεις.

Το MMPI-2 αξιολογεί σειρά παραμέτρων όπως: αντικοινωνική συμπεριφορά, συναισθηματική αστάθεια, ισχύς του εγώ, παρεκκλίνουσες συμπεριφορές, ενοχική προδιάθεση, κ.α.

Εξετάζοντας μερικές ερωτήσεις του, κατά τη διάρκεια της δοκιμής του 701 Supermoto, με έπιασαν τα γέλια, καθώς αναρωτιόμουν αν πραγματικά ήμουν το κατάλληλο άτομο για να του εμπιστευθεί κανείς ένα τέτοιο «όπλο».

Ας δούμε μερικές ερωτήσεις του MMPI-2 που αν απαντηθούν θετικά κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αποφύγετε το 701 Supermoto.

  • Ερώτηση 12: Μερικές φορές με κυριεύουν κακά πνεύματα. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΣΑΙ! Προβλέπεται σύλληψη στην πρώτη γωνία.
  • Ερώτηση 18: Έχω ένα βήχα τον περισσότερο καιρό. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΣΑΙ! Είπαμε, έχουμε Traction Control, αλλά όσο να ‘ναι, υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να μαζέψει το δύσμοιρο με 74 άλογα στον στρόφαλο.
  • Ερώτηση 30: Πιστεύω πως οι νόμοι πρέπει να επιβάλλονται. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΣΑΙ! Εκτός κι αν έχεις ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ θέληση, κάποιον νόμο θα παραβείς στη σέλα του SM 701, και μετά θα πρέπει να παραδώσεις τον εαυτό σου στις αρχές.
  • Ερώτηση 36: Πιστεύω πως με παρακολουθούν. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΣΑΙ! Αναβάτες με σύνδρομο καταδίωξης παρακαλούνται όπως μεταβούν στον προορισμό τους με τα πόδια.
  • Ερώτηση 43: Συχνά ακούω φωνές, χωρίς να ξέρω από πού προέρχονται. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΣΑΙ! Οι φωνές θα πολλαπλασιαστούν με γεωμετρικό ρυθμό στη σέλα του 701.

Επειδή όμως τα πράγματα έχουν πάντα διπλή όψη, ας δούμε και μερικές από τις ερωτήσεις του MMPI-2 που αν απαντηθούν θετικά, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αγοράσετε ένα 701 Supermoto!

  • Ερώτηση 4: Τον περισσότερο καιρό αισθάνομαι έναν κόμπο στο λαιμό μου. ΕΓΚΡΙΝΕΣΑΙ! Το άγχος της καθημερινότητας θα εξαφανιστεί, ενώ αντί για κόμπο στον λαιμό θα θέλεις να κάνεις φιλίες με τους πάντες, για να μοιραστείς τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησες στη σέλα του 701.
  • Ερώτηση 8: Υποφέρω από κρίσεις ναυτίας και εμετών. ΕΓΚΡΙΝΕΣΑΙ! Ναυτίες και εμετοί αντικαθίστανται από τη χαρά της ζωής και από αέναη ευδαιμονία.
  • Ερώτηση 38: Δεν φοβάμαι πολύ τα φίδια. ΕΓΚΡΙΝΕΣΑΙ! Έτσι και ξεκινήσεις να «φιδιάζεις» με τον πίσω τροχό του Supermoto, δεν θα μπορείς να σταματήσεις.
  • Ερώτηση 45: Έχω απογοητευτεί στον έρωτα. ΕΓΚΡΙΝΕΣΑΙ! Ο έρωτας με το 701 θα είναι σφοδρός και παντοτινός. Πιθανώς να τον συμπληρώσεις και με κάποιον άνθρωπο του γούστου σου, αλλά αποκλείεται να τον αντικαταστήσεις.
  • Ερώτηση 70: Η ζωή μου είναι άδεια και χωρίς νόημα. ΕΓΚΡΙΝΕΣΑΙ! Μόλις βρήκες το νόημα που έψαχνες!

Οκ, εγκρίθηκα! Τι παίρνω με το 701 Supermoto;

A15A7980 web

Πρώτα από όλα, αν όχι τον τελευταίο, τότε έναν από τους τελευταίους των Μοϊκανών. Η κατηγορία των Supermotard μοτοσυκλετών με δυνατότητα έκδοσης άδειας κυκλοφορίας στον δρόμο έχει από καιρό πάρει την κάτω βόλτα σε παγκόσμια κλίμακα. Ελάχιστες είναι το 2021 οι μοτοσυκλέτες παραγωγής στην κατηγορία, με κύριους εκπροσώπους τα KTM 690 SMC-R και Husqvarna 701 SM από το Pierer Group, και το Ducati Hypermotard 950.

Επιπλέον, στο 701 Supermoto εκπροσωπείται μια ακόμη κατηγορία που εκλείπει, των μεγάλων σε κυβισμό μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής. Με 692,7 κυβικά εκατοστά, διαδρομή 105 mm και διάμετρο κυλίνδρου 80 mm προκαλεί δέος, αποτελώντας τη μοτοσυκλέτα με τον μεγαλύτερο μονοκύλινδρο κινητήρα του κόσμου. Ναι, στην αμερικάνικη αγορά μπορεί κανείς ακόμα και σήμερα να αγοράσει ένα Kawasaki KLR 650, ένα Suzuki DR 650, κι ένα Honda XR650L, αλλά μιλάμε για ξεπερασμένες μοτοσυκλέτες, με ακόμα πιο ξεπερασμένους κινητήρες. Στο θέμα της εξέλιξης, καμία μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα παραγωγής στον κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μεγάλα 690 / 701 των ΚΤΜ / Husqvarna.

Μιλάμε για απαράμιλλη τεχνολογία και απόδοση, που εξελίσσεται και βελτιώνεται τακτικά από το εργοστάσιο, έχοντας φτάσει το 2021 σε πραγματικά άπιαστα επίπεδα, τόσο σε επιδόσεις, όσο και σε αξιοπιστία, φιλικότητα και αραιά διαστήματα συντήρησης.

Γιατί καλά τα 70+ άλογα από ένα μονοκύλινδρο κινητήρα, όμως το πελατολόγιο μειώνεται δραστικά αν ο κινητήρας «σπάει», αν χρειάζεται συντήρηση ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας και όχι με τα χιλιόμετρα, αν η μοτοσυκλέτα θέλει να σε εξοντώσει σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού, αν ο ψεκασμός είναι «hit and miss» που λένε κι οι Άγγλοι, κλπ.

Το 701 Supermoto είναι το απαύγασμα της τεχνολογικής αναζήτησης ενός κορυφαίου εργοστασίου του σήμερα, που περηφανεύεται για τις αγωνιστικές δάφνες των εταιρειών του -που δεν έρχονται αν δεν διακρίνεσαι για την τεχνολογική πρωτοπορία- και τη δημιουργία ονειρικών σε οδήγηση, εξοπλισμό και αξιοπιστία μοτοσυκλετών, που σε πολλά σημεία παίζουν χωρίς αντίπαλο.

Κι όπως το KTM Group δεν εγκαταλείπει τον δίχρονο κινητήρα, εξελίσσοντας τον αδιάκοπα, για να φτάσει να κατακτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τους δίχρονους TPI κινητήρες του, με τον ίδιο τρόπο δεν εγκαταλείπει ούτε τις ρίζες του, που χάνονται βαθιά στην ιστορία του Supermoto.

Σε τι μεταφράζονται τα παραπάνω;

A15A8021 web

Σε μια από τις πιο απολαυστικές, δυναμικές, συγκλονιστικές μοτοσυκλέτες που μπορείς να αγοράσεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κατηγορίας, μια μοτοσυκλέτα που φτιάχτηκε για την αγνή χαρά της γρήγορης οδήγησης.

Σε μια μοναδική συνταγή απόλυτης δύναμης και απόλυτου ελέγχου αυτής της δύναμης.

Σε ένα μοντέλο με κορυφαία τεχνολογία εκεί που μετρά, στην οδήγηση, με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP APEX, με πλαίσιο, φρένα και συμπεριφορά βγαλμένα από όνειρα θερινής νυκτός.

Σε ένα φιλικό δίτροχο, πανεύκολο στην καθημερινή συμβίωση ακόμα και σε μποτιλιαρισμένο αστικό κέντρο, δίχως ενοχλητικούς κραδασμούς, δίχως απαιτήσεις σε ικανότητες ή στη συντήρηση, με διαστήματα σέρβις κάθε 10.000 χιλιόμετρα.

Σε μια μοτοσυκλέτα που αξίζει να αγοράσεις, είτε ως μοναδικό δίκυκλο του γκαράζ σου, είτε ως δεύτερη μοτοσυκλέτα, ανεξαρτήτως του τι έχεις ως πρώτη.

Λεπτομέρειες, λεπτομέρειες…

A15A7926 web

Διαβάζοντας την δοκιμή που είχα κάνει στο Husqvarna 701 SM του 2016, βλέπω πως η συνταγή δεν άλλαξε δραματικά, είχαμε όμως βελτιώσεις παντού, και σε μερικά νευραλγικά σημεία που έπασχε το προηγούμενο μοντέλο.

Ο νέος κινητήρας με τους 2 αντικραδασμικούς άξονες και τις διαφορετικές του διαστάσεις είναι σαφώς πιο πολιτισμένος, πιο σύγχρονος, με αρκετά λιγότερους κραδασμούς, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να πληροί τις Euro 5 προδιαγραφές όντας και πιο ισχυρός τόσο σε δύναμη όσο και σε ροπή από το παρελθόν! Συγκεκριμένα, στο δυναμόμετρο του PowerHouse.gr μετρήσαμε 65,87 ίππους στον τροχό, ένα πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο!

Νέο είναι και το κιβώτιο ταχυτήτων, ΠΟΛΥ καλύτερο από πριν, θετικό, «βουτυρένιο» και δίχως να βρίσκει ποτέ ψεύτικες νεκρές μεταξύ των σχέσεων.

Το προηγούμενο μοντέλο φόραγε ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα της Brembo, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το νέο, όμως η δαγκάνα είναι νέων προδιαγραφών και βελτιωμένης απόδοσης.

A15A7949 web

Το 2021 είχαμε την προσθήκη ενός νέου ψηφιακού οργάνου, που είναι μεν καλύτερο από το παρελθόν, έχοντας πιο πολλές ενδείξεις, από ταχύτητα κιβωτίου έως και trip computer αρακαλώ, όμως παραμένει μικρό σε μέγεθος, στα πλαίσια των γνωστών οργάνων των Enduro μοντέλων του Pierer Group, και συνεχίζει να απουσιάζει από αυτό η ένδειξη στάθμης βενζίνης, καθώς η μοτοσυκλέτα έχει μόνο λυχνία ρεζέρβας. Επίσης, ενώ η Husqvarna αναφέρει πως έχει στροφόμετρο, το όργανο όντως έχει ένδειξη RPM, αυτή όμως θέλει… αποκωδικοποίηση! Για να μάθετε τον κώδικα, συμβουλευτείτε το παρακάτω πινακάκι –που μπορείτε να βρείτε και στο owner’s manual ΕΔΩ.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΤΡΟΦΕΣ
8 1.000rpm
88 3.000rpm
888 4.000rpm
8888 5.000rpm
88888 7.0000rpm
888888 9.0000rpm

Οι εξαιρετικά λίγοι κραδασμοί τώρα δεν θα κουράσουν τον αναβάτη ακόμα και μετά από πολλά χιλιόμετρα οδήγησης, όμως μετά τα 80 χλμ/ώρα θολώνουν μια κι έξω τους καθρέπτες.

A15A7951 web

Τα 2 Riding Modes υπήρχαν και στο παλιότερο μοντέλο, όμως για να τα επιλέξεις έπρεπε να… σηκώσεις τη σέλα, ενώ αν ήθελες υπήρχε στα έξτρα αξεσουάρ καλώδιο για να βγάλεις το κουμπί στο τιμόνι. Στο σύγχρονο μοντέλο το καλώδιο και το μικρό πάνελ στο οποίο επιλέγεις Riding Modes και ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του Traction Control (το τελευταίο δεν υπήρχε στο παλιότερο μοντέλο) βρίσκονται στο τιμόνι, και αποτελούν στοιχεία του στάνταρ εξοπλισμού.

Στα Riding Modes –που μπορούν να αλλαχτούν ακόμα και κατά την οδήγηση-, η ένδειξη 1 έχει πιο παρεμβατικές ρυθμίσεις σε Traction Control (που λειτουργεί και ως Wheelie Control), ελαφρώς πιο γλυκιά απόκριση και ενεργοποιημένο το δικάναλο ABS. Στο Riding Mode 2 έχεις λιγότερο παρεμβατικό TC, πιο αγριεμένη απόκριση στο γκάζι και Supermoto Mode, με το ABS να επενεργεί μόνο στον μπροστινό τροχό.

Σημειώστε πως το ABS ΔΕΝ απενεργοποιείται στον μπροστινό τροχό, εκτός αν αγοράσεις το λεγόμενο dongle, ένα ειδικό καλώδιο για τον σκοπό αυτό.

Αν τώρα πιέσετε για λίγα δευτερόλεπτα το κουμπί TC στο τιμόνι, το σύστημα απενεργοποιείται, και ξεκινά μια υπέροχη σουζό-drifto-κατάσταση που ευφραίνει καρδία.

Ένα ακόμα νέο στοιχείο που ανεβάζει το… στάτους του 701 Supermoto όσον αφορά στα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι και η μονάδα μέτρησης αδρανειακών δυνάμεων IMU που χαρίζει Cornering χαρακτηριστικά στα ABS & TC, ενώ η μίζα χρειάζεται στιγμιαίο μόνο πάτημα του κουμπιού της, και κατόπιν συνεχίζει να δουλεύει μέχρι να βάλει μπροστά τον κινητήρα.

Η μοτοσυκλέτα συνεχίζει να διαθέτει εσωτερικό shifter και blipper, δίνοντας σου τη δυνατότητα να ανεβάζεις και να κατεβάζεις ταχύτητες στο κιβώτιο δίχως τη χρήση του συμπλέκτη.

Μπορεί τώρα η πρόοδος στα ηλεκτρονικά να είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά δεν θα λέγαμε όχι σε μια TFT οθόνη, και στους σύγχρονους διακόπτες των Duke. Βλέπετε όμως, το Pierer Group θεωρεί -λογικό σε ένα βαθμό- ως καθαρόαιμα μοντέλα τα 690 / 701, και αποφεύγει να τα… εκπολιτίσει εντελώς. Παρόλα αυτά, σε κάθε ανανέωση, όλο και κάποιο κάστρο πέφτει.

Στην «καθαροαιμίλα» της μοτοσυκλέτας προσθέστε και την ανυπαρξία αναμονών για συναγερμό, και θα χρειαστεί να κόψετε και να ράψετε, για να βάλετε αντίστοιχο σύστημα.

A15A7946 web

Στον ίδιο σκοπό, η σέλα συνεχίζει να βγαίνει πανεύκολα, τραβώντας ένα μικρό συρματόσχοινο, και θέλει προσοχή στο πού θα παρκάρετε τη μοτοσυκλέτα, για να μην σας την αφαιρέσουν «πονηρά» χέρια. Αν τώρα δεν γνωρίζετε πώς να ρυθμίσετε τις αναρτήσεις σας, σηκώστε τη σέλα, και… βουαλά! Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αναγράφονται σε ένα πινακάκι που βρίσκεται από κάτω της!

Το υποπλαίσιο παραμένει βιδωτό, από πολυαμίδιο (πλαστικό), αποτελώντας παράλληλα και το ρεζερβουάρ των 13 λίτρων που βρίσκεται κάτω από τη σέλα, με την τάπα -χωρίς μεντεσέ- να βρίσκεται στο πίσω φτερό.

Τα πλεονεκτήματα της παραπάνω λύσης είναι πολλά, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να βρίσκεται χαμηλότερα και πιο συγκεντρωμένο, με τη σέλα να είναι επίπεδη επιτρέποντας σου να καθίσεις όπου θέλεις ανάλογα της περίστασης (γρήγορη οδήγηση μπροστά, βόλτα μέση, σούζα πίσω), κ.α.

Στην περίπτωση που ψάχνετε τα εργαλεία της μοτοσυκλέτας, θα πρέπει να ακολουθήσετε την εξής μέθοδο για να τα βρείτε. Ανοίγετε τη σέλα (τραβώντας το συρματόσχοινο που λέγαμε), και από κάτω της βρίσκετε ένα κλειδί Άλεν. Με αυτό ξεβιδώνετε το αριστερό πλαϊνό πλαστικό κάλυμμα του ψυγείου, και… τα βρήκατε.

Λόγω Euro 5 προδιαγραφών, η Husqvarna έχει προικίσει το 701 Supermoto με αδιανόητα μακρύ γρανάζωμα, με το οποίο η μοτοσυκλέτα από τη μια περνά τις αυστηρές προδιαγραφές θορύβου (καθώς πρέπει να περάσει μπροστά από το ντεσιμπελόμετρο με συγκεκριμένη ταχύτητα), από την άλλη παρά την δύναμη του κινητήρα έχει μια σχετικά κούφια απόδοση χαμηλά, για τελική ταχύτητα 205 χλμ/ώρα! Μην σας τρελαίνει αυτό, καθώς η φίρμα διαθέτει την σχετικά ανέξοδη λύση στον aftermarket εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, με πίσω γρανάζι που από τα 42 δόντια του στοκ, ανεβαίνει στα 45, τα 48, τα 50 ή ακόμα και τα 52! Τώρα μάλιστα! Πάμε για σούζες με πέμπτη!

Τέλος, πέρα από τον εξελιγμένο κινητήρα, τα νέα ηλεκτρονικά, τις βελτιωμένες APEX αναρτήσεις της WP, και τα τόσα άλλα, αλλαγές είχαμε και στη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας, αλλά και στο βάρος της, που πλέον είναι κατά τι μεγαλύτερο, στα 148 στεγνά κιλά (από 139,5) κάτι που μεταφράζεται περίπου στα 165 γεμάτα κιλά -και πάλι πούπουλο είναι.

Ευτυχία είναι…

A15A7938 web

…να οδηγείς καθημερινά ένα 701 Supermoto.

…να σουζάρεις παντού και πάντα, και να παραμένεις στη μία ρόδα με την ίδια ευκολία που αναπνέεις.

…να βγαίνεις στη γλιστερή ελληνική άσφαλτο με drift, και στην καλή με σούζα.

…να ξυπνάς ΠΑΝΤΑ με καλή διάθεση, μόνο και μόνο με την προοπτική πως θα οδηγήσεις το 701!

Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας άλλαξε ελαφρώς, στα χρώματα, με το γκρι να αντικαθιστά το μπλε -βγαίνει μόνο σε έναν χρωματικό συνδυασμό, αλλά μπορείς να της αλλάξεις εμφάνιση με αυτοκόλλητο σετ που διατίθεται στον έξτρα εξοπλισμό. Πανέμορφο design, κορυφαίος εξοπλισμός, και πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Η σέλα σχετικά ψηλή, όμως με ύψος 1.70 δεν είχα ποτέ πρόβλημα, χάρη τόσο στις χαμηλά συγκεντρωμένες μάζες, όσο και στο χαμηλό βάρος.

Το 701 SM ζεσταίνεται γρήγορα, δεν κάνει τσαφ, και διαθέτει άριστο ψεκασμό. Ούτε τίναγμα έχει από το τέρμα κλειστό γκάζι, ούτε τρύπες στην απόδοση. Γραμμικότητα, δύναμη που χαρίζει χαμόγελα στις μεσαίες και τρέλα στις ψηλές στροφές, και ικανότητα να βάλει τα γυαλιά σε μεγάλες sport μοτοσυκλέτες σε πολλές περιπτώσεις.

Ο συμπλέκτης πιάνει σχετικά ψηλά, και χαμηλά θέλει λίγη συνήθεια, όμως no biggie, ενώ η μοτοσυκλέτα θα σηκωθεί σούζα με το γκάζι με 1η, και με τσίμπημα στον συμπλέκτη με 2α και 3η στο κιβώτιο.

Τα drift με φρένο είναι απολαυστικά, ενώ με κατεβάσματα θέλει να έχεις ταχύτητα, καθώς ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης δεν θα αφήσει τον πίσω τροχό να μπλοκάρει με το παραμικρό.

Η αίσθηση της μοτοσυκλέτας, ακόμα κι αν παίξεις με τις αναρτήσεις, παραμένει πάντα sport και σφιχτή, και αισθάνεσαι το 701 ως μονοκόμματο σύνολο, με άκαμπτο πλαίσιο που παρέχει απίστευτη σταθερότητα, ακόμα και στα 200!

Η σέλα είναι σκληρή και θα ενοχλήσει σε δρόμο με σαμάρια όταν η βόλτα ξεπεράσει τα 50 χιλιόμετρα δίχως στάση, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει και πιο άνετη εργονομική σέλα.

Το τιμόνι κόβει πολύ, και η μοτοσυκλέτα ελίσσεται σαν φίδι μέσα στην κίνηση, εκτοξευόμενη σε κάθε φανάρι, με τις σούζες να έρχονται αβίαστα, χαρίζοντας ανεπανάληπτη απόλαυση ακόμα και στην πιο βαρετή με άλλα δίκυκλα διαδρομή σπίτι-γραφείο.

A15A7939 web

Τα φρένα είναι υπεράνω κάθε κριτικής, με τη δαγκάνα μπροστά να δαγκώνει με μανία, αλλά και με εξαιρετική πληροφόρηση, τον δίσκο των 320 mm, καρφώνοντας τη μοτοσυκλέτα εκεί ακριβώς που θέλεις.

Το 701 Supermoto μπορεί να παίξει άνετα τον ρόλο του... commuter σε καθημερινή μετακίνηση, όμως εκεί που θα διαπρέψει είναι φυσικά στην sport οδήγηση τόσο στον δρόμο όσο και σε track-day.

Εκεί, φαίνεται με το καλημέρα το κορυφαίο στήσιμο της μοτοσυκλέτας, που συγκρίνεται μόνο με Supersport κατασκευές, και σου επιτρέπει να κάνεις απίστευτες σούζες, ανομολόγητα drift, και sport οδήγηση στο όριο, πάντα με απίστευτη αίσθηση ασφάλειας.

Ζητώ να μου χαρίσουν 701 Supermoto…

A15A8032 web

… αν γίνεται με προίκα ένα ζευγάρι πιο μαλακά ελαστικά ειδικά για την Ελλάδα, την ολόσωμη εξάτμιση της Akrapovic, μια πιο άνετη σέλα κι ένα πίσω 52άρι γρανάζι. Ναι, με ακούτε; Με ακούτε; Φτου. Μου το έκλεισαν.

Στα 12.390 ευρώ, το 701 Supermoto είναι αρκετά ακριβότερο από το μοντέλο που είχαμε κάνει τεστ το 2016, που τότε κόστιζε 9.890 ευρώ. Καταλαβαίνω πως δεν είναι για τον καθένα αυτή η τιμή, όμως αν διαθέτετε το οικονομικό αντίτιμο, τότε κάντε μια χάρη στον εαυτό σας… κάντε ένα test-ride. Ίσως σας αλλάξει τη ζωή.

Προσωπικά, όσον αφορά στην απόλυτη διασκέδαση με μοτοσυκλέτα, τοποθετώ το 701 Supermoto στην πρώτη πεντάδα των πιο συγκλονιστικών μοτοσυκλετών που έχω οδηγήσει στη ζωή μου, με το λευκό-κίτρινο-γκρι μοτάρντ να κατοικεί πλέον μόνιμα στα όνειρα μου.

Εξοπλισμός αναβάτη: Κράνος Bell, μπουφάν Macna, μποτάκια Forma, γάντια Five, από το Moto Market gr.

Κατασκευαστής Husqvarna
Μοντέλο 701 Supermoto 2021
Αντιπρόσωπος K-MOTORS SEE
Τιμή 12.390 ευρώ
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, 1ΕΕΚ
Χωρητικότητα (cc) 692.7
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 105 x 80
Συμπίεση 12.7:1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός της Keihin 50 mm - Ride By Wire
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης Υδραυλικός APTC - Περιορισμένης ολίσθησης
Μετάδοση Aλυσίδα
Σχέσεις 6
Πρωτεύουσα μετάδοση Γρανάζια - 36:79
Τελική μετάδοση Γρανάζια - αλυσίδα - 16:42
   
Πλαίσιο  
Τύπος Aτσάλινο χωροδικτύωμα, αφαιρούμενο υποπλαίσιο-ρεζερβουάρ από πολυαμίδιο
Μήκος (mm) Δ.Α.
Πλάτος (mm) Δ.Α.
Ύψος  (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1.475
Γωνία κάστερ 26,4
Ίχνος  (mm) 107,7
Ύψος σέλας (mm) 890
Απόσταση εδάφους  (mm) 238
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ / ρεζέρβας (l) 13 / 2,5
Βάρος (kg) 148 (στεγνό)
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι WP APEX 48 mm, διαδρομή τροχού 215 mm, ΑΣ, ΑΕ, ΠΕ
Πίσω Mονό αμορτισέρ WP Apex με μοχλικό, διαδρομή τροχού 240mm, ΑΕ, ΕΣ, ΠΕ
   
Τροχοί / Ελαστικά  
Εμπρός Continental ContiAttack Supermoto  120/70-17
Πίσω Continental ContiAttack Supermoto  160/60-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δ 320 mm, ακτινική δαγκάνα 4Ε Brembo, ABS Bosch 9.1 MP
Πίσω Δ 240 mm δαγκάνα 1Ε Brembo, ABS Bosch 9.1 MP
   
Εξοπλισμός Cornering Traction Control & ABS, Supermoto Mode, 2 Riding Modes, Shifter / blipper, ψηφιακή οθόνη οργάνων
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη εργοστασίου (ίπποι/σ.αλ.) 74/8.000
Ροπή εργοστασίου (kgm/σ.α.λ.) 7,5/6.500
Ιπποδύναμη πραγματική (ίπποι/σ.αλ.) 65,87
Ροπή πραγματική (kgm/σ.α.λ.) Δ.Α.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 19:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Husqvarna 450 Flat Track Video Test Ride - Husqvarna Supermoto 701 - 2021 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon