.
Κατηγορία Gas Gas
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 09:49

GASGAS SM 700 2022

Μαζί με το enduro μοντέλο ES 700, στις 27/4/2022 η GASGAS αποκάλυψε επίσημα και το δεύτερο Road Legal μοντέλο της γκάμας της, το SM 700 για τους λάτρεις των Supermoto.

Όπως και το Enduro μοντέλο των Ισπανών, έτσι και το Supermoto αποτελεί μια τρίτη έκδοση των αντίστοιχων μοντέλων της ΚΤΜ / Husqvarna, δίχως αλλαγές ουσίας πέρα από τα χρώματα και τα γραφικά.

Σούζες, drift και χρόνοι στην πίστα, αλλά και καθημερινή διασκεδαστική μετακίνηση είναι οι στόχοι του SM 700.

Ένα μεγάλο μονοκύλινδρο Supermoto, με τον κορυφαίο μονοκύλινδρο κινητήρα παραγωγής του κόσμου, απόδοσης 74 hp / 8.000 rpm και 7,4 kgm ροπής / 6.500 rpm, με κορυφαίο εξοπλισμό.

Εξοπλισμό που περιλαμβάνει τον PASC υδραυλικό συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, το φοβερό πλαίσιο-χωροδικτύωμα, αλουμινένιο ψαλίδι και composite υποπλαίσιο, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις APEX της WP και στα φρένα της Brembo, που δημιουργούν ένα σύνολο χωρίς αντίπαλο όσον αφορά στα Supermoto παραγωγής.

Εντύπωση πάντως στο SM 700 προκαλούν και οι ζάντες, που αντίθετα με τη νόρμα των SM μοτοσυκλετών (και αντίθετα με τα KTM & Husqvarna αδέρφια του) ΔΕΝ είναι ακτινωτές, αλλά χυτές με μπράτσα! Σημειώστε πως και τα πλαϊνά πλαστικά είναι ελαφρώς διαφορετικά από εκείνα των ΚΤΜ / Husqvarna, ενώ λάθος κατά τη γνώμη μας είναι η κόκκινη βαφή μέχρι το κάτω μέρος του πίσω τμήματος, καθώς έτσι "βαραίνει" αισθητικά η μοτοσυκλέτα -στο ΚΤΜ πχ έχει βαφή μόνο μέχρι ένα σημείο, και στο κάτω μέρος είναι μαύρα για να μην χτυπάνε άσχημα στο μάτι.

Πέρα από το κορυφαίο σασί που προσφέρει ανεπανάληπτες δυνατότητες σε δρόμο ή πίστα, μην ξεχνάμε και το ride-by-wire ηλεκτρονικό γκάζι που χάρη σε αυτό το SM 700 φέρει τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως Cornering Traction Control & ABS (αμφότερα με τη δυνατότητα απενεργοποίησης), ενώ η μοτοσυκλέτα έχει και Riding Modes αλλά και Quickshifter.

Το ρεζερβουάρ χωρά 13,5 λίτρα καυσίμου, το στεγνό βάρος ανακοινώνεται στα μόλις 148.5 κιλά, το ύψος σέλας βρίσκεται στα 898 mm, και τα διαστήματα σέρβις είναι αραιά, στα 10.000 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 17:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon