.
Κατηγορία Benelli
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 12:36

«Project Sport» Leoncino - Ένα Benelli Leoncino διαφορετικό από τα άλλα

 

Πανέμορφο custom project των ZenOne Racing & Motoway

 

Επιμέλεια: Κώστας Γκαζής

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Ήταν σε ένα post του facebook της επίσημης αντιπροσωπείας της Benelli στην Ελλάδα, όπου αντικρίσαμε το εν λόγω «πειραγμένο» Leoncino. Μιλώντας κατόπιν με τον Δημήτρη Παπανικολάου της ZenOne Racing, μάθαμε την ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από το project της φίρμας με τον επίσημο εισαγωγέα της Benelli, Motoway, και φωτογραφήσαμε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Από ότι φαίνεται, ZenOne Racing & Motoway ξεκινούν μια σειρά μοναδικών project με βάση τις μοτοσυκλέτες της Benelli, που στόχο έχουν να ιντριγκάρουν, να γεννήσουν ιδέες, αλλά και να βελτιώσουν / απογειώσουν εμφάνιση και επιδόσεις.

Δημήτρης Παπανικολάου: «Ένας πολύ καλός μου φίλος, για πολλά χρόνια κάτοχος σπορ κατά κύριο λόγο μοτοσυκλετών πείστηκε όταν οδήγησε το test ride μας Leoncino να αντικαταστήσει το μεσαίας κατηγορίας σκούτερ του για το πολύ πιο διασκεδαστικό Leoncino.

Ήθελε να «απαλλαγεί» από το σκούτερ που χρησιμοποιεί κάθε μέρα, αντικαθιστώντας το με μοτοσυκλέτα που να τον διασκεδάζει, και με την οποία να μπορεί να πεταχτεί και μια βόλτα μέχρι το Σούνιο να γελάσει το χειλάκι του, χωρίς να αναγκάζεται να πηγαίνει σπίτι του να ξεσκεπάζει το «καλό του» μηχανάκι.

benelli leoncino project sport zenone 18

Παράλληλα είχε και τάσεις customizing σε μοτοσυκλέτα naked sport τύπου scrambler ενώ παράλληλα δεν ήθελε να σπάσει το ταμείο. Του είπα “Δοκίμασε το Λιονταράκι και να δεις που θα ενθουσιαστείς, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις και σε τιμή... που δε θα σου κόψει το χαμόγελο!”

Έτσι και έγινε... έλα όμως που στην EICMA του 2017 είχε αυτό το Sport… ε μου λέει “αυτό θέλω. Θα περιμένω να έρθει”! Δυστυχώς όμως πληροφορηθήκαμε πως η μοτοσυκλέτα που και οι δύο θέλαμε (σιγά που δε θα του το «έκλεβα») δεν θα βγει παραγωγή για λόγους άγνωστους για εμάς αυτή τη στιγμή. Το μηχανάκι έμεινε concept αλλά αποτέλεσε και μεγάλη επιρροή σ’ αυτό που ακολούθησε, στο δικό μας “project sport” Leoncino.

Με βάση λοιπόν ένα Leoncino τύπου street και οχι trail όπως το concept των Ιταλών, μια και για χώμα ούτε για σκέψη, ξεκινήσαμε.»

Καλή αρχή

benelli leoncino project sport zenone 21

«Αφαίρεση τιμονιού αλλά από εκεί και πέρα, σύγχρονο κλιπόν ή παλιάς κοπής τιμόνι στα καβαλέτα; Τελικά όταν βρήκαμε clipons που «κούμπωναν» σωστά στα 50άρια Marzocchi με 58mm διάμετρο πάνω πλάκας! Πήγαμε εκεί και «πετάξαμε» και τα καβαλέτα.

benelli leoncino project sport zenone 5

Παραγγέλθηκε το κιτ ζελατίνας που κατασκευάζεται ήδη για το Leoncino και είναι τόσο μικρό όσο πρέπει. Κάθεται στις εργοστασιακές αναμονές που έχει ήδη πάνω της η μοτοσυκλέτα στις πλάκες, και σίγουρα με την αλλαγή θέσης οδήγησης που γίνεται αρκετά πιο σπορ, θα κάνει καλή δουλειά με τον αέρα.

Αφαιρέθηκαν οι πίσω χειρολαβές συνεπιβάτη αλλά έμεινε (για την ώρα) η εργοστασιακή βάση πινακίδας.

benelli leoncino project sport zenone 3

Βαφή ρεζερβουάρ και ουράς σε χρώμα γκρι ματ (κωδικός Yamaha από R1!) και γυαλίστηκαν τα πλαστικά καπάκια του ρεζερβουάρ όπως και οι ζάντες, ενώ στις δεύτερες βάφτηκε το στεφάνι και οι λεπτομέρειες όπως στο Sport.»

Οι βελτιώσεις

benelli leoncino project sport zenone 2

«Στα φρένα αντικαταστάθηκε η εργοστασιακή τρόμπα φρένου με μια after market ακτινική τρόμπα από την Ιταλική IRC με σπαστή μανέτα.

Αντικαταστάθηκαν τα φλάς με τα πιο κομψά φλάς από τον κατάλογο ανταλλακτικών της Benelli, απο το TRK 502.

benelli leoncino project sport zenone 7

Λύθηκαν οι αναρτήσεις και τροποποιήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να δουλέψουν καλύτερα με την αλλαγή αυτή της θέσης οδήγησης του αναβάτη, πίσω αλλάχθηκε και το ελατήριο και το ύψος της. Και στα δύο άκρα έγινε και revalving.

Αυτό το project συνέπεσε με την νέα υπηρεσία της ZenOne Racing, τη δυνατότητα επαναχαρτογράφησης του εργοστασιακού εγκεφάλου των μοντέλων TRK502, TRK502X και Leoncino 500 & trail που πρώτοι στον κόσμο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε. Οπότε το συγκεκριμένο Leoncino έγινε το πρώτο παγκοσμίως που δέχτηκε τέτοια αλλαγή!

Τροποποιήθηκαν οι χάρτες του ώστε να υπάρχουν οφέλη απόδοσης, ελαστικότητας αλλά και οικονομίας χωρίς να έχει αλλαχθεί στο συγκεκριμένο στάδιο φίλτρο αέρα ή εξάτμιση.

benelli leoncino project sport zenone 9

Η εξαιρετική βάση που έχει ο κινητήρας της Benelli σε επόμενα στάδια ήδη δείχνει τις δυνατότητες του στο δυναμόμετρο της ZenOne μέσα από τα επόμενα στάδια βελτίωσης που ήδη ολοκληρώνουμε για όλους τους κατόχους Benelli στην Ελλάδα.

benelli leoncino project sport zenone 6

Ένα τέτοιο project όπως είναι φυσιολογικά δεν τελειώνει ποτέ. Αμέσως γεννήθηκαν σκέψεις για μια πιο ελεύθερη εξάτμιση και φίλτρο ώστε να αυξηθεί περαιτέρω η απόδοση όπως και μερικές αισθητικές ακόμα αλλαγές που περιλαμβάνουν την αφαίρεση της βάσης πινακίδας.

Η μοτοσυκλέτα αυτή είναι το πρώτο από τα project που ετοιμάζει η ZenOne Racing σε συνεργασία με τον επίσημο εισαγωγέα Benelli στην Ελλάδα, την Motoway.»

benelli leoncino project sport zenone 25

Το αποτέλεσμα νομίζουμε δικαιώνει τόσο τον κάτοχο της μοτοσυκλέτας, όσο και τις ZenOne Racing & Motoway, καθώς με καίριες επεμβάσεις ένα νορμάλ Leoncino μεταμορφώθηκε σε ένα μοναδικά καλαίσθητο cafe-racer bike που χαίρεσαι να χαζεύεις.

Εμείς να ευχηθούμε καλή συνέχεια στα συγκεκριμένα project, τα οποία από τη μια δείχνουν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει το customizing στις μοτοσυκλέτες της Benelli, και από την άλλη προσφέρουν ουσιαστικές μηχανικές και χρηστικές βελτιώσεις, με την ενασχόληση της πολύπειρης ZenOne Racing.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 13:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST - Benelli TNT 125 2019 Test – Benelli 752S 2021 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon