.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 16:58

Αφιέρωμα – Όλες οι εκδόσεις του Yamaha Ténéré 700 2023 - Tα «5 ξαδέρφια»

Μία βάση μοτοσυκλέτας, 5 διαφορετικές εκτελέσεις της συνταγής, στόχος μια πλήρης γκάμα για όλα τα πιθανά γούστα του υποψήφιου αγοραστή Ténéré 700.

H Yamaha Ténéré 700 είναι, για πολλούς, η μοτοσυκλέτα που η κατηγορία των Adventure χρειαζόταν. «Ρεαλιστικός» κυβισμός, κατασκευή και δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, σε μία τιμή που ήταν έως και… προκλητικά χαμηλή, όταν το μοντέλο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2019. Μέσα σε μόλις 3 χρόνια, η γκάμα των Ténéré 700 έχει μεγαλώσει αξιοσημείωτα και, με την αυγή του 2023, περιλαμβάνει 5 μοντέλα:

  • Ténéré 700
  • Ténéré 700 Rally Edition
  • Ténéré 700 World Raid
  • Ténéré 700 Extreme
  • Ténéré 700 Explore

Ας ρίξουμε μία ματιά στα «5 ξαδέρφια» της σειράς Yamaha Ténéré 700

Yamaha Ténéré 700

Τιμή: Από 11.600 ευρώ

H βασική έκδοση της μοτοσυκλέτας που τα ξεκίνησε όλα, το 2019. Η Yamaha Ténéré 700 βασίζεται στον πασίγνωστο δικύλινδρο κινητήρα CP2, που κινεί επίσης τα MT-07 και Tracer 7, με απόδοση 74 ίππων. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, διπλό σωληνωτό και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις προσφέρουν μεγάλες διαδρομές εμπρός και πίσω, φέρνοντας το ύψος του μοντέλου από το έδαφος στα 240 χιλιοστά. Οι τροχοί του μοντέλου είναι 21 και 18 ιντσών διαμέτρου, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ και από την σιλουέτα του Ténéré 700 γίνεται σαφές, ότι η μοτοσυκλέτα σχεδιάστηκε εξαρχής για πιο έντονη χρήση εκτός δρόμου, από το «μέσο» σημερινό Adventure.

Για το 2023, το Yamaha Ténéré 700 επωφελείται και από την τοποθέτηση μίας νέας, έγχρωμης οθόνης TFT 5 ιντσών σε «όρθια» διάταξη, η οποία έρχεται και με δυνατότητα συνδεσιμότητας του Ténéré με κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, η μοτοσυκλέτα έχει πλέον σύστημα ABS με 3 επιλογές λειτουργίας, που μπορεί να απενεργοποιηθεί για τον πίσω τροχό ή και πλήρως, αν… ξέρετε τι κάνετε, στο χώμα. Ακόμα, η μοτοσυκλέτα έχει προετοιμασία για τοποθέτηση Quickshifter, θύρα παροχής ρεύματος USB και πλήρως LED φωτισμό.

Διαβάστε την δοκιμή μας για την Yamaha Ténéré 700 κάνοντας ένα κλικ εδώ.

 

 

Yamaha Ténéré 700 Rally Edition

Τιμή: Από 13.200 ευρώ

Εδώ ξεκινάμε την ματιά μας στις επιπλέον εκδόσεις της Ténéré 700, ξεκινώντας από την Rally Edition: Μία έκδοση της Ténéré 700, που αποτίνει φόρο τιμής στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του Rally Dakar. Η ειδική έκδοση κοσμείται από μοναδικό χρωματισμό που συνδυάζει λευκό, κόκκινο και μαύρο, με την ονομασία Heritage White.

Οι διαφορές της έκδοσης αυτής όμως δεν σταματούν εκεί, αφού η Ténéré 700 Rally Edition προσφέρει μία σειρά από «καλούδια» που αναβαθμίζουν την εμπειρία οδήγησης της. Συγκεκριμένα, μιλάμε για:

  • Ειδικά σχεδιασμένη rally σέλα ψηλότερη κατά 20 χιλιοστά
  • Ποδιά βαρέως τύπου και προστατευτικό ψυγείου
  • Σιγαστήρας από την Akrapovic
  • Χειρολαβές εκτός δρόμου και προστατευτικά γκριπ
  • Προστατευτικό αλυσίδας
  • Ελαστικά προστατευτικά στα σημεία επαφής με τα πόδια του αναβάτη, για καλύτερη πρόσφυση στην οδήγηση εκτός δρόμου.

Διαβάστε περισσότερα για την Yamaha Ténéré 700 Rally Edition με ένα κλικ εδώ. 

Yamaha Ténéré 700 World Raid

Τιμή: Από 13.900 ευρώ

Η ειδοποιός διαφορά της έκδοσης World Raid της Ténéré 700, είναι το διπλό ρεζερβουάρ που συνολικά μπορεί να χωρέσει 23 λίτρα καυσίμου, προδιαθέτοντας σε για ταξίδια πάνω από 400 χιλιόμετρα χωρίς άγχη. Αλλαγές έχουμε στον εξοπλισμό και τα περιφερειακά του Ténéré 700 World Raid: Το πιρούνι είναι της KYB, διαμέτρου 43 χιλιοστών και διαδρομής 230 χιλιοστών, πλήρως ρυθμιζόμενο. Οι μπότες του πιρουνιού έχουν επίστρωση Kashima, για αύξηση της ανθεκτικότητας στην διάβρωση. Το πίσω αμορτισέρ είναι επίσης ρυθμιζόμενο, διαδρομής 220 χιλιοστών, ενώ το World Raid έχει επίσης αμορτισέρ τιμονιού της Ohlins, ρυθμιζόμενο σε 18 σημεία.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο φιλτροκούτι του Ténéré 700 World Raid, με νέα κατεύθυνση της εισαγωγής προς τα εμπρός, ώστε να προστατεύεται από σκόνη, χώμα και πέτρες που εκτοξεύει ο πίσω τροχός κατά την κίνηση εκτός δρόμου. Παράλληλα, το φίλτρο αέρα είναι σχεδιασμένο ειδικά για εκτός δρόμου χρήση. Η σέλα του Ténéré 700 World Raid είναι σχεδιασμού 2 τμημάτων, εμπνευσμένη από τους αγώνες.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη δοκιμή της Yamaha Ténéré 700 World Raid με ένα κλικ εδώ.

 

Yamaha ré 700 Extreme και Explore

Τιμή: Αναμένεται

Πρόκειται για δύο νέες εκδόσεις της Yamaha Ténéré 700, που ανακοινώθηκαν μόλις πριν λίγες ώρες. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει επίσημο αν και πότε θα έρθουν οι δύο νέες εκδόσεις στην χώρα μας, αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε τι έχουν να προσφέρουν.

Η έκδοση Extreme  απευθύνεται σε ακόμα πιο απαιτητικούς αναβάτες, για χρήση εκτός δρόμου. Συγκεκριμένα, αποκτά την πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση από την KYB, με αύξηση της διαδρομής της κατά 20 χιλιοστά τόσο εμπρός όσο και πίσω (οι νέες διαδρομές ορίζονται σε 230 και 220 χιλιοστά, αντίστοιχα). Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί επίσης κατά 20 χιλιοστά, φτάνοντας τα 260, ενώ χάρη στο νέο γέμισμα, το ύψος της σέλας φτάνει τα 910 χιλιοστά.

Παράλληλα, η έκδοση έχει νέα μαρσπιέ τιτανίου αντιολισθητικής σχεδίασης, που αυξάνουν την επιφάνεια επαφής κατά 35% ενώ μειώνουν και το βάρος, ενώ το εμπρόσθιο φτερό είναι ψηλό τύπου Enduro στο χρώμα της μοτοσυκλέτας. Άλλα αξεσουάρ που αυξάνουν την χρηστικότητα εκτός δρόμου περιλαμβάνουν: Προστατευτικό ψυγείου αλουμινίου και νέο οδηγό αλυσίδας. Το μοντέλο αποκτά επίσης την «όρθια» TFT οθόνη 5 ιντσών με δυνατότητα απεικόνισης τύπου Road book στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Σε ελαφρώς διαφορετικά και πιο ταξιδιάρικα μονοπάτια, βαδίζει η έκδοση Explore της Ténéré 700, αφού δεν ψηλώνει αλλά… χαμηλώνει κι άλλο, περισσότερο και από την βασική έκδοση! Πιο συγκεκριμένα, το νέο πιρούνι 43 χιλιοστών της KYB έχει διαδρομή 190 χιλιοστών, αντί για 210 της βασικής έκδοσης, ενώ την ίδια μείωση διαδρομής κατά 20 χιλιοστά έχει και το πίσω αμορτισέρ με δυνατότητα απομακρυσμένης ρύθμισης. Το ύψος της σέλας μειώνεται στα 860 χιλιοστά (15 χιλιοστά χαμηλότερα από της απλής Ténéré 700), ενώ στο μοντέλο τοποθετείται και νέος ανεμοθώρακας 50% μεγαλύτερος, για καλύτερη ανεμοκάλυψη.

Παράλληλα, στο μοντέλο τοποθετούνται και πλαϊνές βάσεις για βαλίτσες, αλλά και quickshifter, προφανώς δημιουργώντας μια έκδοση του Ténéré 700 κατάλληλη για όσους δεν ενδιαφέρονται τόσο για την απόλυτη οδήγηση στο χώμα, αλλά για την γενικότερη ταξιδιωτική εμπειρία με διελεύσεις και από τμήματα εκτός δρόμου.

Διαβάστε περισσότερα για τις Yamaha Ténéré 700 Extreme και Explore με ένα κλικ εδώ. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 17:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon