.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 12:39

Yamaha Ténéré 700 - Νέες εκδόσεις Extreme και Explore

Δύο ακόμα εκδόσεις για την εξαιρετικά επιτυχημένη, μεσαία Adventure μοτοσυκλέτα της Yamaha.

Οι προσφερόμενες εκδόσεις της Yamaha Ténéré 700 αυξάνονται κι άλλο, σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την Γαλλία και την Ιταλία. Πρόκειται για δύο νέες εκδόσεις, ονόματι Explorer και Extreme. Οι διαφοροποιήσεις των δύο εκδόσεων θα είναι εξοπλιστικές, καθώς στο κύριο τεχνικό επίπεδο δεν αλλάζει κάτι: Ο κινητήρας CP2 παραμένει, όπως επίσης και το πλαίσιο διπλής ραχοκοκαλιάς του μοντέλου.

Έκδοση Yamaha Ténéré 700 Extreme

Η έκδοση Extreme της Ténéré 700 απευθύνεται σε ακόμα πιο απαιτητικούς αναβάτες, για χρήση εκτός δρόμου. Συγκεκριμένα, αποκτά νέα, πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση από την KYB, με αύξηση της διαδρομής της κατά 20 χιλιοστά τόσο εμπρός όσο και πίσω (οι νέες διαδρομές ορίζονται σε 230 και 220 χιλιοστά, αντίστοιχα). Το εμπρός πιρούνι έχει μάλιστα επίστρωση Kashima, για αυξημένη αντοχή του αλουμινίου στην διάβρωση. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί επίσης κατά 20 χιλιοστά, φτάνοντας τα 260, ενώ χάρη στο νέο γέμισμα, το ύψος της σέλας φτάνει τα 910 χιλιοστά.

Παράλληλα, η έκδοση έχει νέα μαρσπιέ τιτανίου αντιολισθητικής σχεδίασης, που αυξάνουν την επιφάνεια επαφής κατά 35% ενώ μειώνουν και το βάρος, ενώ το εμπρόσθιο φτερό είναι ψηλό τύπου Enduro στο χρώμα της μοτοσυκλέτας. Άλλα αξεσουάρ που αυξάνουν την χρηστικότητα εκτός δρόμου περιλαμβάνουν: Προστατευτικό ψυγείου αλουμινίου και νέο οδηγό αλυσίδας. Το μοντέλο αποκτά επίσης TFT οθόνη 5 ιντσών με δυνατότητα απεικόνισης τύπου Road book στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Έκδοση Yamaha Ténéré 700 Explore

Σε ελαφρώς διαφορετικά και πιο ταξιδιάρικα μονοπάτια, βαδίζει η έκδοση Explore της Ténéré 700, αφού δεν ψηλώνει αλλά… χαμηλώνει κι άλλο, περισσότερο και από την βασική έκδοση! Πιο συγκεκριμένα, το νέο πιρούνι 43 χιλιοστών της KYB έχει διαδρομή 190 χιλιοστών, αντί για 210 της βασικής έκδοσης, ενώ την ίδια μείωση διαδρομής κατά 20 χιλιοστά έχει και το πίσω αμορτισέρ με δυνατότητα απομακρυσμένης ρύθμισης. Το ύψος της σέλας μειώνεται στα 860 χιλιοστά (15 χιλιοστά χαμηλότερα από της απλής Ténéré 700), ενώ στο μοντέλο τοποθετείται και νέος ανεμοθώρακας 50% μεγαλύτερος, για καλύτερη ανεμοκάλυψη.

Παράλληλα, στο μοντέλο τοποθετούνται και πλαϊνές βάσεις για βαλίτσες, αλλά και quickshifter, προφανώς δημιουργώντας μια έκδοση του Ténéré 700 κατάλληλη για όσους δεν ενδιαφέρονται τόσο για την απόλυτη οδήγηση στο χώμα, αλλά για την γενικότερη ταξιδιωτική εμπειρία με διελεύσεις και από τμήματα εκτός δρόμου.

Προς το παρόν αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την άφιξη των δύο νέων εκδόσεων Extreme και Explore, στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 11:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon