.
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 11:32

BMW Motorrad ConnectedRide Navigator - To GPS είναι πάλι στη μόδα

Όχι, δεν είναι κινητό τηλέφωνο, είναι ξεχωριστή συσκευή πλοήγησης που συνεργάζεται με τις δυνατότητες συνδεσιμότητας των BMW μοτοσυκλετών – Ή αλλιώς, ακόμα μία οθόνη μπροστά σας.

Η BMW Motorrad παρουσίασε επίσημα, την νέα της συσκευή-σύντροφο για τις μοτοσυκλέτες της, την ConnectedRide Navigator. Μια συσκευή που θυμίζει κινητό τηλέφωνο στην μορφή, αλλά είναι ένα Stand-Alone GPS, με μεγάλη οθόνη, δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, αλλά και απευθείας με την μοτοσυκλέτα, που ανοίγει έναν νέο ορίζοντα δυνατοτήτων και χρηστικότητας για τον tech-savvy αναβάτη.

Το νέο Navigator συνδέεται σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα BMW έχει προετοιμασία για σύστημα πλοήγησης και Multicontroller, από το 2014 και μετά – ακόμη και αν η προετοιμασία πλοήγησης έχει τοποθετηθεί ως εξτρά. Φέρει οθόνη αφής TFT 5,5 ιντσών, ενώ χάρη στην συνεχή διασύνδεση με την μοτοσυκλέτα, η φωτεινότητα της οθόνης ρυθμίζεται αυτόματα, μαζί με αυτή της κενρικής οθόνης ενδείξεων.

Το νέο Navigator λειτουργεί ως stand-alone συσκευή πλοήγησης, απεικονίζοντας τους χάρτες και την διαδρομή στην οθόνη του σε συνεργασία με την υπηρεσία Cloud της BMW, ενώ συνδέεται στο Internet είτε «δανειζόμενο» σήμα Wi-Fi από το κινητό σας, είτε από μόνο του μέσω μίας κάρτας SIM. Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για μια συσκευή με δυνατότητες επικοινωνίας τύπου κινητού τηλεφώνου, μέσω των οποίων μάλιστα μπορεί να λάβει και να απεικονίσει ζωντανά, πληροφορίες για συνθήκες κυκλοφορίας κλπ..

Η τοποθέτηση του Navigator στην βάση γίνεται πολύ απλά, ενώ ασφαλίζεται παράλληλα, με την χρήση του κλειδιού της μοτοσυκλέτας, στη θέση του.

Ακόμη, χάρη στην δυνατότητα του να διασυνδεθεί με κινητό τηλέφωνο, αλλά και με την εφαρμογή της BMW Motorrad, το Navigator χρησιμεύει και ως «τερματικό» για τον χειρισμό λειτουργιών όπως η τηλεφωνία, η ακρόαση μουσικής, ακόμα και η λειτουργία τρίτων συσκευών όπως τα BMW Motorrad Smartglasses, που παρουσιάστηκαν πριν λίγο καιρό, μέσα από το πολυχειριστήριο της μοτοσυκλέτας, χωρίς ο αναβάτης να πρέπει να βγάλει το κινητό από την τσέπη του. Βασικό προαπαιτούμενο όλου αυτού του νέου... κόσμου δυνατοτήτων, είναι η ύπαρξη λογαριασμού στις υπηρεσίες Cloud της BMW και το ανάλογο προσωπικό ID χρήστη.

Η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη από τον Νοέμβριο του 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 11:41

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SP Connect - Θήκη κινητού SPC+ iPhone 14 Plus
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon