.
Κατηγορία Φρένα
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 12:52

Brembo - Η Πέδηση στο MotoGP της Βαρκελώνης

[Δελτίο Τύπου eXTra Products]

Το Ισπανικό GP επέστρεψε στη Βαρκελώνη μετά τον αγώνα του Σεπτεμβρίου της περσινής διοργάνωσης. Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Brembo που συνεργάζονται στενά με όλους τους αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, η πίστα Barcelona-Catalunya είναι πολύ απαιτητική για τα φρένα.

Σε κλίμακα από 1 έως 5, έχει βαθμό δυσκολίας 5, μαζί με το Red Bull Ring, το Twin Ring Motegi και το Sepang International Circuit. Το σύστημα πέδησης υφίσταται τεράστια πίεση στην πρώτη στροφή λόγω της ευθείας 1,047 μέτρων πριν από αυτήν. Σχεδόν όλα τα άλλα διαστήματα πέδησης είναι σύντομα και κοντινά μεταξύ τους.

14 δευτερόλεπτα περισσότερο από τη Formula 1

Σε κάθε γύρο της πίστας Barcelona-Catalunya, οι αναβάτες πρέπει να χρησιμοποιούν τα φρένα τους 9 φορές για συνολικά 29 δευτερόλεπτα, το 30% της διάρκειας του αγώνα. Τα μονοθέσια της Formula 1, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν τα φρένα τους για λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο, που ανέρχεται στο 16% του χρόνου γύρου.

Σε κάθε γύρο, οι αναβάτες του MotoGP ασκούν φορτίο άνω των 34 kg στη μανέτα. Από τη γραμμή εκκίνησης έως την καρώ σημαία, η τιμή υπερβαίνει τα 8.2 kg, μακράν η χαμηλότερη από τις 4 πίστες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ισπανίας. Ωστόσο, στην F1 το φορτίο στο πεντάλ φρένου που κάθε οδηγός ασκεί σε έναν γύρο στη Βαρκελώνη φτάνει τα 8 κιλά.

269 μέτρα φρεναρίσματος

Από τα 9 τμήματα φρεναρίσματος στο Barcelona-Catalunya Circuit, 3 ταξινομούνται ως απαιτητικά για τα φρένα, 4 είναι μεσαίας δυσκολίας και τα υπόλοιπα 2 είναι σχετικά ήπια.

Το πιο απαιτητικό φρενάρισμα για το MotoGP είναι στην πρώτη στροφή: Οι μοτοσυκλέτες πέφτουν από τα 330 km/h στα 99 km/h σε μόλις 5 δευτερόλεπτα και καλύπτουν απόσταση 269 μέτρων. Για να γίνει αυτό, οι αναβάτες εφαρμόζουν φορτίο 5.4 kg στη μανέτα και επιβραδύνουν με 1.5 G, ενώ η πίεση υγρού φρένων αυξάνεται στα 11.6 bar.

Βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της eXTra Products το εξάρτημα Brembo που ικανοποιεί της ανάγκες σας.

Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο που αναπαριστά τις απαιτήσεις της πίστας Barcelona-Catalunya στα φρένα μιας μοτοσυκλέτας MotoGP.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon