.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 13:10

Rev’it – Παρουσίασε νέο σύστημα αερόσακου αναβάτη σε συνεργασία με την Alpinestars

To νέο σύστημα ονομάζεται Avertum Tech-Air και χρησιμοποιεί ακόμα και την τεχνητή νοημοσύνη για την λειτουργία του.

Τα οφέλη του αερόσακου ως εξοπλισμού αναβάτη, έχουν αποδειχθεί κυρίως μέσα από την χρήση τους στους αγώνες. Σε επίπεδο «λιανικής», οι Dainese και Alpinestars είναι οι μάρκες που πρωτοστατούν στην εξέλιξη ανάλογων συστημάτων, με ηλεκτρονική μάλιστα ενεργοποίηση και τώρα, η Rev’it ανακοίνωσε το νέο της προϊόν, σε συνεργασία με την Alpinestars: Το νέο σύστημα αερόσακου αναβάτη Avertum Tech-Air.

Πρόκειται για ένα γιλέκο, που φοριέται κάτω από την εξωτερική στρώση προστατευτικού εξοπλισμού του αναβάτη, ενώ η λειτουργία του αερόσακου εξασφαλίζεται ηλεκτρονικά, μέσα από αλγόριθμο που κάνει χρήση (και) τεχνητής νοημοσύνης. Ο αλγόριθμος είναι ικανός να παρακολουθεί ακόμα και τις μικρότερες κινήσεις του αναβάτη, ενώ χρησιμοποιεί επίσης 3 γυροσκόπια και 3 ακόμα επιταχυνσιόμετρα. Σε περίπτωση πτώσης ή ατυχήματος, ο αερόσακος ανοίγει σε 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου και προσφέρει προστασία από τις δυνάμεις πρόσκρουσης, ακόμα και σε επίπεδο -95%, «σαν να φοράς 18 προστατευτικά πλάτης επιπέδου 1», όπως αναφέρεται  χαρακτηριστικά. Το γιλέκο περιλαμβάνει και ένα έξτρα προστατευτικό πλάτης, για περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας.

Το εσωτερικό γιλέκο, προφανώς, έχει κατασκευαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες αερισμού και άνεσης του αναβάτη, με την χρήση των ανάλογων υλικών στα διάφορα κρίσιμα σημεία. Η ενσωματωμένη μπαταρία ελέγχου των ηλεκτρονικών, παρέχει αρκετή ενέργεια για 30 ώρες αυτονομίας, ενώ μπορεί να επαναφορτιστεί με ένα απλό καλώδιο USB. Ο αναβάτης μπορεί να ελέγξει το σύστημα, μέσα από εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο, η οποία μάλιστα προσφέρει και... 2 χαρτογραφήσεις λειτουργίας του αερόσακου: Street και Race! Εντάξει, σε περίπτωση ατυχήματος, το λιγότερο που θα μας ενδιέφερε είναι σε ποια ρύθμιση είναι ο αερόσακος, να τα λέμε και αυτά.

Ο αερόσακος μπορεί να ενεργοποιηθεί 3 φορές, έως ότου το γιλέκο χρειαστεί service. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες, για την διαθεσιμότητα του και την τιμή του στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 13:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon