.
Κατηγορία Ευρώπη
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 10:12

Ταξιδιωτικό - Russia / Volga Route, Μέρος 2ο - Οδήγηση στην ''στρατιωτική οδό''

Συνοριακή υπέρβαση

Και τώρα τα δύσκολα: σύνορα Ρωσίας! Για να τα προσσεγγίσω, η πράσινη BMW F 850 GS ρολάρισε πάνω στη «Στρατιωτική Οδό» («Military Road»), τον οδικό ομφάλιο λώρο που συνδέει την Γεωργία με την Ρωσία. Για περίπου 160 χλμ. βρέθηκα να οδηγώ μέσα στο πράσινο παράδεισο του Καυκάσου, βιώνοντας με τεταμένες τις αισθήσεις μια εκπληκτική ορεινή διαδρομή που κορυφώθηκε στο πέρασμα Jvari Pass (2.379 μ.).

Περίπου 3 χλμ. ήταν η ουρά των οχημάτων στα ρωσο–γεωργιανά σύνορα, με τον χρόνο αναμονής να φτάνει τις 7 ώρες. Σκέτη απελπισία! Το ότι κατάφερα όμως να ξεμπερδέψω μόλις σε μια ώρα, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Πως έγινε αυτό; Στο τελευταίο τούνελ πριν τα ρωσικά σύνορα έγινε ένα τρακάρισμα και όλοι αποκλείστηκαν. Όλοι, εκτός από μένα, που κατάφερα να περάσω ανάμεσα από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα – χρειάστηκε να βγάλω την μια βαλίτσα για να χωρέσει η μοτοσυκλέτα. Όταν σε μια ώρα ξεμπλοκαρίστηκαν, εγώ –που ήμουν μόνος μου στα ρώσικα σύνορα– είχα ολοκληρώσει τις διαδικασίες εισόδου και αναχωρούσα. Άντε γειά.

Πάμε λοιπόν Ρωσία! Η πρώτη στάση ανασυγκρότησης στη χώρα του Βόλγα έγινε στη πρωτεύουσα της Τσετσενίας Grozny, που απείχε 140 χλμ. βορειοανατολικά των συνόρων. Εδώ βρέθηκα αντιμέτωπος με ορισμένα ζωτικά προβλήματα που σχετίζονταν με την διαμονή μου στην Ρωσία και τα οποία είχαν προκύψει από τις κυρώσεις των Δυτικών χωρών στη Ρωσία. Οι πιστωτικές–χρεωστικές κάρτες μου ήταν εκτός λειτουργίας, όλοι οι ιστότοποι ανεύρεσης ξενοδοχείων και καταλυμάτων ήταν μπλοκαρισμένοι, ενώ συνάλλαγμα (ρούβλια) μόνο σε μια συγκεκριμένη τράπεζα μπορούσα να κάνω. Έπρεπε λοιπόν να δώσω άμεσα λύση σ’ αυτά τα καθημερινά ζητήματα επιβίωσης –όπως και τελικά έκανα.

Εξερευνώντας την Grozny, ένα αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας επικρατούσε σε όλη την πόλη, η οποία είχε αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες και τα ερείπια που άφησε πίσω του ο πόλεμος μεταξύ Ρώσων και Τσετσένων αυτονομιστών (1990-2000). Παρόλο που το ισλαμικό στοιχείο κυριαρχούσε στην απαστράπτουσα Grozny, επέλεξα να επισκεφθώ μόνο την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, την οποία –παρεμπιμπόντως– φρουρούσαν Ρώσοι στρατιώτες.

1m

Στις εκβολές του Βόλγα

Από την Grozny στην Astrakhan (480 χλμ.), ένα επίπεδο τοπίο ερήμου αποτελούσε το φυσικό σκηνικό της διαδρομής, η κατάσταση του οδικού άξονα δεν προβλημάτιζε διόλου τις αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας, ενώ –αντίθετα από ότι περίμενα– δεν συνάντησα στρατιωτικά ή αστυνομικά μπλόκα καθ’ οδόν.

Μετά από ένα ταξίδι 3.650 χλμ. στη γεωγραφική καρδιά της Ρωσίας, ο Βόλγας χύνεται στην Κασπία Θάλασσα και οι εκβολές του απλώνονται σε έκταση 160 χλμ. Στο γεωγραφικό σημείο που ξεκινά το Δέλτα του Βόλγα βρίσκεται η πόλη Astrakhan, η αφετηρία του υδάτινου οδοιπορικού «Volga Route». Καλή αρχή…

Ο Τιμούρ και η Νατάσα, ένα ζευγάρι ντόπιων μοτοσυκλετιστών, με εντόπισαν στο κέντρο της Astrakhan να ψάχνω για κατάλυμα και μου πρόσφεραν την ζεστή φιλοξενία τους. Με ξενάγησαν στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης τους (Astrakhan Kremlin), περπατήσαμε μαζί στο κεντρικό παραποτάμιο πεζόδρομο και είδαμε τον ήλιο να δύει μέσα στα ασάλευτα νερά του ποταμού (το πρώτο μου ηλιοβασίλεμα στον Βόλγα), συζητήσαμε για τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του, δειπνήσαμε με θαλασσινά εδέσματα σε χλιδάτο εστιατόριο της πόλης (η Astrakhan αποτελεί το κέντρο της ρώσικης βιομηχανίας χαβιαριού) και κοιμήθηκα στο παιδικό δωμάτιο της κόρης τους! Ρώσικη μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη.

Από την Astrakhan του Τιμούρ και της Νατάσα ξεκίνησε το επόμενο πρωινό το ταξίδι της πράσινης BMW F 850 GS κατά μήκος του Βόλγα. Επόμενος σταθμός μου η Volgograd (ex-Stalingrad), η πόλη των ηρώων.

1 2000

Η πόλη των ηρώων

Το ανιαρό τοπίο των απέραντων ρωσικών πεδιάδων συνέχισε να με συντροφεύει στη διαδρομή Αστραχάν – Βόλγογκραντ (430 χλμ.). Ελάχιστα αστικά κέντρα παρεμβάλλονταν καθ’ οδόν, ενώ ο Βόλγας έπαιζε κρυφτούλι στα δεξιά του οδικού άξονα, σπάζοντας την μονοτονία της οδήγησης.

Στα περίχωρα του Βόλγογκραντ (πρώην Στάλινγκραντ), το τεραστίων διαστάσεων άγαλμα “The Motherland Calls” δέσποζε στην κορυφή του λόφου Mamayev και ήταν ορατό από μεγάλη απόσταση. Εκεί βρέθηκα σ’ έναν υποβλητικό μνημειακό χώρο που αντιπροσώπευε έναν ελάχιστο φόρο τιμής για όλους εκείνους που είχαν θυσιαστεί στην προάσπιση του Στάλινγκραντ.

Η μάχη του Στάλινγκραντ υπήρξε μια από τις καθοριστικότερες και πιο φονικές του ρωσικού μετώπου. Οι ηρωικοί υπερασπιστές της πόλης του Βόλγα απέτρεψαν –μετά από 142 μέρες πολιορκίας– την άλωσή της από τα γερμανικά στρατεύματα. Μεγάλο όμως υπήρξε το τίμημα, αφού 1.000.000 Ρώσοι έπεσαν για την υπεράσπιση του Στάλινγκραντ, ενώ οι Γερμανοί έχασαν περί τους 250.000 επίλεκτους στρατιώτες.

Στον ίδιο υπαίθριο χώρο, δίπλα στην βάση του αγάλματος, δέσποζε –μεταξύ άλλων– ένα κυκλικό μαυσωλείο, που στο κέντρο του έκαιγε η άσβεστη φλόγα-ψυχή της πόλης. Στους τοίχους του μαυσωλείου υπήρχαν καταγεγραμμένα 7.777 ονόματα νεκρών Ρώσων, από τους περίπου 1.000.000 που σκοτώθηκαν στην διάρκεια της πολύμηνης πολιορκίας του Στάλινγκραντ. Δέος και κατάνυξη!

Με την επίσκεψή μου στο Πολεμικό Μουσείο της μάχης του Στάλινγκραντ και το παρακείμενο μισοκατεστραμμένο κτίσμα του Λοχαγού Pavlova (το μοναδικό που απέμεινε όρθιο στην πόλη), ολοκλήρωσα το ιστορικό «προσκύνημά» μου στην πόλη των ηρώων. Ενώ αργά το ίδιο βράδυ, καθισμένος μ’ ένα μπουκάλι μπύρα στα σκαλοπάτια της μεγάλης κλίμακας που ένωνε την κεντρική πλατεία του Βόλγογκραντ με τις όχθες του Βόλγα, μοιραία συλλογιζόμουν τον παραλογισμό (εκείνου) του πολέμου και την ηρωική αυτοθυσία των ανθρώπων για ελευθερία!

1 2 2000

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κωνσταντίνος Μητσάκης

Κωνσταντίνος Μητσάκης
Ταξιδιωτικός Aρθρογράφος - Φωτογράφος

ΟΝΟΜΑ: Κωνσταντίνος Μητσάκης
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: Γεώργιος
ΗΛΙΚΙΑ: 19/11/1964
ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ: Sydney, Αυστραλία
WEB-SITE: www.motoexplorer.gr & www.roadsoftheworld.gr
E-MAIL: [email protected]
FACEBOOK: Konstantinos Mitsakis
INSTAGRAM: mitsakiskonstantinos

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, γνωστός και καταξιωμένος ταξιδιωτικός αρθρογράφος-φωτογράφος, δημοσιογραφεί στον Ημερήσιο και Ειδικό Τύπο από το 1993. Ταξιδεύοντας στη σέλα μιας μοτοσυκλέτας τα τελευταία 35 χρόνια, έχει επισκεφθεί 110 χώρες, διατρέχοντας 1.350.000 km και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη.

Τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που βίωσε ο Κων/νος Μητσάκης στους δρόμους του κόσμου έχει αποτυπώσει σε 12 καλαίσθητα βιβλία, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 600 ταξιδιωτικά άρθρα.
Εκτός από την συμμετοχή του σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ο Κων/νος Μητσάκης πραγματοποιεί επίσης εκθέσεις φωτογραφίας και ενημερωτικές διαλέξεις -με ταξιδιωτικό περιεχόμενο- σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς, πρεσβείες ξένων χωρών, μοτοσυκλετιστικές λέσχες και μορφωτικούς συλλόγους.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Από το 2001, ο Κων/νος Μητσάκης έχει εκδώσει δώδεκα (12) βιβλία ταξιδιωτικού περιεχομένου:

1) Στους Δρόμους του Κόσμου
2) Στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου
3) Στους Δρόμους της Ασίας
4) Στους Δρόμους της Αφρικής
5) Στους Δρόμους της Ευρώπης
6) Στους Δρόμους της Αμερικής
7) Στους Δρόμους της Αυστραλίας
8) 25 επιλεγμένες διαδρομές στην Ελλάδα
9) 25 ταξίδια στην Ελλάδα
10) 25 αποδράσεις στην Ελλάδα
11) Ταξιδέψτε στα Βαλκάνια
12) 25 διαδρομές στην Ελλάδα

Από το 1993, ο Κων/νος Μητσάκης αρθρογραφεί στον Ειδικό - Ημερήσιο Τύπο, καθώς και στον Ηλεκτρονικό Τύπο:

1) Καθημερινό περιοδικό μοτοσυκλέτας www.bikeit.gr (2011 -…).
2) Περιοδικό μοτοσυκλέτας «2Τροχοί» (1993 - 1999)
3) Περιοδικό μοτοσυκλέτας «0-300» (1999 - 2010)
4) Περιοδικό μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟ» (2010 - …)
4) Εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» (ένθετο «Περιηγήσεις») (2005 - 2006)
5) Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κυριακής (ένθετο «Ταξίδια»)
(2007- 2008)
6) Εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (ένθετο «Ταξίδια»)
(2008 - 2018)
7) Ταξιδιωτικό περιοδικό «TRAVEL BOOK» (2015 - 2018)

 

TRAVEL DATES

1984–1990:Various destinations in Europe.
1991: Greece 2 North Cape.
1992: Italy, France, Spain, Morocco, Mauritania.
1993: Turkey, Syria, Jordan, Egypt. (MIDDLE EAST TOUR)
1994: Turkey, Iran, Pakistan, Kashmir (GREECE 2 CHINA).
1995: Turkey, Iran, Pakistan, India, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Malaysia, Singapore, Australia (AROUND THE HALF WORLD IN 40 DAYS / ATHENS - SYDNEY)
1996: Russia, Siberia, Alaska, Canada, USA, Europe. (AROUND THE WORLD IN 80 DAYS - NORTH)
1997: China, Kyrgyzstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran, Turkey (SILK ROAD).
1998: Israel, Egypt, Sudan, Ethiopia, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, South Africa (AFRICA ROUND I).
1999: Libya, Tunisia, Algeria, Niger, Burkina Faso, Mali, Togo, Benin, Nigeria, Cameroon, Zambia, Botswana, Namibia, South Africa (AFRICA ROUND II).
2000: Argentina, Chile, Peru, Ecuador, Colombia, Panama, Costa Rica, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Guatemala, Mexico, USA, Canada, Alaska (TRANS - AMERICAN CROSSING I).
2001: Turkey, Syria, Lebanon, Israel, Egypt, Iraq, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Afghanistan, Pakistan, India (ON THE FOOTSTEPS OF ALEXANDER THE GREAT).
2002: Egypt, Libya, Tunisia, Algeria, Morocco, Mauritania Senegal (NORTH AFRICA TRAIL).
2003: Italy, Austria, Germany (CENTRAL EUROPE).
Turkey, Iran, Afghanistan, Pakistan (AFGANI MISSION).
2004: Australia (AUSTRALIAN TOUR I)
2005: Turkey, Iran, Uzbekistan, Kazakhstan, Afghanistan, Pakistan, Himalaya (CENTRAL ASIA TOUR I)
2006: Turkey, Georgia, Armenia, Russia, Ukraine, Moldova, Romania, Bulgaria (AROUND THE BLACK SEA I).
Albania, FYROM, Montenegro, Kosovo, Croatia, Bosnia, Slovenia (BALKAN TRIP I)
2007: Bulgaria, Romania, Moldova, Ukraine, Russia, Siberia, Mongolia, Japan (TRANS SIBERIAN & JAPAN).
2008: Turkey, Georgia, Azerbaijan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kyrgyzstan, China (OLYMPIC SILK ROAD).
Bulgaria, Romania, Serbia, Croatia, Bosnia, Montenegro, Albania (BALKAN TRIP II)
2009: Turkey, Iran, Pakistan, India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Malaysia, Singapore (TRANS ASIAN I).
Italy, Austria, Liechtenstein, Swiss, San Marino (CENTRAL EUROPE)
2010: Turkey, Syria, Jordan, Egypt, Libya, Tunisia, Algeria, Morocco, Spain, France, Italy (AROUND THE MEDITERRANEAN SEA).
Turkey, Bulgaria, Romania, Moldova, Ukraine, Russia (AROUND THE BLACK SEA II).
2011: Italy, France, Spain, Portugal (WEST EUROPE TOUR).
2012: Turkey, Egypt, Sudan, Ethiopia, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, South Africa, Argentina, Brazil, Uruguay (AROUND THE WORLD IN 80 DAYS - SOUTH)
2013: USA, Canada (COAST TO COAST).
2014: Turkey, Iran, Pakistan, India (FROM GREECE 2 INDIA).
Argentina, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Panama, Costa Rica, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Guatemala, Mexico, USA, Canada, Alaska (TRANS-AMERICAN CROSSING II).
2015: Australia, New Zealand (AUSTRALIAN TOUR II & NZ).
2016: Turkey, Iran, U.A.E, Oman (ADV 2 DUBAI).
Turkey, Georgia, Russia, Ukraine, Moldavia, Romania, Bulgaria (AROUND THE BLACK SEA III)
2017: Turkey, Iran, Pakistan, India, Myanmar, Thailand, Malaysia, Indonesia (TRANS ASIAN II).
Kyrgyzstan, Tajikistan (PAMIR RAOD).
Turkey, Iraq (NORTH IRAQI TRIP).
2018: Italy, San Marino, Austria, Germany, Tunis
(2 GENERATIONS’ RIDE / 2 CONTINENTS).
Bulgaria, Romania, Moldavia, Ukraine, Russia, Siberia, Mongolia, South Korea, Japan (PEACE ROAD / ANCIENT OLYMPIA - HIROSIMA).
Indonesia (INDONESIA TOUR I).
2019: Italy, Austria, Germany, Finland, Norway, Sweden
(2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE).
Turkey, Georgia, Russia, Kazakhstan, Uzbekistan, Tajikistan, Afghanistan (CENTRAL ASIA TOUR II).
Bulgaria, Romania, Ukraine, Russia, Siberia (ADV 2 SIBERIA).
Indonesia (INDONESIA TOUR II).

2020: Bulgaria, Romania, Serbia, Kosovo, Albania (2 GENERATIONS’ RIDE / BALKAN TOUR 2020).Austria, Slovakia, Hungary, Serbia (2 GENERATIONS’ RIDE / DANUBE’S CAPITALS).Italy (Alps Tour - SYM VF 125)

Κωνσταντίνος Μητσάκης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 19:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon