.
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 18:31

H Πρωταπριλιά στον κόσμο της Μοτοσυκλέτας

Μοτοσυκλέτες για αριστερόχειρες, κράνη χωρίς κέλυφος, επιστροφή Rossi, φανταστικά νέα μοντέλα και άλλα ευτράπελα από τη μέρα του χρόνου που ένα ψεματάκι επιβάλλεται.

Η πρώτη μέρα του Απρίλη παραδοσιακά μας κάνει να ψάχνουμε δύο και τρεις φορές κάθε είδηση που κυκλοφορεί, μιας και πρόκειται για κείνη τη μέρα του χρόνου που τα ψεματάκια, όχι απλώς επιτρέπονται, μα μάλλον επιβάλλονται.

Ακόμη και πολύ σημαντικές ειδήσεις, όπως η εξαγορά του MotoGP από την κάτοχο των δικαιωμάτων της Formula 1, Liberty Media, πέρασαν από κόσκινο πριν δημοσιευτούν καθώς είχαν την "ατυχία" να κοινοποιηθούν ανήμερα την Πρωταπριλιά.

Κάναμε μια μικρή βόλτα στον κόσμο της Μοτοσυκλέτας και συγκεντρώσαμε μερικές πλακίτσες που σκάτωσαν διάφορες εταιρείες επί τη ευκαιρία της Πρωταπριλιάς. Κάποιες εξ αυτών μπορούσαν να γίνουν εύκολα πιστευτές, ενώ άλλες είχαν αρκετό χιούμορ ώστε να προδίδονται αμέσως.

Πάμε μια βόλτα στον κόσμο να δούμε μερικές ευφάνταστες δημοσιεύσεις της 1ης Απριλίου 2024.

1000PS.at

Μια νέα δραστηριότητα ανακοίνωσε το γνωστό αυστριακό περιοδικό 1000PS, αποκαλύπτοντας το σχέδιό του να ανοίξει σελίδα στο συνδρομητικό Only Fans.

Η αποκάλυψη δε συνοδεύτηκε από κάποια περιγραφή, αλλά μόνο από ένα μικρό βίντεο που μας δείχνει το υλικό που θα μπορούν να απολαύσουν οι εγγεγραμμένοι συνδρομητές: καυτά αγόρια σε σέξι πόζες με μοτοσυκλέτες και σχετικό εξοπλισμό.

Η θηλυκή πλευρά της Μοτοσυκλέτας αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

B4R

Το ελληνικό κανάλι YouTube, B4R, είπε να παίξει με τον πόνο μας αποκαλύπτοντας τη νέα Yamaha Tenere 400!

Η καλοστημένη πρωταπριλιάτικη είδηση είχε ιαπωνική ιστοσελίδα με URL που δεν υπάρχει, είχε τρία χρώματα για το νέο 400άρι και γενικά ήταν πολύ πειστική. Αν το είχε βγάλει μια μέρα πριν ή μετά θα είχε τσιμπήσει πολύς περισσότερος κόσμος.

Bell Helmets

Screenshot 20240403 175306 Instagram

Για την ετήσια πλακίτσα της η Bell βασίστηκε στην παράδοσή της. Για τα κράνη της είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο, ένα πολύ ξεχωριστό κράνος ανακοίνωσε την Πρωταπριλιά.

Το νέο της κράνος ανήκει στην υπαρκτή ρετρό σειρά Moto-3, ονομάζεται Corndog Moto-3 και βασίζεται αισθητικά στο γευστικότατο λουκάνικο με καλαμποκάλευρο, γαρνιρισμένο με μια δόση μουστάρδας.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο κράνος της Bell με την εκπληκτική αεροδυναμική προορίζεται να μείνει για πάντα παγιδευμένο στο βιντεάκι με το οποίο λανσαρίστηκε μια πρωτομηνιά του Απρίλη στο Facebook.

BMW Motorrad

2024 bmw f 900 gs first look adventure motorcycle 11

Η αλήθεια είναι πως το πρωταπριλιάτικο αστειάκι της BMW δεν το πιάσαμε. Πρόκειται για ένα σύντομο βίντεο στο Facebook όπου βλέπουμε ένα F900GS να παρκάρει σε ένα άδειο υπόγειο γκαράζ, με τη μόνη περιγραφή να λέει: "Τέλειο για παρκάρισμα σε μικρούς χώρους".

Περισσότερο με διαφήμιση μας μοιάζει ομολογουμένως, πάντως το hashtag #AprilFools που χρησιμοποίησε η BMW Motorrad στη συγκεκριμένη ανάρτηση κάνει τη διασύνδεση με την περίσταση.

Icon

icon

Η αμερικανική εταιρεία μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού μοιράστηκε ένα συναρπαστικό "νέο" με το κοινό της στο Facebook την Πρωταπριλιά.

Παρουσίασε το VYSYR, ένα αξεσουάρ κεφαλής για μοτοσυκλετιστές που υπόσχεται να προστατεύσει το προσωπάκι μας και πρωτίστως τα μάτια από τον αέρα. Γιατί, αν είναι να καβαλάς ξεκράνωτος, γιατί να μην έχεις κάτι που κρατά τα μάτια στεγνά από δάκρυα και το πρόσωπο καθαρό από μυγάκια δείχνοντας ταυτόχρονα πιο κουλ κι από Καλιφορνέζο σέρφερ;

Ποιος χρειάζεται κέλυφος στο κράνος του άλλωστε;

KTM

ktm lefty

Οι Αυστριακοί είχαν εμφανώς ρέντα την Πρωταπριλιά, καθώς ανακοίνωσαν στο Facebook τη νέα KTM 450 SML, την πρώτη μοτοσυκλέτα που έχει φτιαχτεί ειδικά για αριστερόχειρες!

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, το γκάζι μεταφέρεται στο αριστερό γκριπ και συνολικά τα χειριστήρια στο τιμόνι αντιστρέφονται, δηλαδή μπροστινό φρένο αριστερά, συμπλέκτης δεξιά και ... καλή τύχη.

Αυτή η μοτοσυκλέτα, λέει, εγκαινιάζει τη νέα σειρά μοντέλων 'L' για αριστερόχειρες, μάλιστα τονίζεται πως αυτή η Ready to Race εμπειρία δε συνίσταται για δεξιόχειρες.

Moto.it

moto3

Μια καταπληκτική ιδέα είχαν οι Ιταλοί συνάδελφοι του Moto.it. Μετά την εξαγορά του MotoGP από τη Liberty Media, λέει, η πρώτη μεγάλη αλλαγή θα επέλθει στην κατηγορία Moto3 με μια καινοτόμο σκέψη. Οι αγώνες της θα γίνουν τρεις, με Sprint το Σάββατο πρωί και πλήρους διάρκειας αγώνα το ίδιο απόγευμα, ενώ μια σπέσιαλ συνταγή θα εκτελείται την Κυριακή: αγώνας όπου οι αναβάτες θα μαθαίνουν με ποια μοτοσυκλέτα θα αγωνιστούν μετά από κλήρωση, στην τύχη! Έτσι, για να ανακατεύεται λίγο το πράγμα, να μπει μια απρόβλεπτη παράμετρος στο παιχνίδι.

Φήμες πως τα νομικά τμήματα αρκετών ομάδων Moto3 έπαθαν ομαδικώς νευρικό κλονισμό με την ανάγνωση της είδησης κρίνονται ως αναξιόπιστες.

Motociclismo.it

motociclismo zona30

Το πρωταπριλιάτικο δημοσίευμα του ιταλικού Motociclismo πήρε θέση ως κεντρική είδηση στην ιστοσελίδα του αποκαλύπτοντας πως κατά τη συζήτηση ανανέωσης του ιταλικού ΚΟΚ εγκρίθηκε η πρόταση να γίνει προαιρετική η χρήση κράνους στις ζώνες που η ταχύτητα των οχημάτων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα 30 km/h. Η απίθανη αιτιολογία που τη συνοδεύει λέει πως το βάρος του κράνους μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο σε περίπτωση ατυχήματος με χαμηλές ταχύτητες.

Αναφέρεται μάλιστα το σχετικό αποτέλεσμα μελέτης του ερευνητικού ιδρύματος Dottore Balanzan από τη Bologna που υποστηρίζει την παραπάνω θεωρία. Το πρόβλημα είναι πως με μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο δεν καταφέραμε να βρούμε κανέναν βουλευτή Lepide Crespa που φέρεται να προώθησε το αίτημα στη Βουλή, ενώ το όνομα Dottore Balanzan μάλλον έχει εμπνευστεί από τον Dottor Balan (ή Balanzone) που είναι χαρακτήρας θεατρικών έργων της ιστορικής Commedia Dell' Arte.

Motoplanete

autoroute

Η γαλλική ιστοσελίδα Motoplanete είχε ως κεντρική πρωταπριλιάτικη είδηση την αποκάλυψη πως η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να φτιάξει στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας ειδικές λωρίδες αποκλειστικά για μοτοσυκλέτες και άλλες αποκλειστικά για ποδήλατα.

Κι αν κάποιος μπορεί να τσίμπησε το δόλωμα ως εδώ, οι Γάλλοι το πήγαν ένα απίστευτο βήμα παραπέρα, εξηγώντας πως στις μοτοσυκλετιστικές λωρίδες το όριο ταχύτητας θα αλλάζει ανάλογα με τη χωρητικότητα του κινητήρα. Πολύ θα θέλαμε!

Σύμφωνα με αναξιόπιστη πηγή, όπως εύστοχα αναφέρει το δημοσίευμα του Motoplanete, οι λογική αυτού του μέτρου βασίζεται στη σκέψη πως "διαχωρισμός των οχημάτων" θα έκανε πιο ομαλή τη ροή της κυκλοφορίας και θα μείωνε τη ρύπανση...

Moto Station

Toprak Razgatlioglu 54

Ξανά στη Γαλλία και στην ιστοσελίδα Moto Station που φιλοξένησε μια μεγάλη αποκάλυψη την Πρωταπριλιά, η οποία μάλιστα έμοιαζε αρκετά αληθοφανής καθώς συνέχιζε να αβαντάρει ένα πραγματικό θέμα που είχε απασχολήσει την παγκόσμια επικαιρότητα της Μοτοσυκλέτας τις προηγούμενες μέρες.

Ο τίτλος στο κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας motostation.com την 1η Απριλίου ανέγραφε: "Τελευταία εξέλιξη: η BMW στο MotoGP το 2025 με τον Toprak Razgatlioglu!

Ο ρεαλισμός της είδησης πατά στις δηλώσεις του αφεντικού της BMW Motorrad, Markus Flasch, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη είχε αφήσει να εννοηθεί πως όντως το MotoGP είναι ένα πιθανό μέλλον για τη γερμανική εταιρεία. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο και οπωσδήποτε δεν αναμένεται πριν το 2027, όταν θα γίνει μια μεγάλη αναδιοργάνωση στους κανονισμούς του κορυφαίου παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας, ενώ για τη BMW προέχει η κατάκτηση της κορυφής στο WorldSBK όπου τα τελευταία τρία χρόνια έχει επενδύσει γερά.

Bikeit.gr

wildvr46bc

Η επιστροφή του Valentino Rossi σε αγώνα MotoGP με μια μοτοσυκλέτα της δικής του ομάδας, Pertamina Enduro VR46, και μάλιστα τον Ιούνιο στο Mugello θα ήταν αρκετή ως είδηση για να πέσει το Διαδίκτυο.

Ευτυχώς ή δυστυχώς η πληροφορία βασίζεται μόνο στη διάθεσή μας για συμμετοχή στην πρωταπριλιάτικη παράδοση, καθώς - μεταξύ μας - το να τρέξει αγώνα με Ducati ο επίσημος πρεσβευτής της Yamaha ακούγεται λιγότερο πιθανό κι απ' το να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα κράνη στην Ελλάδα.

Παραμένει δε απίθανη ακόμη κι αν η Dorna προσπαθήσει να δωροδοκήσει τη Yamaha με έξτρα παραχωρήσεις όπως μπουζί λευκόχρυσου και σέλες Αλκαντάρα, όπως γράφαμε...

Άντε και του χρόνου!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 18:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon