.
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 17:45

Αφιέρωμα – Τα νέα μοντέλα της KYMCO για το 2022

Η εταιρεία από την Ταϊβάν έχει μια πληρέστατη γκάμα σκούτερ στην αγορά, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της με αρκετά νέα μοντέλα.

Οι δύο ηχηρότερες ειδήσεις της για το 2022 αφορούν τον μεγαλύτερο κινητήρα της, τον δικύλινδρο σε σειρά 550 που από φέτος θα κινεί δύο μοντέλα.

Αφενός έχουμε το ΑΚ 550 που αποκτά μια νέα έκδοση ST με πολλές βελτιώσεις και αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά για τον Sport Touring ρόλο του – που του χαρίζει και το ακρωνύμιο ST στην επωνυμία.

Δίπλα του το CV3 αναμένεται επιτέλους φέτος στην Ευρώπη, παρότι έχει παρουσιαστεί από το τέλος του 2020. Πρόκειται για το πρώτο τρίκυκλο σκούτερ με αρθρωτό μπροστινό που του επιτρέπει να πλαγιάζει – αλά Piaggio MP3, Yamaha Tricity – και το πρώτο δικύλινδρο στον κόσμο σε αυτήν την κατηγορία σκούτερ με τρεις ρόδες.

Στους μικρότερους κυβισμούς έχουμε πολύ σημαντικές νέες αφίξεις, με νέα Xciting S 400i, Agility 350i, DT X360, Agility+ S 200 και 125, αλλά και του Dink X 125.

Παράλληλα έχουμε ολομέτωπη επίθεση στην ηλεκτρική μάχη, όπου η οικογένεια με τις ανταλλάξιμες μπαταρίες iONEX μεγαλώνει με πολλά μοντέλα.

AK 550 ST

AK550ST

H KYMCO παρουσιάζει μια νέα κορυφαία έκδοση για το hyper-scooter της, που ακούει στο όνομα AK 550 ST -ήτοι Sport Touring-, και έχει σχεδιαστεί για τους φαν του τουρισμού, διαθέτοντας ακόμα και Cornering Traction Control.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας παραμένει ως έχει, με 550 κ.εκ., 8 βαλβίδες, και απόδοση 51 hp για τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 160 χλμ/ώρα.

Νέος είναι ο ιμάντας τελικής μετάδοσης, με διαφορετική ρύθμιση για τον τουριστικό προορισμό του ST, με μειωμένο θόρυβο και μειωμένες ανάγκες συντήρησης.

Στο γκάζι έχουμε σύστημα Ride by Wire, που πλέον χρησιμεύει για τον έλεγχο του νέου Cornering TCS Traction Control συστήματος, για βελτιωμένη ασφάλεια και στα πιο ολισθηρά οδοστρώματα, ενώ στάνταρ είναι το Cruise Control.

Ανανεωμένα για το 2022 είναι τα LED DRL φώτα αλλά και τα όργανα, με βελτιωμένη φωτεινότητα και καλύτερο κοντράστ, ώστε οι ενδείξεις τους να είναι ευανάγνωστες σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Στη μέση των οργάνων βρίσκεται το πολύ αγαπητό μας σύστημα συνδεσιμότητας Noodoe, που προσφέρει δυνατότητες turn by turn πλοήγησης, διαδικτύου, κ.ά.

Νέοι είναι οι διακόπτες, με ένα νέο κουμπί εκκίνησης στο κέντρο του τιμονιού, κουμπί που θυμίζει το κουμπί έναρξης από… ηλεκτρονικό υπολογιστή!

Πλέον οι δυνατότητες του προηγούμενου κεντρικού διακόπτη (ξεκλείδωμα σέλας, άνοιγμα καλύμματος τάπας βενζίνης, κλπ.) έχουν μεταφερθεί σε 4 κουμπιά τοποθετημένα στην ποδιά, κάτω από το τιμόνι.

Το νέο AK 550 ST, με θερμαινόμενα γκριπ επίσης στον στάνταρ εξοπλισμό του, αναμένεται μέσα στο πρώτο μισό του 2022.

CV3

cv3

Το CV3 είναι το πρώτο τρίκυκλο scooter της KYMCO, βασισμένο στα μηχανικά μέρη του ΑΚ550. Αν και κανονικά επρόκειτο για ένα μοντέλο 2021, η άφιξή του στην ευρωπαϊκή αγορά ακόμη αναμένεται, έτσι λογίζεται στα νέα μοντέλα που περιμένουμε από την Ταϊβανέζικη εταιρεία για το 2022.

Με τη βοήθεια του δικύλινδρου εν σειρά και υγρόψυκτου, ψεκαστού, οκταβάλβιδου κινητήρα των 550.4 cc, το CV3 αποδίδει 51 hp στις 7,500 rpm με ροπή 5.4 kgm στις 5,750 rpm, δυνατά νούμερα που θα βοηθήσουν το σεβαστό βάρος του CV3 να κινηθεί σβέλτα.

Βλέπετε, το βάρος του CV3 ανακοινώνεται στα 280 κιλά, ένα μεγάλο νούμερο που εν μέρει ήταν αναμενόμενο λόγω της πολυπλοκότητας του συστήματος με τους δύο μπροστινούς τροχούς και τα τέσσερα καλάμια.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 15.5 λίτρων καυσίμου, ενώ οι αλουμινένιοι τροχοί μπροστά είναι 13 ιντσών, με τον πίσω να είναι 15άρης, κει με διαστάσεις ελαστικών 110/70-13 μπροστά και 160/60-15 πίσω.

Το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 795 mm.

Το μπροστινό σύστημα αποτελείται από δύο ζεύγη τηλεσκοπικά πιρούνια, όπως και στο Yamaha Tricity, ενώ στην πέδηση έχουμε δύο δισκόφρενα μπροστά κι ένα ακόμα πίσω, ενώ το CV3 έχει σύστημα ABS και στους τρεις τροχούς, Cruise Control και χειρόφρενο στο τιμόνι.

Στα επίσημα αξεσουάρ του CV3 περιλαμβάνονται σκληρές πλαινές βαλίτσες, πλάτες τόσο αναβάτη όσο και συνεπιβάτη, Top-Box που μπαίνει στη σέλα του συνεπιβάτη, κ.ά.

Στα όργανα βρίσκουμε μια LCD ψηφιακή οθόνη, με ενδείξεις ταχύμετρου, στροφόμετρου, χιλιομετρητών, στάθμης καυσίμου, Power Mode, κατανάλωσης, ρολογιού κ.α. Αναμένουμε να δούμε κατά πόσο το CV3 θα έχει δυνατότητες συνδεσιμότητας και Noodoe.

Τέλος, μπορεί η KYMCO να έδωσε τελικά κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τρίκυκλου scooter της στη δημοσιότητα, όμως ακόμα αναμένουμε αναλυτικές πληροφορίες για τον εξοπλισμό του scooter, τα Power Modes, κλπ.

Xciting S 400i TCS

xciting 400s

Για το 2023 (ναι, δεν θα κυκλοφορήσει το 2022), το KYMCO Xciting S 400i TCS δέχεται φρεσκάρισμα στο design, στο μπροστινό μέρος του scooter, και αναβάθμιση στον πίνακα οργάνων του.

Το κορυφαίο scooter της KYMCO δέχθηκε τα περιποιητικά χάδια της εταιρείας για το 2023, με νέα σχεδίαση μπροστά, νέους προβολείς, νέους αεραγωγούς, και αναβαθμισμένα όργανα.

Νέα είναι και η σέλα, ενώ έχουμε μικρές αισθητικές διαφορές και σε μερικά ακόμα σημεία του scooter.

Κατά τα άλλα δεν αλλάζει κάτι για το GT Scooter με τον 400 G5 SC κινητήρα, τον δυνατότερο μονοκύλινδρο κινητήρα της KYMCO, με σχεδόν 34 hp, και με το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει 2 δίσκους μπροστά, TCS Traction Control και το ολοκληρωμένο σύστημα συνδεσιμότητας KYMCO Noodoe.

Agility 350i

agility350i

Το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας Agility ανανεώνεται για το 2022, με νέο κινητήρα, περισσότερα κυβικά και πιο δυνατές επιδόσεις.

Μιλάμε για τον κινητήρα C5 SC που έχουμε δει και στα DTX 360 και Downtown 350, ένα μονοκύλινδρο, τετράχρονο, ψεκαστό και τετραβάλβιδο, υγρόψυκτο σύνολο 321 κ.εκ., με απόδοση 27.2 hp / 7,500 rpm και ροπή 3 kgm / 5.500 rpm.

Οι τροχοί είναι 16 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, ενώ στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και ένα ζεύγος αμορτισέρ πίσω.

Στα φρένα το Agility 350i διαθέτει έναν δίσκο 300 mm μπροστά κι έναν 240 mm πίσω, ενώ φυσικά έρχεται εξοπλισμένο με δικάναλο ABS.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Agility 350i ξεχωρίζουν το ρεζερβουάρ των 13 λίτρων, το ύψος σέλας που βρίσκεται στα 810 mm και το επίσημο στεγνό βάρος του scooter στα 177 κιλά.

Το νέο 350i διατηρεί το σύγχρονο ύφος που είχε και το 300, ενώ στον υπερπλήρη εξοπλισμό του scooter, πέρα από τους χώρους για φόρτωμα (2 κράνη κάτω από τη σέλα, και ντουλαπάκι μπροστά) πέρα και από την τεράστια σέλα αναβάτη-συνεπιβάτη, ξεχωρίζουν η USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, το αγαπημένο μας σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης Noodoe, το σύστημα keyless εκκίνησης και τα full LED φώτα.

DT X360 ABS/TCS

dtx360

Το DT X360 είναι ένα maxi scooter που υιοθετεί την crossover λογική, με τον αριθμό 360 να μην υπονοεί τον κυβισμό του αλλά τη δυνατότητά του να κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση (360°) αδιαφορώντας για τον τύπο του οδοστρώματος που θα κληθεί να διασχίσει.

Βασίζεται στο Downtown 350, αλλά σχεδιαστικά το DT X διαφοροποιείται με πλαστικά με μεγαλύτερη επιφάνεια και περισσότερες γωνίες, τελείως νέα σχεδίαση στα full Led φωτιστικά σώματα (διπλός προβολέας τεχνολογίας DRL), στη ζελατίνα, στην καρίνα, στο τελικό της εξάτμισης και στη σέλα. Το προτεταμένο ρύγχος κάτω από τη μάσκα, το μινιμαλιστικό φτεράκι, τα αλουμινένια προστατευτικά στην εξάτμιση και η τύπου Adventure ζελατίνα του φέρινγκ δίνουν αέρα περιπετειώδους μορφής στο σύνολο, καθιστώντας το νέο DT X360 μοναδικό στο είδος του.

Το πλαίσιο είναι ενισχυμένο στα σημεία καταπόνησης αλλά και με γεωμετρικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την οδική συμπεριφορά σε κάθε έδαφος.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός G5-SC της Kymco, υγρόψυκτος 321cc προδιαγραφών Euro5, με τετραβάλβιδη κεφαλή και 1ΕΕΚ, ο οποίος αποδίδει 28.6 hp στις 7,500 rpm και 3 kgm ροπής στις 5,750rpm.

Τα φρένα απαρτίζονται από δύο κυματιστούς δίσκους με τριπίστονη δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο με διπίστονη πίσω, με μεταλλικά σωληνάκια (υψηλής πίεσης) και ABS της Bosch. Η σχεδίαση της ανάρτησης έχει γίνει με μέλημα την λειτουργία εντός και εκτός ασφάλτου, διαθέτοντας πιο σκληρά ελατήρια και νέες αποσβέσεις σε επαναφορά και συμπίεση.

Οι τροχοί είναι 14 και 13 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα, οι ενισχυμένες αλουμινένιες ζάντες είναι νέας σχεδίασης και τα ελαστικά διπλής χρήσης είναι διαστάσεων 120/80-14 και 150/70-13.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μία ευμεγέθη έγχρωμη οθόνη, νέο είναι και το σύστημα Keyless όπου όλα ελέγχονται μέσω ενός κεντρικού διακόπτη πολλαπλών λειτουργιών (εκκίνηση, κλείδωμα τιμονιού, άνοιγμα σέλας και τάπας ρεζερβουάρ), καταργώντας στην ουσία τη χρήση κλειδιού.

Με γνώμονα την ασφάλεια, το DT X είναι εξοπλισμένο με δικάναλο ABS και απενεργοποιούμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS), και τα δύο με την υπογραφή της Bosch.

Με μέλημα την ευχρηστία, το μοντέλο διαθέτει αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full-face, ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι, δύο θύρες USB (μία στο ντουλαπάκι και μία στο κέντρο του τιμονιού), αλλά και αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη με ελαστικά παρεμβύσματα.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης του νέου DT X360 ABS/TCS έχει καθοριστεί στα €5,995 και τα διαθέσιμα χρώματα του μοντέλου είναι Diesel Black/Orange, Forest Green και Diesel Black/Tan.

Agility+ S 200 / 125

agility s

Η σειρά Agility είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά σειρά δικύκλων της KYMCO, και για το 2022 έχουμε ανανέωση των μοντέλων Agility+ S στα 125 και 200 κυβικά. Το S μεταφράζεται σε Sport / Sportiness, ενώ για το 2022 η KYMCO ανανεώνει το design των επιτυχημένων αστικών scooter της με τους τροχούς των 16 και 14 ιντσών.

Νέος είναι ο LED προβολέας, ενώ τα φώτα είναι full LED, με DRL LED φώτα που δίνουν στα Agility S μια νέα ξεχωριστή εμφάνιση.

Νέα είναι και η ποδιά, που απομακρύνει πιο αποτελεσματικά πλέον τον αέρα από τον αναβάτη.

Το πάτωμα συνεχίζει να είναι επίπεδο ώστε να μπορεί ο αναβάτης να κουβαλήσει ευκολότερα αντικείμενα και τσάντες, ενώ η σέλα είναι ιδιαίτερα άνετη αλλά και χαμηλή στα 780 mm για καλύτερη προσβασιμότητα.

Νέο είναι και το πίσω μέρος των Agility, με νέα LED και DRL LED φώτα, ενώ για πρώτη φορά σε scooter KYMCO τα πίσω φλας δεν συμπεριλαμβάνονται στο φωτιστικό σώμα, χαρίζοντας αέρα μοτοσυκλέτας στα Agility, ενώ έτσι η ουρά έγινε λεπτότερη.

Ο πίνακας οργάνων είναι κι αυτός νέος, και αποτελείται από μια ψηφιακή LCD οθόνη χωρισμένη σε 2 μέρη.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα είναι πλέον ακόμα μεγαλύτερος και πιο τακτοποιημένος, χάρη σε 2 αφαιρούμενα χωρίσματα, ενώ διαθέτει και θύρα φόρτισης μικροσυσκευών. Μια δεύτερη θύρα USB βρίσκεται μπροστά, στην ποδιά.

Οι κινητήρες είναι Euro 5 προδιαγραφών, τετράχρονοι, μονοκύλινδροι και αερόψυκτοι, με το 125 να αποδίδει 2 hp περισσότερους από το Agility+ S που αντικαθιστά, φτάνοντας τους 10.4 hp, ενώ το 200 αποδίδει 10.9 hp.

Στα φρένα έχουμε 2 δίσκους και δικάναλο ABS, ενώ νέες είναι οι ζάντες των 16 ιντσών μπροστά και των 14 πίσω.

Στη σειρά Agility+ S περιλαμβάνεται και ένα 50άρι μοντέλο, ενώ η άφιξη των 3 νέων μοντέλων στους Dealer αναμένεται να γίνει την άνοιξη του 2022.

Dink X 125

dink x 125

Ο τελευταίος απόγονος της γνωστής γενιάς Dink, που ξεπερνά τα 20 χρόνια ζωής, το ο Dink X 125 είναι ένα compact GT scooter, ιδανικό για τα αστικά κέντρα.

Διαθέτει τροχούς 13 ιντσών, συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και 2 αμορτισέρ πίσω, ABS στον στάνταρ εξοπλισμό, αερόψυκτο κινητήρα 125 κ.εκ. με απόδοση 11.5 hp, και δισκόφρενα εμπρός-πίσω.

Η σέλα είναι φαρδιά και άνετη, αλλά και χαμηλή ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλα τα αναστήματα, και κάτω από τη σέλα έχουμε αποθηκευτικό χώρο ικανό να φιλοξενήσει 2 κράνη, ένα full-face κι ένα jet.

Παράλληλα υπάρχει και ντουλαπάκι στην ποδιά μπροστά, για μεγιστοποίηση των αποθηκευτικών χώρων. Μια θύρα USB στο τιμόνι σας επιτρέπει να φορτίζετε το smartphone σας, ενώ στα όργανα διαθέτουμε και τη θαυματουργή σουίτα πολυμέσων Noodoe, με πλοήγηση, υπηρεσίες διαδικτύου κ.α.

Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.370 mm, το ρεζερβουάρ χωρά 6 λίτρα καυσίμου, ενώ το στεγνό βάρος του Dink X 125 ανακοινώνεται στα 127 κιλά.

Super 9

s9

Το Super 9 είναι το sport e-scooter της εταιρείας, ένα rebadged μοντέλο της κινεζικής Felo, και το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη οικογένεια Ionex της KYMCO με τις ανταλλασσόμενες μπαταρίες.

Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 10 kW (13.4 hp), με δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου που προσδίδουν αυτονομία 140 χιλιομέτρων.

Το βάρος του φτάνει τα 110 κιλά, και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 100 χλμ/ώρα.

Super 6 / Super 7

kymco super7

Δύο νέα σκούτερ για την ηλεκτρική οικογένεια KYMCO Ionex, αμφότερα με προδιαγραφές Α1.

Τα Super 6 και Super 7 διαφέρουν στην τοποθέτηση του κινητήρα, καθώς στο πρώτο το μοτέρ με απόδοση 6.4 kW (8.6 hp) βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού, ενώ στο δεύτερο ο κινητήρας των 7.2 kW (9.7 hp) είναι τοποθετημένος στο κέντρο του scooter.

Η αυτονομία και των δύο ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα, χάρη στη δυνατότητα που έχουν να φέρουν δύο μπαταρίες κάτω από τη σέλα, ενώ ακόμα και έτσι μένει χώρος και για ένα κράνος.

iOne / iOne X

kymco i One X

Τα iOne & iOne X είναι δύο compact και ελαφρά e-scooter προδιαγραφών μοτοποδηλάτου (L1e) για χρήση στο κέντρο της πόλης, με χαμηλή σέλα 760 mm, επίπεδο πάτωμα, και αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για μια μπαταρία αλλά και για ένα κράνος.

Το I-One X έχει κινητήρα 2 kW (2.7 hp) στο κέντρο του πίσω τροχού και αυτονομία 60 χλμ., ενώ το I-One έχει κινητήρα 3.6 kW (4.8 hp) τοποθετημένο στο κέντρο του scooter, και αυτονομία 52 χλμ.

Agility Carry EV

kymco agility carry EV

Το Agility Carry EV είναι το επαγγελματικό ηλεκτρικό scooter της KYMCO, με επίπεδο πάτωμα και μεγάλη σχάρα πίσω.

Κινείται από ηλεκτροκινητήρα 2 kW (2.7 hp), ενώ κάτω από τη σέλα έχουμε μια μπαταρία Ionex βάρους 10.5 κιλών, ικανή να δώσει αυτονομία 50 χιλιομέτρων στο Agility Carry EV.

Οι τροχοί είναι 12 ιντσών, ενώ το βάρος φτάνει τα 84 κιλά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 17:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφιέρωμα - Οι BMW του 2022 Αφιέρωμα – Οι Suzuki του 2022 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon