.
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 16:01

Αφιέρωμα: Οι ψεύτικες ειδήσεις που γράφτηκαν την Πρωταπριλιά

Μοτοσυκλέτα και fake news… για το έθιμο!  

Πρωταπριλιά, η ημέρα όπου τα ψέματα ή τα “fake news” έχουν την τιμητική τους. Το “έθιμο” αυτό, το οποίο είναι διαδεδομένο σε όλο τον δυτικό κόσμο, έχει πολλές εκδοχές σε  ότι αφορά στην προέλευση του, με την επικρατέστερη να είναι η εξής: Στην μεσαιωνική Γαλλία, η πρωτοχρονιά γιορταζόταν (σε κάποιες περιοχές) την 1η Απριλίου, ωστόσο με βασιλικό διάταγμα το 1564, αποφασίστηκε η αλλαγή του χρόνου να εορτάζεται σε όλη την χώρα την 1η Ιανουαρίου, προκειμένου να υπάρχει ημερολογιακή σύμπλευση σε όλη την επικράτεια. Κάποιοι Γάλλοι όμως,  διατήρησαν το παλιό τους έθιμο, κάνοντας πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου και μερικοί συμπολίτες τους, προκειμένου να τους κοροϊδέψουν για την απόφαση τους αυτή, τους έκαναν “ψεύτικα” δώρα και τους έδιναν “ψεύτικες” ευχές. Κάπως έτσι λοιπόν, καθιερώθηκε η 1η Απριλίου ως η ημέρα που είθισται όλοι μας να λέμε ψέματα.  

Επιστροφή στο σήμερα και στον μικρόκοσμο της μοτοσυκλέτας λοιπόν, όπου φυσικά ισχύει το έθιμο της πρωταπριλιάς. Τι ψέματα γράφτηκαν; Τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε:

Ξεκινώντας από την… αφεντιά μας, έχουμε το κακό συνήθειο να το τραβάμε πολύ κατασκευάζοντας ειδήσεις που αφορούν στην ελληνική επικαιρότητα, σε συνδυασμό με την μοτοσυκλέτα. Πέρυσι, είχαμε γράψει για το “Tέλος εν δυνάμει παραβατικότητας”, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του ΚΟΚ, φέτος, γράψαμε για την Κατάσχεση μοτοσυκλετών από τον Δήμο Αθηναίων, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της –πραγματικής και αληθινής- είδησης, ότι ο εν λόγω Δήμος… “έχασε” 276 υπηρεσιακά δίτροχα.

Και στις δύο περιπτώσεις, μερικοί… στραβώσανε πολύ, “στολίζοντας” μας στα σχόλια ή στέλνοντας μας μηνύματα γεμάτα αγάπη αλλά δεν πειράζει, κακία δεν κρατάμε… Το εντυπωσιακό είναι ότι αμφότερες οι ειδήσεις έγιναν πιστευτές από αρκετούς (και εμείς θα τις πιστεύαμε) και αυτό αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα, όσο τραβηγμένο και ακραίο και αν ακούγεται κάτι, μπορεί να είναι πιθανό! Έχουμε δει και χειρότερα βλέπετε…

Πάμε να δούμε τι άλλο αλλιεύσαμε από το διαδίκτυο: 

BMW iRace

irace


H ίδια η BMW “τρόλαρε” τον κόσμο της μοτοσυκλέτας με την είδηση του iRace kit, ενός software το οποίο εγκαθίσταται στα νέα S1000RR μοντέλα και ρυθμίζει σε ταχύτατο και πραγματικό χρόνο τα settings της μοτοσυκλέτας (απόδοση κινητήρα και e-βοηθήματα), ώστε αυτή να αποδίδει στο μέγιστο δυνατό όταν βρίσκεται σε πίστες του παγκόσμιου SBK, στο Nurbungring ή στο Isle of Man. H ΒΜW το τράβηξε ακόμα περισσότερο κάνοντας λόγο ότι το σύστημα, αν το επιθυμεί ο αναβάτης, μπορεί να αναλάβει και την διαχείριση του γκαζιού και το φρένου, βάση των εγκατεστημένων δεδομένων που υπάρχουν για κάθε πίστα, δίνοντας πρόσβαση ακόμα και σε εντελώς αρχάριους, στο μαγικό κόσμο της ταχύτητας.

Σπρέι απώθησης / “αναχαίτισης” αυτοκινήτων

sprey 2 aytok

Βλέπετε ένα αυτοκίνητο να πετάγεται από STOP; Kάνει επικίνδυνους ελιγμούς που μπορούν να οδηγήσουν σε ατύχημα; Σας καταδιώκει; Πάει να σας κεράσει “τσάι” σε κόντρα; Κανένα πρόβλημα, με το ειδικό σπρέι απώθησης / αναχαίτισης αυτοκινήτων, απλά ψεκάζετε και η ειδική του σύνθεση, εισχωρεί από το φίλτρο αέρα στον κινητήρα, ρίχνοντας κατακόρυφα την απόδοση του.  

Αποσμητικό χώρου… για κράνη

aposm

Εντάξει ζέστη, ιδρώτας, σκόνη αλλά και η πιθανότητα να έχει φάει κανείς τζατζίκι η σκορδαλιά, είναι στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν μια όχι και τόσο ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του κράνους. Εδώ έρχεται λοιπόν το Cardo Helmet Fresh μια μονάδα αυτόματου αποσμητικού (σαν αυτά στις τουαλέτες εστιατορίων και bar) που μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα κράνη και ανά τακτά χρονικά διαστήματα “φρεσκάρει” τον αέρα στο εσωτερικό του κράνος με το άρωμα της επιλογής σας.

Top box καφάσι

kafas


Καλά, όταν εσείς πηγαίνετε εμείς ερχόμασταν! Προφανώς οι εμπνευστές του συγκεκριμένου πρωταπριλιάτικου, δεν έχουν βρεθεί ποτέ στην ελληνική επαρχία, όπου η πατέντα αυτή, είναι ευρέως διαδεδομένη. Καφάσι σε ρόλο top box λοιπόν. Θα το δείξουμε σε κάνα μπάρμπα με φλορέτα και θα πει “Που είναι το αστείο; Έχω τέτοιο!”

Husqvarna αφρόλουτρο, για τον άντρα της υπαίθρου

husqy arom

Αφρόλουτρα της Husqvarna, σε δύο αρώματα: Διχρονίλα, πεύκο και λάδι αλυσίδας για τον υλοτόμο και διχρονίλα με φρεσκοκομμένο χορτάρι για τον κηπουρό. Ακαταμάχητη έλξη.

Harley-Davidson Live Wire και custom ήχοι κινητήρα

50056 115th BC2 181485

Το RideApart σκαρφίστηκε μια ωραία είδηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της H-D, Livewire, θα προσφέρει (μέσω App) την δυνατότητα παραμετροποίησης του ήχου του κινητήρα. Μέσω της εφαρμογής, θα μπορεί κανείς να κατεβάζει αρχεία ήχου και να τα “φορτώνει” στην μοτοσυκλέτα, η οποία στην συνέχεια θα τα αναπαράγει από δύο ηχεία, βάση του ανοίγματος του γκαζιού, μιμούμενη έτσι έναν κινητήρας εσωτερικής καύσης. Φυσικά πέρα από τα αρχεία ήχου που αφορούν ιστορικά μοντέλα της Harley-Davdidson, o εκάστοτε ιδιοκτήτης θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ότι ήχο θέλει, δίχρονο, V8 αυτοκινήτων, diesel, ακόμα και αρχεία μουσικής θα μπορεί να αναπαράγει το σύστημα. Εμείς θα βάζαμε τα “Καγκέλια” και θα σκάγαμε ξερογκαζιές εκεί που λέει “πω, πω, πωπ, πω, πωπ, πω πωπ, πωπ”.

Όχι πια BMW R nineT… R OneT 

bmw monor

Μονόροδο μοντέλο της σειράς Heritage της BMW Motorrad. R OneT. Αν είχε και Paratelelever θα ήταν καλύτερο.

Triumph Rocket, όνομα και πράγμα!

Rocket Mode Teaser


H Triumph έκανε κατά τη γνώμη μας το πιο καλό τρολάρισμα, ισχυριζόμενη ότι στην έκδοση TFC του νέου Rocket θα μπορούν να ενσωματωθούν στο εσωτερικό των εξατμίσεων του, jet κινητήρες που θα ανεβάζουν την απόδοση στους 1000 ίππους. Έφτιαξαν μάλιστα και blue print σχέδια και ένα gifάκι όπου δείχνει τα jet σε λειτουργία. Κάποιοι παίζει να το πίστεψαν, είμαστε σίγουροι για αυτό!

Zητούνται “ντελιβεράδες” με Ducati Panigale V4, BMW S1000RR, Yamaha R1

 delivery cafe


Μιλάμε για πολύ γρήγορες παραδόσεις! Το καφέ – μοτοσυκλετιστικό στέκι “Loomies Moto Café” στην Βρετανία, ανέβασε αγγελία όπου ζητά αναβάτες με παν-γρήγορα και τελευταίας γενιάς superbike για να αναλάβουν την delivery υπηρεσία. Και αν σας έρθει καφές σώος, γράψτε μας…   

  

    

   

   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 10:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon