.
Κατηγορία Husqvarna
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 08:03

Husqvarna 801 RetroSport - Το πρώτο superbike της φίρμας είναι γεγονός

Η πολιτική εκδοχή του RC 8C της KTM φαίνεται πως δεν θα έρθει από την ίδια, αλλά από την "αδερφή" εταιρεία της, τη Husqvarna.

Συγκεκριμένα, η νέα μοτοσυκλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί στη φετινή έκθεση EICMA, με το χρόνο παραγωγής της να είναι άγνωστος. Απαλλαγμένο από τα πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, το εν λόγω νέο μοντέλο θα έχει την κωδική ονομασία RetroSport, αφήνοντας ανοιχτό το παραθυράκι για την εμπορική ονομασία 801 RS.

Με τις γραμμές του πίσω μέρους να θυμίζουν κατά πολύ το Svartpilen 801, είναι σαφές ό,τι η Husqvarna ακολουθεί μια συγκεκριμένη σχεδιαστική ταυτότητα. Εντός, περιμένουμε το γνώριμο δικύλινδρο κινητήρα των 799 κ.εκ., με την απόδοση κοντά αν όχι πάνω από τους 105 ίππους. Πληροφορίες για εξοπλισμό κτλ δεν υπάρχουν, αλλά φανταζόμαστε πως θα είναι παραπλήσιος αν όχι ανώτερος από εκείνο του γυμνού alter ego του μοντέλου.

Περισσότερα θα μάθουμε εν καιρώ, με το νέο μοντέλο να έρχεται για να τονώσει και άλλο την κατηγορία των μεσαίων supersport η οποία φαίνεται πως... ξυπνά!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 08:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna Svartpilen 801 2024 - Παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon