.
Κατηγορία Husqvarna
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 19:10

Husqvarna Svartpilen 801 2024 - Παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια

Η Husqvarna αφού μας βασάνισε με τα σχετικά teasers, αποκάλυψε τη νέα, γυμνή μοτοσυκλέτα της, τη Svartpilen 801.

Με τη σχεδίαση της να είναι minimal και εμπνευσμένη από την κατηγορία των scrambler, το Svartpilen 801 αποτελεί τη μεγαλύτερη στα κυβικά, γυμνή πρόταση στη γκάμα της μάρκας. Με βάρος στα μόλις 181 κιλά, το Svartpilen 801 είναι χτισμένο γύρω από ένα ισχυρό και ελαφρύ σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα χρωμίου-μολυβδαινίου, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται ένας δικύλινδρος κινητήρας 799 κ.εκ., με μέγιστη ισχύ 105 ίππων. Στα συν του και η αξιοπιστία του, με τα διαστήματα σέρβις να τοποθετούνται στις 15.000 χλμ.

Svart_801b.jpg

Από τα ηλεκτρονικά καλούδια που τον συνοδεύουν, δε λείπουν συστήματα όπως το Power Assist Slipper Clutch (PASC), το οποίο μεγιστοποιεί την πρόσφυση κατά την απότομη επιτάχυνση και αποτρέπει την αστάθεια στο απότομο φρενάρισμα. Ακόμα, δε λείπει το Easy Shift που παρέχει απρόσκοπτες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ τα ηλεκτρονικά βοηθήματα του Svartpilen 801 μπορούν να εμπλουτιστούν με το προαιρετικό Dynamic Pack, το οποίο στο στάνταρ ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (MTC), το ABS και τις λειτουργίες οδήγησης Street, Rain και Sport, προσθέτει τον έλεγχο ολίσθησης κινητήρα (MSR) και το Anti-Wheelie.

Svart_801d.jpg

Στα του υλικού εξοπλισμού, την πέδηση αναλαμβάνει το σύστημα πέδησης της J.Juan, συνοδευόμενο με το Cornering ABS της Bosch. Για πιο προχωρημένους αναβάτες, υπάρχει και η λειτουργία Supermoto ABS η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί από όσους αναζητούν "αυξημένο επίπεδο πέδησης και στενότερη σύνδεση με το δρόμο", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Husqvarna. Ακόμα, η ρυθμιζόμενη ανάρτηση WP APEX προσφέρει διαδρομή 140χλστ. εμπρός και 150χλστ. πίσω, με την επαφή με την άσφαλτο να αναλαμβάνουν τα Pirelli MT60 RS, τα οποία είναι τοποθετημένα σε τροχούς 17''.

Svart_801c.jpg

Όπως είναι αναμενόμενο, άπαντα τα φώτα είναι LED με την πληροφορία να φτάνει στον αναβάτη μέσω μιας οθόνης 5" TFT και της μονάδας συνδεσιμότητας η οποία είναι στο βασικό εξοπλισμό. Κάπου εδώ έρχεται και η εφαρμογή Ride Husqvarna Motorcycles, η οποία επιτρέπει την ενεργοποίηση της πλοήγησης στροφή προς τη στροφή, καθώς και τη δυνατότητα ελέγχου των τηλεφωνικών κλήσεων και της επιλογής μουσικής. Τέλος, ένα σύστημα προειδοποίησης κινδύνου είναι επίσης ενσωματωμένο στα χειριστήρια του τιμονιού, ενώ παρέχεται και αντικλεπτική προστασία μέσω του immobiliser.

Μπορείτε να δείτε το νέο Svartpilen 801 στο video και στο Album παρακάτω.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 20:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon