.
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 17:08

Αφιέρωμα – 8 δωρεάν smartphone apps για τη μοτοσυκλέτα

Τα ηλεκτρονικά εργαλεία της βόλτας

Καλώς ήρθατε στην εποχή της πληροφορίας. Τα τελευταία κάμποσα χρόνια ο κόσμος των έξυπνων συσκευών και κυρίως των τηλεφώνων έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, προσφέροντάς μας αμέτρητα νέα εργαλεία που θεωρητικά κάνουν τη ζωή μας πιο οργανωμένη και εύκολη.

Στον κόσμο της προσωπικής μετακίνησης, το να έχουμε όλοι στην τσέπη μια συσκευή με GPS, γυροσκόπια και ένα σωρό άλλους αισθητήρες σημαίνει πως αυτή η πληροφορία θα μπορούσε να βρει και άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα την καταγραφή δεδομένων από διαδρομές με μοτοσυκλέτα.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα βρει κανείς δεκάδες τέτοιες εφαρμογές για κάθε είδους όχημα, αλλά εδώ θα εστιάσουμε στη μοτοσυκλέτα και δη σε όσες εφαρμογές είναι δωρεάν και δεν περιορίζονται σε σύνδεση με μοντέλα συγκεκριμένων εταιρειών.

Ducati Link

Δωρεάν / iOS, Android

Δεν περιορίζεται σε αναβάτες Ducati, αλλά μπορεί να δεχτεί οποιονδήποτε, ό,τι μοτοσυκλέτα και να έχει.

Βασικό της μέλημα είναι να καταγράφει τη διαδρομή που επιλέγει ο αναβάτης, αποτυπώνοντάς τη στον χάρτη, συνοδευόμενη από στοιχεία όπως η μέση ταχύτητα κίνησης και το υψόμετρο. Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει και φωτογραφίες σε όποιο σημείο της διαδρομής θέλει.

Στη συνέχεια, αυτές μπορούν να μοιραστούν στα βασικά κοινωνικά μέσα, ενώ ο χρήστης μπορεί να φτιάξει το δικό του μικρό δίκτυο φίλων, με τους οποίους είτε θα κάνουν από κοινού τις βόλτες τους και μετά θα συγκρίνουν στατιστικά ή απλά θα μπορεί ο καθένας να μοιραστεί με τους άλλους τις στιγμές που έζησε στη μοτοσυκλετιστική του βόλτα.

Ειδικά για τους κατόχους μοτοσυκλετών Ducati με Multimedia System (DMS), τότε η εφαρμογή συνδέεται με τη μοτοσυκλέτα και δείχνει δεδομένα στα όργανά της (κλήσεις, πλοήγηση, μουσική κλπ).

Yamaha MyRide

Δωρεάν / iOS, Android

Όπως η εφαρμογή της Ducati, μπορεί να έχει διακοσμηθεί στα χρώματα και τα λογότυπα της Yamaha, μα η ευχρηστία της δεν περιορίζεται εκεί, αφού είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε, ό,τι μοτοσυκλέτα και να καβαλά.

Η λειτουργία της είναι αντίστοιχη με αυτή της Ducati Link, δηλαδή καταγράφει τη βόλτα σου και την επενδύει με μερικά βασικά δεδομένα. Εδώ η Yamaha αποδεικνύεται λίγο πιο απλόχερη, καθώς στα δεδομένα μετράμε απόσταση, υψόμετρο, ταχύτητα, επιτάχυνση (ή επιβράδυνση) και γωνία κλίσης.

Αυτά τα αποθηκεύεις ως αρχείο αναφοράς για τις βόλτες σου, αλλά επίσης μπορείς να τα μοιραστείς με τους φίλους σου ή απλά δημοσίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα σπουδαίο εργαλείο που προσφέρει η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η δυνατότητα εξαγωγής της καταγεγραμμένης διαδρομής σε αρχείο GPX, δηλαδή σε ένα φορμά που μπορεί να διαβαστεί από συσκευές πλοήγησης GPS. Έτσι, όποιος δει τη διαδρομή σου θα μπορεί να την περάσει αυτόματα στο GPS του και να την ακολουθήσει με ακρίβεια και βέβαια το ίδιο μπορεί να κάνεις κι εσύ, αν δεις μια ενδιαφέρουσα διαδρομή που έκανε κάποιος άλλος, ασχέτως αν είναι φίλος σου ή όχι.

Rever

Δωρεάν / iOS, Android

Η εφαρμογή Rever λειτουργεί με την ίδια φιλοσοφία όπως αυτές των Ducati και Yamaha και, δεδομένου ότι χρονικά προηγήθηκε για κάμποσα χρόνια, μάλλον αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία τους.

Το βασικό της καθήκον είναι να καταγράφει διαδρομές και να τις μοιράζεται. Όπως είθισται, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει φωτογραφίες σε σημεία της διαδρομής, ενώ οι χάρτες μπορούν να αποθηκευτούν και για off line χρήση.

Η δημιουργία ενός κύκλου φίλων είναι βασικό προσόν τέτοιων εφαρμογών, ενώ με τη Rever μπορείς να βρεις τους φίλους σου στον χάρτη (αν κι αυτοί ενημερώνουν την εφαρμογή για τη βόλτα τους, φυσικά).

Μια επιλογή ασφαλείας επιτρέπει να στέλνεται αυτοματοποιημένο μηνύματα σε επιλεγμένα πρόσωπα σου με την αρχή και το τέλος κάθε βόλτας, ώστε να ξέρουν πού βρίσκεσαι σε περίπτωση που κάτι συμβεί.

Όπως και η εφαρμογή Yamaha MyRide, κι εδώ μπορεί να καταγεγραμμένη διαδρομή να αποθηκευτεί σε αρχείο GPX και να περαστεί σε συσκευή πλοήγησης.

Επιπλέον τώρα, η Rever προσφέρει την επιλογή να φτιάξεις το δικό σου γκρουπ φίλων και σε αυτό να τρέχει leaderboard με στοιχεία όπως αποστάσεις και χρόνους.

Παράλληλα, χορηγοί της Rever προσφέρουν τακτικά διάφορες Challenges με δώρα για τους νικητές. Για παράδειγμα, ένα τρέχον Challenge της Dunlop προσφέρει λάστιχα σε όσους γράφουν τα περισσότερα χιλιόμετρα ανά μήνα (καταγεγραμμένα στο Rever φυσικά).

Waze

Δωρεάν / iOS, Android

Πανέξυπνη εφαρμογή που χρησιμοποιεί τους ίδιους τους χρήστες της για να βγάζει πληροφορίες κίνησης σε πραγματικό χρόνο. Διακρίνει σε μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο, ενώ για το δεύτερο έχει και υπηρεσία που διευκολύνει το car pooling.

Δίνει στον χάρτη την κίνηση στους δρόμους, με χρώματα και μέσες ταχύτητες για να έχουμε μια καθαρή εικόνα πριν καν ξεκινήσουμε από το σπίτι.

Μπορεί να εμπλουτιστεί με τιμές καυσίμων και να χρησιμοποιηθεί για να μας οργανώνει τον χρόνο, λ.χ. υπολογίζοντας πότε να φύγουμε για το ραντεβού μας με βάση την κίνηση που θα συναντήσουμε στη διαδρομή μας.

Το ενδιαφέρον και ευχάριστο είναι πως ανοίγοντάς το βρήκαμε αρκετούς χρήστες στην Αθήνα, άρα λογικά τα δεδομένα θα είναι αντικειμενικά.

Eat Sleep Ride

Δωρεάν / iOS, Android

Άλλη μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως εφαρμογές για μοτοσυκλέτα, παρόμοια με τη Rever ως προς τα όσα προσφέρει.

Καταγράφει διαδρομές, εμπλουτίζεται με φωτογραφίες και σχόλια, κρατά στατιστικά με αποστάσεις, χρόνους, ταχύτητες, γωνία κλίσης και όλα αυτά είναι διαθέσιμα για να τα μοιραστείς σε κοινωνικά δίκτυα και μεταξύ φίλων.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και μάλλον μοναδικό στοιχείο της είναι το Crashlight, μια επί πληρωμή υπηρεσία που χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά του τηλεφώνου για να διαγνώσει αν έχεις εμπλακεί σε ατύχημα.

Σε αυτήν την περίπτωση, έχεις λίγα λεπτά να το απενεργοποιήσεις, αλλιώς στέλνει αυτόματα ειδοποιήσεις σε όποιους έχεις προκαθορίσει στην εφαρμογή.

Cradar

Δωρεάν / Android μόνο

Το Cradar προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων CRAsh Detection And Response και αυτό πάνω-κάτω εξηγεί και τα πάντα για την εφαρμογή αυτή: Χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του τηλεφώνου για να εντοπίσει αν έχεις εμπλακεί σε ατύχημα και τότε ειδοποιεί με μήνυμα όποιον έχεις ορίσει εκ των προτέρων.

Το Cradar περιορίζεται σε ένα λιτό περιβάλλον, χωρίς φρου-φρου κι αρώματα, δίχως όμορφα γραφικά και κοινωνικές δικτυώσεις και προσφορές και παρεούλες.

Είναι απλά ένα εργαλείο ασφάλειας που αξίζει να έχει κανείς ενεργοποιημένο όταν κινείται σε απομονωμένα μέρη, όπου μια πτώση μπορεί να μη γίνει εύκολα αντιληπτή από άλλους για να φέρουν βοήθεια.

Honda Motorcycle Experience

Δωρεάν / iOS, Android

Η εφαρμογή της Honda είναι στημένη για να δεις την τρέχουσα γκάμα (και μόνο αυτή, όχι παλιά μοντέλα) της εταιρείας στο τηλέφωνό σου.

Σε κάθε μοντέλο μπορείς να του φορέσεις εξοπλισμό και να δεις πώς θα είναι σε ένα ωραίο περιβάλλον όπου η μοτοσυκλέτα περιστρέφεται με το δάχτυλο σε 360 μοίρες, για να την μελετήσεις από κάθε γωνία.

Η ξεχωριστή πινελιά που προσφέρει εδώ η Honda είναι το περιβάλλον αυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), με το οποίο μπορείς να πάρεις την εικόνα της μοτοσυκλέτας που έχεις φτιάξει και να το ενσωματώσεις στον πραγματικό χώρο που βλέπει η κάμερα του κινητού σου, για φωτογραφίες που δείχνουν απίστευτες, αν και πανεύκολες στο να φτιαχτούν.

Yamaha MyGarage

Δωρεάν / iOS, Android

Η εφαρμογή αυτή της Yamaha έχει φτιαχτεί για να σου δείχνει πώς θα είναι η μοτοσυκλέτα σου με τα αξεσουάρ και άλλες επιλογές (λ.χ. χρώματα) που θα παραγγείλεις.

Φτιάχνεις το δικό σου γκαράζ με τις μοτοσυκλέτες των ονείρων σου και τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου.

Περιλαμβάνει τις σειρές μοντέλων της Yamaha Hyper Naked, Sport Heritage, Supersport, Sport Touring, Sport Scooters, Urban Mobility και Adventure.

Pirelli Diablo Super Biker

Δωρεάν / iOS, Android

Tracking app που μπορεί να δουλέψει σε δρόμο και πίστα. Ουσιαστικά καταγράφει τη διαδρομή σε χάρτη και συμπληρώνει με βασικά στοιχεία τηλεμετρίας, όπως ταχύτητα, χρόνους και γωνίες κλίσης.

Στη συνέχεια αυτά μπορείς να τα μοιραστείς με φίλους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 17:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon