.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 10:18

BMW - Τώρα ετοιμάζει και φωτιζόμενα αεροδυναμικά φτερά

Η νέα τεχνολογία θα εξυπηρετήσει πολλαπλούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας τα winglets.

Αφού τα πτερύγια είναι πλέον... της μόδας και απαραίτητα στις μοτοσυκλέτες, ειδικά τις πιο γρήγορες, η BMW κάνει εργασίες για το πως μπορεί να εκμεταλλευτεί την παρουσία τους, καλύτερα. Σύμφωνα με σχέδια από πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ώρες, η BMW εξετάζει την χρήση των φτερών και ως... φωτιστικά σώματα!

Πιο συγκεκριμένα, τα πτερύγια του εμπρός μέρους μπορούν να επιτελέσουν παραπάνω από έναν ρόλο φωτισμού. Αρχικά, πάνω τους θα μπορούσαν να τοποθετηθούν πλέον τα DRL, τα γνωστά σε όλους μας φώτα ημέρας, αφού δεν είναι υποχρεωτικό τα DRL να βρίσκονται στην ίδια θέση με τους προβολείς, άρα η νέα θέση θα έθετε ως στόχο την περαιτέρω αύξηση της ορατότητας της μοτοσυκλέτας μέσω των DRL. Επιπλέον, τα φλας μπορούν να τοποθετηθούν, πολύ εύκολα, στα winglets, αφήνοντας στο παρελθόν την παραδοσιακή μορφή τους, ακόμα και την θέση τους επί των καθρεπτών -που χρησιμοποιείται ευρέως, στις σύγχρονες μοτοσυκλέτες.

Μία ακόμα εφαρμογή, αρκετά διαφορετική, θα μπορούσε να είναι η τοποθέτηση φωτισμού εδάφους, στα winglets. Δηλαδή, φωτιστικά σώματα, ίσως τύπου LED, που θα φωτίζουν το έδαφος κάτω από την μοτοσυκλέτα, υποβοηθώντας έτσι την στάθμευση της και την ασφαλή στήριξη της με το σταντ. Πρόκειται για μια τεχνολογία, που η BMW προσφέρει ήδη ως εξτρά για την K 1600 GT. Οι δυνατότητες επεκτείνονται ακόμα περισσότερο, αν τέτοιου είδους φώτα χρησιμοποιούνται και για τον καλύτερο φωτισμό «τυφλών» περιοχών του δρόμου, αλλά και αύξησης της ορατότητας της μοτοσυκλέτα από τα πλευρά.

Αν η BMW προχωρήσει -και προλάβει- στην παραγωγή τέτοιων ιδεών, πιθανότατα να είναι και η πρώτη μάρκα που θα παρουσιάσει φωτιζόμενα winglets. Για να δούμε...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 10:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon