.
Κατηγορία EDITORIAL
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 14:28

Editorial Νοεμβρίου - Έλληνες πρωταγωνιστές στο εξωτερικό

 

Νέοι που μας κάνουν υπερήφανους παγκοσμίως

 

 

Όταν το αφεντικό της Formula 1, ο Bernie Ecclestone, σου απονέμει το βραβείο του παγκόσμιου πρωταθλητή, όταν οι διπλωματούχοι μηχανικοί της McLaren – Honda λένε ‘’πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα να νικήσουμε αυτά τα παιδιά’’, τότε ο στόχος, όχι μόνο έχει επιτευχθεί, αλλά το βέλος έχει ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και φαντασία!

Η πρώτη νίκη σε παγκόσμιο διαγωνισμό F1 in Schools ήρθε από την πενταμελή ομάδα Infinity Racing, με τον Ντίνο Νικολαϊδη της ελληνικής εταιρίας κατασκευής φίλτρων αέρα, DNA Filters, να είναι ο μέντορας και κατασκευαστής του μονοθέσιου οχήματος - μινιατούρα!

Κερδίζοντας ακόμη τρία βραβεία, τα Pressure Challenge, Award, Knockout Competition Award, και Team Website Award, οι Έλληνες φερέλπιδες νεανίες τοποθέτησαν την γαλανόλευκη στο ψηλότερο σκαλί, σε παγκόσμιο επίπεδο. Μπορεί να πρόκειται για μία νίκη στον τομέα των τεσσάρων τροχών, μιλάμε όμως για μηχανολογία, με τις γνώσεις και την εμπειρία του Ντίνου Νικολαϊδη να προέρχονται από τους δύο τροχούς. Και όλο αυτό το εγχείρημα, μαζί με τις προσπάθειες ελληνικών ομάδων στους δύο τροχούς: Η Tyφοοn Moto Racing UOWM συμμετείχε με μία ιδιοκατασκευή Moto3 στην Motorland Aragon στην Ισπανία, με τερματισμό στην 14η θέση, στον διαγωνισμό Motostudent.

Διαβάστε τις παρουσιάσεις των ομάδων Tyφoon Moto Racing εδώ και εδώ και εδώ και εδώ.

Το ανήσυχο ελληνικό πνεύμα λοιπόν βρίσκεται εκτός από την πλευρά του αναβάτη, και στην πλευρά του σχεδιαστή και κατασκευαστή, με αποτελέσματα που τις περισσότερες φορές περνούν απαρατήρητες από την ‘’μάζα’’. Δεν θα πάμε τόσο πίσω, στην προσπάθεια του αείμνηστου Θανάση Λέφα και της μοναδικής μοτοσυκλέτας του με το εναλλακτικό μπροστινό σύστημα, μίας προσπάθειας που έμεινε στο συρτάρι, όπως άλλες πολλές, σε κάθε χώρο.

Ούτε στην θρυλική Mego της εταιρίας Γκοργκόλης (θυμάστε τα 50άρια των Ελληνικών Ταχυδρομείων; Mego ήταν!). Θα επικεντρωθούμε στο μέλλον: Νέα παιδιά, φοιτητές τις περισσότερες φορές, με ανήσυχα μυαλά και ‘’περίεργο’’ βλέμμα.

Αυτοί οι νέοι, όπως οι προαναφερθέντες, που θα δώσουν στην Ελλάδα αυτό που χρειάζεται για να κινηθεί πιο σβέλτα. Όνειρα, φιλοδοξίες, εμμονή στις ιδέες που γίνονται πράξη και κερδίζουν στους παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Ευχόμαστε να βλέπουμε τις ιδέες τους να προχωρούν, να γίνονται πράξη και να οδηγήσουν σε κατασκευές ουσίας, πριν γίνουν όμορφες αναμνήσεις στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 19:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon