.
Κατηγορία EDITORIAL
Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 11:15

Editorial - Μάρτιος 2016 - Φως στο τούνελ

 

Από στόμα σε στόμα

 


Τα πρωταθλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν ξεκινήσει ήδη. Στην Ελλάδα, τα πράγματα πάνε από στόμα σε στόμα, και οι αγωνιζόμενοι ενημερώνονται από τον ''κολλητό'' που έχει κάποιες πληροφορίες από έναν φίλο, ο οποίος ξέρει κάποιον που ξέρει, ότι ''τότε'', ξεκινάει το τάδε πρωτάθλημα.
Φτάσαμε λοιπόν λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro, για να ανακοινωθεί και επίσημα, με τους δύο αγώνες που θα γίνουν μετά από παύση τεσσάρων μηνών, να οριζόνται ως ''Θα ανακοινωθεί''. Λίγο πολύ, τα ίδια ισχύουν για την ταχύτητα, για το Scramble, για το Motocross, που ανακοινώθηκαν σε ξεχωριστές περιόδους, λίγες μέρες πριν τους αγώνες - πάλι καλά που δεν ανακοινώθηκαν μετά!

Και οι απονομές των πρωταθλημάτων του 2015; Όχι όπως παλιά, όλες μαζί, σε ένα μέρος, την ίδια μέρα και ώρα. Διάσπαρτες, στο τέλος κάποιων αγώνων, και κάποιες από αυτές, ξεχωριστά, exof 8 webσε ίδιο μέρος. Τι καλά.
Και από την άλλη, τα θετικά είναι τα εξής: Εταιρίες που πιστεύουν στους αγώνες, επενδύουν ακόμη και εν καιρό κρίσης, δείχνοντας ότι ξέρουν να στηρίζουν τους θεσμούς, δίνοντας στους αναβάτες αυτό που επιθυμούν.
Την αρχή, έκανε η KTM η οποία στηριζόμενη στο μότο της Ready to Race, παρουσίασε τις αγωνιστικές της ομάδες για τo Motocross και Enduro, αλλά και για την ταχύτητα. Αναβάτες που συμμετέχουν με την πορτοκαλί εταιρία για χρόνια, αλλά και αναβάτες που έχουν επανέρχονται στην ενεργό δράση ήταν παρόντες στην παρουσίαση, όπου ανακοινώθηκαν και οι αγωνιστικές παροχές αλλά και η πρωτοποριακή ενοικίαση μοτοσυκλέτας για το πρωτάθλημα ταχύτητας, στην κατηγορία Νέων αναβατών. Περισσότερα, στα αναλυτικά ρεπορτάζ που ακολουθούν.

Και μετά, η Yamaha, η οποία, επανήλθε δυναμικά στους αγώνες, παρουσιάζοντας και αυτή μία μέρα πριν τον πρώτο αγώνα Motocross της χρονιάς, την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Enduro και Ταχύτητα, δίνοντας και αυτή παροχές αλλά και ενοικίαση μοτοσυκλέτας στην κατηγορία Νέων αναβατών, στην ταχύτητα, για το YZF R3 Challenge (λεπτομέρειες στο επόμενο τεύχος).
Οι αγώνες βελτιώνουν το είδος, και ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα των KTM και Yamaha. Και φυσικά, να ξυπνήσει και η Αρχή του Σπορ...

Τάκης Μανιάτης

 

Διαβάστε το 8ο τεύχος του BIKEIT e-Magazine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 11:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon