.
Κατηγορία EDITORIAL
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 12:45

Editorial τεύχους 49, Αύγουστος 2019

Ήρθε λοιπόν ο Αύγουστος, ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους, ο μήνας που όλοι περιμένουν πώς και πώς για να κατεβάσουν διακόπτη και να γεμίσουν μπαταρίες, για να βγάλουν τον επόμενο χειμώνα. Για εμάς, την ομάδα του BIKEIT, όμως, ο Αύγουστος είναι ο μήνας των πυρετωδών προετοιμασιών για το Adventure Meeting. Και μετράμε αντίστροφα.

Σε περίπου ένα μήνα θα μιλάμε για το μεγαλύτερο event μοτοσυκλέτας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Όχι απλώς ένα Test Ride Event, αλλά για παράλληλα και πολλαπλά events κάτω από την ομπρέλα του Adventure Meeting. Με τεράστιες απαιτήσεις, παραμέτρους, οργανωτικές δυσκολίες.

Το “The Ranch”, στο Σοφικό Κορινθίας, ήταν μονόδρομος σε ό,τι αφορά την επιλογή του κατάλληλου χώρου για τη φιλοξενία μιας διοργάνωσης τέτοιας κλίμακας. Καλύπτοντας περισσότερα από 350 στρέμματα έκτασης, παρέχει ό,τι απαιτείται για ένα τέτοιο event: Αίθουσες συνεδριάσεων, εστιατόριο και χώρους υγιεινής για τους επισκέπτες – καλύπτει ούτως ή άλλως τα 1500-2000 παιδιά που μένουν εκεί ανά γκρουπ, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Τις ημέρες του event, τα δωμάτιά του θα φιλοξενήσουν 600 άτομα (κλείστε έγκαιρα τη θέση σας γιατί ήδη έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις!). Διαθέτει άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις, εξωτερικά καφέ και barbeque, αλλά και χώρους δραστηριοτήτων όπως δύο μεγάλες πισίνες και μία παιδική – οι οποίες κατά τη διάρκεια του Advenure Meeting θα λειτουργούν κανονικά, φυσικά με ναυαγοσώστη, οπότε μην ξεχάσετε το μαγιό σας!

Το βασικότερο όμως είναι ότι αυτός ο χώρος είναι ο πλέον κατάλληλος να φιλοξενήσει το event μας, γιατί είναι από μόνος του adventure. Μέσα στην φύση, με εύκολη πρόσβαση από Αθήνα ή Πάτρα και Πελοπόννησο γενικότερα, και είναι ιδανικός για την adventure αίσθηση που χρειαζόμαστε.

Οι διαδρομές, έχουν ήδη βγει: Μία αμιγώς ασφάλτινη, για τις adventure μοτοσυκλέτες με ασφάλτινα ελαστικά, μία 50-50, με εύκολο δασικό χωματόδρομο, για τις adventure με χωμάτινα μεικτής χρήσης ελαστικά.

Για πρώτη φορά, θα μπορείτε να οδηγήσετε τις τουριστικές ψηλές μοτοσυκλέτες σε τέτοιες «φιδίσιες» διαδρομές μέσα στο δάσος στον φυσικό τους χώρο. Όχι στους δρόμους της πόλης σε ένα test ride που ξεκινάει από κάποιο μαγαζί, ούτε σε μία πίστα σε συνθήκες που οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν τίποτα και ενδέχεται κιόλας να μην περάσουν ξανά ούτε απ’ έξω.

Θα υπάρχουν και εκπλήξεις όμως, μιας και για τις ασφάλτινες διαδρομές, θα διατίθενται μοτοσυκλέτες τύπου scrambler / café racer – θυμάστε μήπως από πού ξεκίνησαν οι adventure την δεκαετία του ’60; Κομμένα φτερά, ψηλή εξάτμιση, χωμάτινα ελαστικά, και έτοιμες για χώμα!

Και μιας και λέμε για χώμα, έχει ήδη ετοιμαστεί το σχέδιο για την πίστα endurο, όπου θα μπουν πάσσαλοι και κορδέλες, σε μία οριοθετημένη διαδρομή. Τα μοντέλα endurο που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμα για test ride εκεί, και αναμένονται και αρκετές πρώτες παρουσίες 2020 – είναι η περίοδος που κάποια έχουν ήδη έρθει, κάποια από αυτά έρχονται τελευταία στιγμή και ίσως αργήσουν να “στρωθούν”.

Από το πρόγραμμα του Adventure Meeting 2019 δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το «άρωμα γυναίκας», με ειδικές εκδηλώσεις που θα τιμήσουν τη σχέση γυναίκας και μοτοσυκλέτας. Μία σχέση που ειδικά τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση.

Οι νεαροί μας αναβάτες επίσης, θα έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν και να εκπαιδευτούν σε mini μοτοσυκλετάκια με εξειδικευμένους εκπαιδευτές, ενώ παράλληλα, θα τρέχουν διάφορα shows επίδειξης σε πίστα αλλά και outdoor.

Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης για άσφαλτο και βουνό αλλά και αγωνιστικό enduro, παρουσιάσεις ταξιδιωτικών και tips από τους πλέον ειδικούς, διαγωνισμός δεξιοτεχνίας και adventure tours στα γύρω βουνά συμπληρώνουν ένα τριήμερο γεμάτο περιπέτεια.

Όλα αυτά μας απασχολούν αυτές τις μέρες του Αυγούστου. Με τις περίπου 90 μοτοσυκλέτες που θα συμμετάσχουν από όλες τις εταιρίες, με τα διαφορετικά πόστα και γραμματείες που θα στηθούν στον χώρο και τα 40 και πλέον άτομα που θα εργαστούν ασταμάτητα τις μέρες αυτές, με τη μουσική σε ξεχωριστούς χώρους που θα μας… δίνει φτερά, με το ασθενοφόρο και τους γιατρούς που θα έχουμε σε ετοιμότητα, με τις χωματουργικές εργασίες που απαιτούνται σε κάποια σημεία, με την σήμανση του χώρου και άλλα πολλά.

Η λίστα είναι πολύ μεγάλη και οι απαιτήσεις μας υψηλές, γιατί θέλουμε το Adventure Meeting να γίνει θεσμός.

Εσείς μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του και να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του από την νέα ιστοσελίδα www.adventure-meeting.gr.

Από τον ίδιο ιστότοπο μπορείτε ήδη να προχωρήσετε σε κράτηση για τα test rides και για την διαμονή σας, για δύο ή τρεις ημέρες. Και φυσικά, από την νέα σελίδα στο FB, 1o ADVENTURE MEETING, το website του BIKEIT και την αντίστοιχη σελίδα στο FB.

Οι ευχαριστίες είναι πολλές και θα γίνουν στην ώρα τους, όμως θα θέλαμε να πούμε ευχαριστώ στα ηλεκτρονικά περιοδικά μοτοσυκλέτας της Ελλάδας, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και στηρίζουν το Adventure Meeting (και θα ανακοινωθούν ξεχωριστά)!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη στο Σοφικό!

Τάκης Μανιάτης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 12:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon