.
Κατηγορία EDITORIAL
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 16:41

Editorial Αυγούστου 2017 - Τα νοικιάρικα

 

Δώστε προσοχή για ευχάριστες διακοπές

 

Του Τάκη Μανιάτη

Κάθε άλλο από εποχιακό το άρθρο, αφού πολλοί από εσάς θα βρίσκεστε ήδη σε διακοπές και θα απολαμβάνετε λίγες ημέρες ξεκούρασης. Άλλοι με το δικό σας μέσο, άλλοι με ενοικιαζόμενο.

Τα θετικά του δικού σας μέσου τα γνωρίζετε: Καλή λειτουργική κατάσταση, σωστά ελαστικά και φρένα, γνώση οδήγησης του συγκεκριμένου δικύκλου, και καλός εξοπλισμός. Μην ξεχνάμε ότι και στο νησί, φοράμε πάντα τον εξοπλισμό μας για κάθε ενδεχόμενο.

Τα θετικά του ενοικιαζόμενου δικύκλου ίσως δεν τα γνωρίζετε: Ασυντήρητα δίκυκλα, πολλές φορές χωρίς ''φρέσκα'' ή ακόμη και ξεραμένα ελαστικά, με φρένα στο ''περίπου'', με ταλαιπωρημένες αναρτήσεις, κ.α.

Όχι ότι δεν υπάρχουν καλοί επαγγελματίες στο χώρο, αλλά εμείς δεν αναφερόμαστε σε αυτούς.

Η ενοικίαση ενός δικύκλου σε τουριστική περιοχή εγκυμονεί κινδύνους. Ελέγχουμε το δίκυκλο που θα ενοικιάσουμε. Για γρατζουνιές, χτυπήματα ή ελλείψεις που πιθανόν να χρεωθούμε αργότερα. Επιλέγουμε το δίκυκλο που θα μας μεταφέρει με ασφάλεια στις διαδρομές που θέλουμε. Η διαφορά άλλωστε ανάμεσα σε ένα 50άρι ή ένα 125 είναι μικρή, και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ολιγοήμερη χρέωση.

Προσέχουμε και το κράνος που θα μας δώσουν κατά την ενοικίαση, γιατί συνήθως πρόκειται για χιλιοφορεμένα φτηνιάρικα άγνωστης προέλευσης - και τα φοράμε καλύτερα με το καπέλο μας από μέσα, μπας και γλυτώσουμε τον δερματολόγο.

Στα περισσότερα νησιά που θα βρεθείτε κατά τις καλοκαιρινές σας διακοπές, οι δρόμοι είναι μέτριοι, με λακκούβες, χωρίς σήμανση ή φωτισμό το βράδυ.

Αναμενόμενο λοιπόν να βρεθείτε αρκετές φορές προ εκπλήξεως, ακόμη και όταν μέσα στο δρόμο συναντήσετε άμμο ή χώμα από την διπλανή παραλία.

Δεν είναι μόνο τα scooter ή μοτοσυκλέτες που θα πρέπει να προσέξετε, αλλά και την κατάσταση του οδοστρώματος ή του χωματόδρομου στον οποίο θα πρέπει να κινηθείτε. Σημαντικό μέρος του οδικού δικτύου στα νησιά, δεν είναι ασφαλτοστρωμμένο.

Οι τουρίστες. Πλήθος επίδοξων αναβατών, συνήθως αλλοδαποί, οι οποίοι φτάνουν στη χώρα μας προκειμένου να διασκεδάσουν αψηφώντας συνήθως... τα πάντα! Με κάθε λογής ενοικιαζόμενο, scooter, μοτοσυκλέτα, (ATV) γουρούνα, οδηγώντας όπως να 'ναι, και όπου να 'ναι, και τις ''δύσκολες'' νυχτερινές ώρες, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ότι ισχύει στην πόλη διαμονής σας, ισχύει και στις διακοπές. Θέλετε να βγείτε και να πιείτε; Καλά να περάσετε, αλλά με τα πόδια. Οι αποστάσεις άλλωστε στις διακοπές, είναι μικρές.

Θέλετε να πάτε βόλτα για μπάνιο λίγο πιο μακριά; Καλά να περάσετε, κάντε μία βουτιά και για μας. Αλλά αν θέλετε να το ρίξετε έξω αψηφώντας την πλήρη εξάρτηση, και λόγω ζέστης και ''φάσης'', πάντα με κράνος - τουλάχιστον, και αθλητικά παπούτσια - τουλάχιστον.

Γιατί στις διακοπές δεν αρκεί να πας και να περάσεις καλά, αλλά και να γυρίσεις σώος και αβλαβής και να συνεχίσεις να περνάς καλά.

Καλές διακοπές!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 16:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon