.
Κατηγορία Triumph
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 16:40

TEST – Triumph Street Scrambler 2017

 

Scrambler το αυθεντικό

 

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Κώστας Γκαζής, Θ.Ξύδης 

Παράδοση από τις λίγες


Η Triumph αποτελεί μία από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις στην κατηγορία των modern classics (ίσως ο κατασκευαστής με τον μεγαλύτερο ρόλο στην άνθιση αυτής της κατηγορίας), έχοντας αυτή τη στιγμή την πληρέστερη γκάμα μοντέλων με ρετρό σχεδίαση ευρωπαϊκού γούστου. Πραγματικά, μια ματιά στην γκάμα των Βρετανών είναι αρκετή για να σε πείσει για αυτό, αφού εκεί θα βρεις ούτε λίγο ούτε πολύ εννέα μοτοσυκλέτες, συμπεριλαμβανομένης και της αμερικάνικων επιρροών Bonneville Bobber. Μια retro σχεδίασης μοτοσυκλέτα δηλαδή σχεδόν για κάθε τύπο αναβάτη που, αν μη τι άλλο, εκτιμά την συγκεκριμένη αισθητική.
Είπα Bonneville, ε; Αυτό και αν είναι ιστορικό όνομα στον χώρο των δύο τροχών. Σήμερα, μάλιστα, που οι μοντέρνες ρετρό μοτοσυκλέτες δεν είναι απλά μέσα στη μόδα αλλά είναι η μόδα, υπάρχει φίλος αυτής της κατηγορίας που δεν θα ήθελε να έχει μια Bonneville στην κατοχή του; Κοιτάζοντας το Street Scrambler μάλλον θα γνέψεις θετικά σε αυτή την ρητορική ερώτηση. Και καλά θα κάνεις.

Από τα βάθη του 20ου αιώνα


Πολύ πριν οι μοτοσυκλέτες διαχωριστούν στις δεκάδες κατηγορίες και υποκατηγορίες που υπάρχουν σήμερα, πολύ πριν το μάρκετινγκ δημιουργήσει και τις δικές του, υπήρχε μόνο ένας τύπος: η… μοτοσυκλέτα. Δρόμου. Για τα σημερινά δεδομένα το παραπάνω μπορεί ακούγεται ακόμη και αστείο, αλλά τότε, στις αρχές του 20ου αιώνια, ήταν πραγματικότητα. Ένας τύπος μοτοσυκλέτας για όλες τις χρήσεις λοιπόν είτε ήθελες να κινηθείς στους δημόσιους δρόμους, είτε εκτός.

Ο άνθρωπος όμως ψάχνει να βρει τρόπους να ξεχωρίσει ό,τι και αν κάνει και έτσι ακριβώς κάνει και στους αγώνες. Θέλει αγώνες στο δρόμο, αλλά επιθυμεί και πιο σύνθετους αγώνες εκτός δρόμου ή ένα συνδυασμό και των δύο τερέν.

Στην Αγγλία, στα τέλη της 10ετίας του 20, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι αγώνες scramble, αγώνες μικτής διαδρομής, με πιο χαλαρούς κανόνες από εκείνους που πραγματοποιούνταν αποκλειστικά στο δρόμο. Ο στόχος σε αυτούς τους αγώνες ήταν να φτάσεις από το σημείο Α στο σημείο Β όσο πιο γρήγορα μπορούσες, κάτι που σήμαινε όχι απαραίτητα από στρωμένο δρόμο. Έτσι μπήκε στο παιχνίδι και η εκτός δρόμου πορεία, μέσα από λιβάδια, πάνω από λόφους κτλ. Αυτός ο παράγοντας έφερε και τις πρώτες μετατροπές στις μοτοσυκλέτες, με τους αναβάτες αγωνιζόμενους, να τις ξαλαφρώνουν από κάθετι περιττό (ακόμη και μικρότερο ρεζερβουάρ βάζανε), αλλάζοντας παράλληλα τις εξατμίσεις με άλλες που περνούσαν ψηλά, για να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος. Μικρής έκτασης τροποποιήσεις είχαμε τόσο στη θέση οδήγησης (φαρδύτερο τιμόνι, διαφορετική σέλα), όσο και στις αναρτήσεις που αποκτούσαν μεγαλύτερες διαδρομές για να λειτουργούν φυσικά καλύτερα σε ανώμαλο έδαφος. Τα επόμενα χρόνια μετατροπές ακολούθησαν και στους κινητήρες με στόχο να γίνει η απόδοσή τους φιλικότερη στο χώμα, με τους μηχανικούς να αναζητούν περισσότερη ροπή στο μεσαίο φάσμα λειτουργίας. Έτσι γεννήθηκαν οι μοτοσυκλέτες τύπου scrambler που χρησιμοποιούνταν σε αγώνες μικτού τερέν ή καθαρά χωμάτινους και έμελλε να μείνουν στο προσκήνιο μέχρι και την 10ετία του 60, ως τα δίτροχα all-round, όταν έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά, οι σαφώς πιο ειδικευμένες motocross.

Είσαι Scrambler; Απόδειξη!


Μια αυθεντική scrambler μοτοσυκλέτα έχει λοιπόν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι σύγχρονες προτάσεις ρετρό σχεδίασης, τουλάχιστον εκείνες που θέλουν να λέγονται έτσι και να το εννοούν: η σχεδίαση τύπου scrambler είναι εκείνη που τις κάνει να ξεχωρίζουν άλλωστε.

Οι σχεδιαστικοί κανόνες για ένα scrambler είναι απλοί και απολύτως κατανοητοί. Πρέπει να είναι λιτό σχεδιαστικά, σα να έχει αφαιρέσει όλα τα περιττά του στολίδια. Πρέπει να έχει εξάτμιση που περνά ψηλά δίπλα από τον κύλινδρο ή τους κυλίνδρους, όπως και τότε. Πρέπει να φέρει παράλληλα ακτινωτούς τροχούς και η θέση οδήγησης του να προσφέρει μια σχετική άνεση και όταν κινείστε εκτός δρόμου.
Κοιτάξτε τώρα το νέο Street Scrambler. Δεν χρειάζεται δεύτερη ματιά για να καταλάβει κανείς πως στη σχεδίασή του έχουν ενσωματωθεί υποδειγματικά όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Το DNA των Bonneville είναι από μόνο του αρκετό για να κάνει την βρετανική μοτοσυκλέτα αθεράπευτα ελκυστική και οι έξτρα “scrambler” λεπτομέρειες δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στις αισθήσεις του παρατηρητή. Η σχεδίαση της διπλής εξάτμισης κυριαρχεί και ξεχωρίζει, με τις προστατευτικές φυσούνες στα καλάμια του πιρονιού να δίνουν μια έξτρα πινελιά σκληροτράχηλου χαρακτήρα, όπως και τα on-off ελαστικά αλλά και η διακριτική προστατευτική ποδιά. Τροχοί ακτινωτοί με μαύρα ματ στεφάνια, ψυγείο κινητήρα που έχει κρυφτεί επιμελώς και δεν αλλοιώνει καθόλου την αισθητική της μοτοσικλέτας, όμορφη σέλα με ιδιαίτερα ποιοτική και αντιολισθητική επένδυση.

Το διάσημο, για το σχήμα του, ρεζερβουάρ με τα σαγρέ “ένθετα” για τα γόνατα του αναβάτη είναι χάρμα οφθαλμών, ειδικά με τη συγκεκριμένη βαφή. Η λιτή σχεδίαση σε όλο της το μεγαλείο διανθισμένη όμως με πολλές μικρές λεπτομέρειες που τις βλέπεις όταν πλησιάσεις στο Street Scrambler, όπως το προσεγμένο βούρτσισμα των μεταλλικών προστατευτικών της εξάτμισης, το σηματάκι της Triumph που καλύπτει την λάμπα του προβολέα, οι κόκκινες πίπες των μπουζί, η σχεδίαση της τάπας του ρεζερβουάρ, το διακριτικά γραμμένο “Triumph” στο πίσω φανάρι.

H ποιότητα κατασκευής και η προσοχή στη λεπτομέρεια συμβαδίζει με όλη τη νέα σειρά Bonneville που παρουσίασαν οι Βρετανοί και δείχνει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, σημαντικά υψηλότερα από την προηγούμενη γενιά. Για τις πολλές και ποθητές λεπτομέρειες μιλήσαμε και πιο πάνω, ωστόσο άλλη μία που… δεν ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, αλλά εντείνει σε δεύτερο χρόνο την αίσθηση της προσεγμένης κατασκευής, είναι ο τρόπος που έχουν κρυφτεί οι καλωδιώσεις -είναι σχεδόν αόρατες για τα δεδομένα μιας γυμνής μοτοσυκλέτας. Προσεγμένο αισθητικά και ποιοτικότατο το Street Scrambler δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα.

Χαλαρώστε με στιλ


Το Street Scrambler είναι μια μαζεμένη μοτοσυκλέτα και αυτό το καταλαβαίνεις με το που κάτσεις στη σέλα της. Ανάλαφρη σε αίσθηση, με μικρό πλάτος, σε κάνει να νιώσεις άνετα πάνω της από την πρώτη στιγμή. Η θέση οδήγησης είναι όρθια, το φαρδύ τιμόνι βρίσκεται σε σωστή απόσταση από τον κορμό και η ποιοτικότατη σέλα, με το σωστό αφρώδες και την επένδυση σε στυλ Alcantara, θα βολέψει σχεδόν κάθε σωματότυπο. Μπορείτε να βρίσκεστε στη σέλα του Street Scrambler όλη μέρα και να μην νιώσετε σημάδια κόπωσης. Σε αυτό συνεισφέρουν αποφασιστικά και οι μαλακές αναρτήσεις που απορροφούν με βουλιμία τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.
Οπτικά, το σελάκι που προορίζεται για τον συνεπιβάτη δημιουργεί αμφιβολίες για την άνεση που μπορεί να προσφέρει. Στην πράξη όμως δεν θα ακούσετε γκρίνια, τουλάχιστον σε βόλτες που δεν ξεπερνούν τη μία ώρα συνεχόμενης οδήγησης. Σε γενικές γραμμές το Street Scrambler σε βοηθά να χαλαρώσεις από την πρώτη στιγμή και να ετοιμαστείς για μια απολαυστική βόλτα στην αγαπημένη σου διαδρομή ή για τη γνωστή μάχη της καθημερινότητας.

Γυρνώντας στη θέση του αναβάτη, να πούμε ότι το εσωτερικό του ποδιού βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την διπλή εξάτμιση και αυτό τονίζει το γεγονός ότι βρίσκεσαι πάνω σε κάτι το ξεχωριστό. Τις πολύ ζεστές ημέρες η θερμότητα που εκλύεται γίνεται αισθητή αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό, απλά ξεχάστε τα κοντά παντελόνια και τις βερμούδες –δεν πρέπει να τα φοράτε ούτως ή άλλως.

Κοιτάζοντας μπροστά ο αναβάτης έχει μόνο ένα μεγάλο στρογγυλό όργανο στο οπτικό του πεδίο, με την μικρή LCD οθόνη, που αλλάζει τις ενδείξεις της από κουμπί στο αριστερό γκριπ, να τον ενημερώνει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες: στροφόμετρο, ταχύμετρο, ένδειξη επιλεγμένης σχέσης, ολικός και μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη αυτονομίας, δείκτης καυσίμου, μέση και στιγμιαία κατανάλωση, ρολόι και ρυθμίσεις traction control, όλα είναι εκεί και όλα είναι ευανάγνωστα. Υπάρχει και θύρα USB κάτω από τη σέλα. Ο προβολέας είναι δυνατός και κάνει πολύ καλή δουλειά για το μέγεθός του έχοντας πολύ καλή ένταση και καλή διασπορά, ακολουθώντας την καλή παράδοση της Triumph σε αυτόν τον τομέα.

Θετική ενέργεια


Η ευχάριστη αίσθηση του να βρίσκεσαι στη σέλα του Street Scrambler συνεχίζεται και με το που κυλήσουν οι τροχοί του. Οι αναρτήσεις βλέπουν φυσικά προς άνεση μεριά και είναι ιδανικά ρυθμισμένες για να κυκλοφορείτε καθημερινά στο αστικό κέντρο, με τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος να απομονώνονται εύκολα από τον αναβάτη.

Το λογικό και σωστά μοιρασμένο βάρος κάνουν τους ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα παιχνίδι με τον προοδευτικό συμπλέκτη και το ιδιαίτερα μαλακό επιλογέα του κιβωτίου να συνεισφέρουν τα μέγιστα σε αυτό. Πλάκα θα κάνετε σίγουρα στα mega scooter ενώ δεν θα διστάσετε να ακολουθήσετε μικρότερα δίτροχα με μόνο μικρό περιορισμό το πλάτος του τιμονιού.

Ο εν σειρά δικύλινδρος “HT” κινητήρας –από το High Torque- ανεβάζει τεμπέλικα στροφές και μοιάζει να έχει μελετηθεί από τους μηχανικούς της βρετανικής εταιρίας στην παραμικρή του λεπτομέρεια, στον τρόπο που αποδίδει αλλά και στο χαρακτήρα που βγάζει, γεμίζοντάς σε με θετική ενέργεια . Το μοτέρ στηρίζεται στη ροπή του για να κινήσει σβέλτα το Street Scrambler και τον αναβάτη του, η οποία παράγεται ήδη γενναιόδωρα από τις χαμηλές στροφές. Έτσι το short shifting πάει σύννεφο και εσύ κινείσαι με γρήγορο ρυθμό καταναλώνοντας παράλληλα μικρές ποσότητες βενζίνης.
Με το που κλείσεις εν κινήσει το γλυκό σε απόκριση ηλεκτρονικό γκάζι, όλοι οι παλμοί που παράγονται από τον εν σειρά δικύλινδρο εξαφανίζονται διά μαγείας και εμφανίζονται ξανά στο άνοιγμα του. Ο ήχος παράλληλα είναι όλα τα λεφτά και με την εξάτμιση πιο κοντά στα αυτιά σου τον απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο χωρίς να σηκώνεις τους πάντες στο πόδι.

Τα φρένα έχουν γραμμική απόδοση η οποία μοιάζει να έχει ρυθμιστεί και για χώμα. Αυτό το επιβεβαιώνεις αμέσως αφού όταν αφήσεις την άσφαλτο η αίσθηση καλυτερεύει σημαντικά και το μπλοκάρισμα έρχεται μόνο κατόπιν απαίτησης. Το Street Scrambler σου δίνει την δυνατότητα να απενεργοποιήσεις το ABS αλλά και το Traction Control, για να βολτάρεις με ακόμη μεγαλύτερη άνεση εκτός δρόμου. Μην περιμένετε βέβαια υψηλές ταχύτητες σε κακοτράχαλο έδαφος, κυρίως λόγω της χαμηλής απόστασης της μοτοσυκλέτας από αυτό. Ωστόσο, το Street Scrambler δικαιολογεί απόλυτα το όνομά του, βολεύει σχετικά και σε όρθια στάση και θα περάσει με ασφάλεια και ευκολία ακόμη και από πιο δύσκολα σημεία, ενώ θα διασκεδάσει τον αναβάτη της στα πιο φλατ κομμάτια.

Στην πόλη και το χώμα η μοτοσυκλέτα της Triumph τα καταφέρνει περίφημα, για τον χαρακτήρα της, και το ίδιο κάνει και στον επαρχιακό. Εκεί θα κινηθεί με ιδιαίτερα σβέλτο ρυθμό προτιμώντας τις μετρημένες κινήσεις από τον αναβάτη και όχι απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Η αίσθηση που δίνει θυμίζει έντονα ελαφρύ και φιλικό on-off, στο πιο χαμηλό, ταιριάζοντας έτσι άριστα σε μια φιδίσια διαδρομή. Έτσι σου δίνει ουσιαστικά δύο επιλογές: να ταξιδέψεις άνετα με ταχύτητες κοντά στα 140 χλμ./ώρα από τον αυτοκινητόδρομο ή να βγεις από αυτόν με την πρώτη ευκαιρία και να απολαύσεις το Street Scrambler στον επαρχιακό. Αν δεν βιάζεστε, η δεύτερη επιλογή είναι και η πιο απολαυστική “επένδυση” μεταξύ των δύο.

Το Scrambler το σωστό


Όλοι ψάχνουμε για μία καθημερινή μοτοσυκλέτα που να μπορεί να κάνει τα πάντα με ευκολία. Άλλοι το ρίχνουμε στα μεσαία on-off, κάποιοι στις γυμνές street και κάποιοι στις ρετρό μοτοσυκλέτες, ανάλογα φυσικά με τον χαρακτήρα μας. Ε, λοιπόν το Street Scrambler καταφέρνει και συνδυάζει και τις τρεις αυτές κατηγορίες, με τη ρετρό του σχεδίαση να κυριαρχεί. Η βρετανική μοτοσυκλέτα, με τον ήπιο και ιδιαίτερα ευχάριστο χαρακτήρα, έχει όλα τα στοιχεία για να αποτελέσει το καθημερινό σας εργαλείο, με την απαράμιλλη διαχρονική σχεδίαση, το κύρος που φέρει το σήμα της βρετανικής εταιρίας αλλά και την υψηλότατη ποιότητα κατασκευής να είναι όλα παρόντα και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις. Μπορεί να πάει σχεδόν παντού, τα κάνει όλα με άνεση και ηρεμία πνεύματος και στα 10.990 ευρώ η τιμή του είναι λίγο ψηλά από την βασική έκδοση Street Twin (9.690 ευρώ). Ασκεί όμως πολύ μεγαλύτερη γοητεία χάρη σε όλες αυτές τις λεπτομέρειες που ανάγουν το Street Scrambler σε έναν γνήσιο εκπρόσωπο της κατηγορίας. Εσείς μπορείτε να του αντισταθείτε;

Φωτογραφίες Κίνησης-Στατικές

Φωτογραφίες Λεπτομερειών Ι

Φωτογραφίες Λεπτομερειών ΙΙ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Triumph
Μοντέλο Street Scrambler
Αντιπρόσωπος ΗΛΪΟΦΙΛ Α.Ε.
Τιμή 10.990 ευρώ
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Δικύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος, ΕΕΚ, 4βάλβιδος
Χωρητικότητα (cc) 900
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 84,6X80
Συμπίεση (:1) 10,55
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Χωρητικότητα λαδιού (lt) Δ.Α.
Εκκίνηση  Μίζα
Μετάδοση Αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό
Μήκος (mm) Δ.Α.
Πλάτος-τιμόνι (mm) 831
Ύψος  (mm) 1.120 -χωρίς καθρέπτες
Μεταξόνιο (mm) 1.580
Γωνία κάστερ (°) 25,6
Ίχνος  (mm) 109
Ύψος σέλας (mm) 790
Απόσταση εδάφους  (mm) Δ.Α.
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt) 12
Βάρος, άδειο (kg) 206
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεσταμμένο πιρούνι KYB διαμέτρου 41mm, διαδρομή 120mm
Πίσω Δύο αμορτισέρ KYB, διαδρομή 120mm, προφόρτιση ελατηρίου 
   
Τροχοί / Ελαστικά  
Εμπρός 100/90-19''
Πίσω 150/70-17''
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος 310mm, διποίστονη δαγκάνα Nissin
Πίσω Δίσκος 255mm, διπίστονη δαγκάνα Nissin
   
Μέγιστη ιπποδύναμη (hp / rpm) 54/6.000
Μέγιστη ροπή (kg / rpm) 8,15/2.850

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 16:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube