.
Κατηγορία Triumph
Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 08:41

TEST - Triumph Street Scrambler 2019

Jack of all trades 2.0

Του Κώστα Γκαζή

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Δίπλα στα 2 μεγάλα Scrambler 1200, η Triumph παρουσίασε για το 2019 και το ανανεωμένο μικρότερο αδελφάκι με τον κινητήρα των 900 κ.εκ., ονόματι Street Scrambler. Κι αν τα δυο μεγάλα αδέλφια προτάσσουν τις επιδόσεις, τις θεόρατες αναρτήσεις και τα κορυφαία μπλιμπλίκια, το Street Scrambler αποδεικνύεται το πλέον ισορροπημένο μοντέλο για τη μεγαλύτερη μερίδα αναβατών, δεν λέει όχι σε τίποτα, και δεν σπάει τον κουμπαρά.

Το Street Scrambler παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017, και αυτή είναι η πρώτη του ανανέωση, φέρνοντας το στην έκδοση… 2.0.

Μια vintage κούκλα με πολεμικό looktriumph street scrambler 2019 bikeit test 51

Το Street Scrambler είναι από τις χαρακτηριστικές μοτοσυκλέτες που όλοι τις βρίσκουν όμορφες. Από τον πλέον άσχετο έως τον πλέον hardcore παρατηρητή, και σε όλο το ηλικιακό φάσμα. Από παιδάκια μέχρι ηλικιωμένοι, όλοι όσοι έβλεπαν την μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια του τεστ είχαν να πουν από μια καλή κουβέντα ή ένα σχόλιο θαυμασμού!

Ειδικά με τα αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας δοκιμής, τις χούφτες, το κάγκελο μπροστά στον προβολέα (που από πρακτικής άποψης δυστυχώς δεν σου επιτρέπει να τον καθαρίσεις εύκολα), το ψηλό φτεράκι μπροστά και τη μεταλλική ποδιά, το Street Scrambler γίνεται πανέμορφο, αποκτώντας περισσότερο πολεμικό και «βρώμικο» χαρακτήρα.

Τι αλλάζει για το 2019triumph street scrambler 2019 bikeit test 34Στις επιδόσεις έχουμε αύξηση της ισχύος κατά 9,9Hp, δηλαδή ένα +18% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, με το επίσημο νούμερο μέγιστης ιπποδύναμης να φτάνει τους 64,1Hp/7.500rpm. Τα κόκκινα στον κινητήρα ξεκινούν 500 σ.α.λ. ψηλότερα από πριν, ενώ η ροπή φτάνει τα 8,16Kgm/3.200rpm -εξαιρετικό νούμερο, εξαιρετικά χαμηλά. Κερασάκι ο νέος ελαφρύτερος συμπλέκτης, και εμφανισιακά το νέο καπάκι εκκεντροφόρου από μαγνήσιο αλλά και το νέο καπάκι συμπλέκτη.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τις μεγάλες αποστάσεις των service που έχουν οριστεί στα 16.000 χιλιόμετρα.

Διαφορετικό είναι το πιρούνι, πιο φαρδύ για στιλ, αλλά και με βελτιωμένες αποσβέσεις για καλύτερο κράτημα. Νέα είναι και η μονή τετραπίστονη δαγκάνα της Brembo μπροστά για βελτιωμένο φρενάρισμα.

Στα ηλεκτρονικά έχουμε νέα Road και Rain riding modes, ενώ μικρές αλλαγές έχουμε και στην εμφάνιση, με νέο σύγχρονο λογότυπο, νέα πλαϊνά καπάκια, νέα εμφάνιση οργάνων και νέο φινίρισμα σέλας.

Στα 120 επίσημα αξεσουάρ που παρέχει η Triumph για να κάνετε το δικό σας customizing, να σημειώσουμε και το νέο κιτ βελτίωσης ‘Urban Tracker’.

Vintage εμφάνιση με όλα τα κομφόρtriumph street scrambler 2019 bikeit test 38Μπορεί το Street Scrambler να δείχνει… rough n’ ready με σχεδιαστικές καταβολές από το παρελθόν, όμως μαζί με τα σύγχρονα περιφερειακά έρχεται και ένα πλήρες ηλεκτρονικό και μη οπλοστάσιο εξοπλισμού που περιλαμβάνει τα κάτωθι:

  • Ride by Wire και νέα Road και Rain riding modes, με ρύθμιση χαρτογράφησης του γκαζιού και του ελέγχου πρόσφυσης, για βέλτιστη λειτουργία σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.
  • Traction Control με λειτουργία απενεργοποίησης μέσω μενού.
  • Δικάναλο ABS με διακόπτη απενεργοποίησης, χαρακτηριστικό που ταιριάζει απόλυτα στον διπλής χρήσης προσανατολισμό της Street Scrambler.
  • Συμπλέκτης υποβοήθησης που παρέχει πιο ελαφριά αίσθηση στον συμπλέκτη βελτιώνοντας την άνεση στην πολύωρη οδήγηση.
  • LED πίσω φως.
  • Immobiliser στον βασικό εξοπλισμό.
  • Θύρα USB κάτω από τη σέλα για εύκολη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

Χρώματαtriumph street scrambler 2019 bikeit test 14Η νέα Street Scrambler είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα:

- Fusion white, λευκό

- Cranberry Red, κόκκινο

- Khaki Green and Matt Aluminium, with jet black coach-line, πράσινο

Έξτρα εργοστασιακά αξεσουάρtriumph street scrambler 2019 bikeit test 27Η Street Scrambler σχεδιάστηκε για να δώσει την ευκαιρία προσωπικών επεμβάσεων σε κάθε ιδιοκτήτη, διαθέτοντας 120 διαθέσιμα εργοστασιακά αξεσουάρ -και πολλά ακόμα στην aftermarket αγορά.

Στα off-road αξεσουάρ περιλαμβάνονται ρυθμιζόμενα πίσω αμορτισέρ FOX με ρύθμιση προφόρτισης και 24 ρυθμίσεις απόσβεσης της συμπίεσης, ψηλό μπροστινό φτερό, μαύρη γρίλια προβολέα με πρεσαριστό ατσάλινο ματ περίβλημα, και μηχανικά επεξεργασμένη βάση τιμονιού με μαύρο ανοδειωμένο φινίρισμα.

Για περισσότερο στυλ, στη γκάμα των αξεσουάρ περιλαμβάνονται slip on μονά τελικά carbon της Vance & Hines και παραδοσιακή διπλή λεπτή σέλα Scrambler.

Υπάρχει επίσης και μια σειρά από σκληρές ή κερωμένες βαμβακερές πλαϊνές βαλίτσες.

Για να είναι πιο εύκολες οι τροποποιήσεις, η Triumph δημιούργησε ένα νέο κιτ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση, για να μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να δημιουργήσει τη δική του Street Scrambler custom ή να τo χρησιμοποιήσει ως ολοκληρωμένο σετ.

Το Urban Tracker κιτ:triumph street scrambler 2019 bikeit test 45Προσθέτει ταξιδιωτικά χαρακτηριστικά και πρακτικότητα με:

  • Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες με χωρητικότητα 25 λίτρων και σύστημα προσαρμογής
  • Slip on Vance & Hines τελικό εξάτμισης
  • Μηχανικά επεξεργασμένη τάπα λαδιού με τη μέθοδο CNC
  • Μαύρη βάση τιμονιού
  • Κιτ με αριθμούς αγωνιζόμενου
  • Μαύρη λεπτή σέλα με ραβδώσεις
  • Μαύρα προστατευτικά κινητήρα
  • Γρίλια και περίβλημα προβολέα
  • Ψηλό μπροστινό φτερό
  • Ποδιά προστασίας

Η προσωπική μας εμπειρίαtriumph street scrambler 2019 bikeit test 42Από εμφάνιση το Street Scrambler σκίζει, με το μάτι να σκαλώνει πάνω τόσο στη συνολική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας όσο και στις λεπτομέρειες. Στις φυσούνες στο πιρούνι, στο ψηλό φτεράκι μπροστά (συν το χαμηλό), στην πανέμορφη πράσινη και ασημένια διχρωμία, στον στρογγυλό προβολέα, το επίσης στρογγυλό όργανο, στις τεράστιες χούφτες, στην ποδιά, στα δυο ψηλά τοποθετημένα τελικά εξατμίσεων και στη διαδρομή των σωληνώσεων, στο ψηλό τιμόνι με τη μπάρα και το μαξιλαράκι που γράφει Triumph, στα διπλής χρήσης ελαστικά Metzeler Tourance, στις ακτινωτές ζάντες, στο ρεζερβουάρ δάκρυ με την κλασικού ύφους τάπα (που κρύβει κλειδαριά από κάτω της) στις μπορντό μπουζόπιπες, και, και, και… Χρόνο να έχεις να χαζεύεις και όλο και κάτι καινούργιο θα ανακαλύπτεις, ενώ όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής, η μοτοσυκλέτα χτυπάει κορυφή παντού.

Πάμε όμως να δούμε το καλό ποδαρικό που κάνει η Street Scrambler στον τομέα της χρηστικότητας.

Όσον αφορά στις αναλογίες του Street Scrambler, είναι απολύτως ισορροπημένες. Ο αναβάτης δεν χρειάζεται να είναι δυο μέτρα για να αισθανθεί ασφαλής πάνω στη μοτοσυκλέτα, ενώ εγώ με ύψος 1.70 πάταγα κάτω όλο το πέλμα του ενός ποδιού. Κάπως έτσι γεμίζεις νωρίς εμπιστοσύνη, χαλαρώνεις και ξεχνάς το βάρος των 203 στεγνών κιλών που δεν θα σε ενοχλήσει πουθενά.triumph street scrambler 2019 bikeit test 13Δεύτερο σημείο που κάνει τη βρετανική μοτοσυκλέτα να παίρνει άριστα στην καθημερινή χρήση είναι το όνομα Triumph Street Scrambler 900 HT. Όπου HT βάλτε High Torque, υψηλή ροπή δηλαδή -8,1 κιλά, μόλις στις 3.200 στροφές ανά λεπτό! Κυριολεκτικά με το καλημέρα.

Τρίτο κομμάτι στο οποίο η Street Scrambler αριστεύει είναι η κατανάλωση. Τέσσερα λίτρα στα εκατό χιλιόμετρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα είναι αν μη τι άλλο μια εκπληκτική επίδοση!

Ανακεφαλαιώνοντας εδώ έχουμε μια μοτοσυκλέτα φιλικότατη και χρηστική για όλους και για όλες, με πρώτους βοηθούς στον στόχο το προαναφερθέν χαμηλό ύψος της σέλας -στα 790mm- μαζί με το άριστο νούμερο της ροπής και τις χαμηλές στροφές στις οποίες εκείνο πιάνει δουλειά, αλλά και με την τρομερά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου –αέρα καίει, όχι βενζίνη.

Στο βενζινάδικο τώρα, ο αναβάτης θα κάνει στην άκρη το πάνω μέρος της τάπας για να αποκαλύψει την κλειδαριά. Θα ξεκλειδώσει, θα στρίψει την τάπα (που μέχρι το ξεκλείδωμα γύριζε σαν τρελή δίχως να ξεβιδώνει), θα ξεβιδώσει και θα γεμίσει βενζίνη. Δυστυχώς η τάπα δεν έχει μεντεσέ, και έτσι θα πρέπει να την κρατάτε στο χέρι, ή να την ακουμπήσετε κάπου -προσοχή μην πέσει.

Μετά τον ανεφοδιασμό, εντύπωση προκαλεί ο αργός ρυθμός με τον οποίο θα δείτε τη στάθμη καυσίμου να ανεβαίνει στην οθόνη, καθώς θα χρειαστεί να διανύσετε αρκετά χιλιόμετρα για να δείξει το γεμάτο ρεζερβουάρ.

Όμορφα τα πλαϊνά προστατευτικά στο ρεζερβουάρ, για τα πόδια του αναβάτη, ενώ η μοτοσυκλέτα δοκιμής μας είχε και tank pad για το καβάλο.triumph street scrambler 2019 bikeit test 15Όπως με όλες τις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας Scrambler, έτσι κι εδώ η vintage ομορφιά των τελικών που περνάνε κάτω από το δεξί πόδι του αναβάτη για να βγουν ψηλά από πίσω, έχει το «καυτό» αντίτιμο της. Με λίγα λόγια, όταν ο κινητήρας ζεσταθεί, ειδικά το Καλοκαίρι, οι εξατμίσεις πυρώνουν και αναβάτης και συνεπιβάτης αισθάνονται τα δεξιά τους πόδια να «καίγονται». Δεν θα καείτε πραγματικά, όμως η θερμότητα που εκλύουν τα δύο τελικά είναι μεγάλη, και έτσι θέλοντας και μη, τα δεξιά πόδια των επιβαινόντων ξεκολλούν από τη μοτοσυκλέτα, για να κρατηθούν -ειδικά σε στάση- μακριά από τις εξατμίσεις.

Το τρικ στο φανάρι είναι να κατεβάζεις το αριστερό πόδι, και λίγο πριν ανάψει το πράσινο να αλλάζεις πόδια για να κάνεις την αλλαγή σε πρώτη και να ξεκινήσεις.

Η σέλα είναι πανέμορφη σε εμφάνιση αν και ελαφρώς σκληρή. Ταξιδεύοντας από Αθήνα προς Ζάκυνθο από τη νέα Εθνική Οδό, ξεκίνησα να πιάνομαι στην Κόρινθο. Όταν κατέβηκα μετά από 300 συνεχόμενα χιλιόμετρα με μια μόνο στάση για ανεφοδιασμό ήμουν ελαφρώς πιασμένος, όχι όμως κάτι δραματικό. Η σέλα του συνεπιβάτη είναι ακόμα πιο σκληρή, και το δεύτερο άτομο θα σας συνοδέψει κυρίως σε μικρές αποστάσεις.

Η στάση οδήγησης είναι όρθια (άνετη με τα άκρα σε ορθές γωνίες), ενώ για τα δικά μου δεδομένα το τιμόνι μου «μάκραινε» λίγο τα χέρια, έπρεπε να τεντωθώ ελαφρώς δηλαδή για να το φτάσω. Οι καθρέπτες έχουν καλό οπτικό πεδίο, η κόρνα είναι δυνατή -αν και θα θέλαμε πιο μπάσο ήχο-, οι διακόπτες εργονομικοί και σύγχρονοι, περιλαμβάνοντας και σινιάλο αλλά και αλάρμ.triumph street scrambler 2019 bikeit test 10Στον τομέα των οργάνων βρίσκουμε ένα στρογγυλό «ρολόι» με ενδείξεις ταχύμετρου (έως και 200 χλμ/ώρα), με μια μικρή ψηφιακή οθόνη στο εσωτερικό του με αρκετές ενδείξεις.

Στο αριστερό γκριπ βρίσκουμε το κουμπί «i» με το οποίο αλλάζουμε τις παραπάνω ενδείξεις. Ολικός χιλιομετρητής, δυο μερικοί χιλιομετρητές, στάθμη καυσίμου με μπάρες, ένδειξη Traction Control (το οποίο μπορείς να απενεργοποιήσεις αν θέλεις), ένδειξη στιγμιαίας και μέσης κατανάλωσης, χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, ρολόι και στροφόμετρο.

Τρομερή εντύπωση κάνει το στροφόμετρο, όταν κινείσαι και αντιλαμβάνεσαι το πόσο χαμηλά βρίσκονται οι στροφές -και 3 και 2 χιλιάδες συνέχεια!

Ένα δεύτερο κουμπι (Mode) στο αριστερό γκριπ σου επιτρέπει να επιλέξεις μεταξύ 2 χαρτών οδήγησης, Road και Rain. Αν πιέσεις το κουμπί αρκετές φορές, μπαίνεις στο Off Road mode, όπου απενεργοποιούνται τόσο το Traction Control όσο και το ABS. Όμως όταν βγουν αυτά τα 2 συστήματα εκτός λειτουργίας, η ψηφιακή οθόνη δεν δείχνει άλλες πληροφορίες εκτός από μια μεγάλη ένδειξη «Off Road» και την ένδειξη στάθμης βενζίνης.

Το Traction Control δεν με εντυπωσίασε, καθώς μπαίνει αρκετά απότομα σε λειτουργία και κόβει εξίσου απότομα την παροχή ισχύος. Έτσι αν για παράδειγμα εκκινήσετε από φανάρι τέρμα γκάζι και το σύστημα ανιχνεύσει την παραμικρή ολίσθηση του πίσω τροχού, τότε η παροχή ισχύος μηδενίζεται, και εσείς πρέπει να γλυκάνετε την κίνηση του δεξιού σας καρπού για να συνεχίσετε την πορεία σας.

Το Traction Control μπορεί να βγει εκτός λειτουργίας αν επιθυμείτε, ενώ για να βγει και το ABS η μοτοσυκλέτα πρέπει απαραίτητα να μπει σε Off Road mode.

Παρόλο που δεν σιγουρεύτηκα ποτέ για αυτό, υποψιάζομαι πως το Street Scrambler έχει σύστημα παρόμοιο με της Suzuki, όπου όταν αφήνεις τον συμπλέκτη η μοτοσυκλέτα ανεβάζει ελαφρώς τις στροφές για να μη σβήσει στον αρχάριο, και για πιο γλυκές εκκινήσεις.triumph street scrambler 2019 bikeit test 44Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, έκανα μπόλικα χιλιόμετρα, τα περισσότερα στην άσφαλτο, τόσο σε πόλη όσο και στο ταξίδι (νέα και παλαιά εθνική οδός), αλλά και κάποια χωμάτινα.

Το Street Scrambler αποδείχτηκε master of all trades, ικανό για όλα τα τερέν δηλαδή, και ανώτερο των προσδοκιών μου παντού.

Στην πόλη η ροπή και το χαμηλό βάρος, μαζί με την όμορφη νότα που βγάζουν τα τελικά -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η σειρά των Bonneville έχει αποκτήσει όμορφο αργόμπιτο βαρύ ήχο, όχι όπως στα πρώτα «ηλεκτρικά» μοντέλα- κάνει απολαυστική τη συμβίωση με τη μοτοσυκλέτα. Χαίρεσαι να την οδηγείς, τίποτα δεν σε ενοχλεί (έχει και καλή ακτίνα στροφής), και φτάνεις στο γραφείο πάντα με χαμόγελο.

Οι 64 ίπποι (55,84 στον τροχό) και τα 8 κιλά ροπής είναι νούμερα ταιριαστά με τον vintage χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, χαρίζοντας καλές επιταχύνσεις και ροπάτη όσο και ελαστική κίνηση στην Street Scrambler.

Η βρετανική μοτοσυκλέτα κρατάει πολύ καλά, και σε ποιοτική άσφαλτο θα ξύσει ακόμα και τα σπαστά μαρσπιέ της στο έδαφος με απόλυτη σταθερότητα και εμπιστοσύνη.

Ούτε όμως στην πέδηση θα έχει κανείς παράπονο, με τα φρένα να δείχνουν καλό πρόσωπο τόσο σε δύναμη όσο και σε πληροφόρηση.

Στη νέα εθνική οδό μόνος περιοριστικός παράγοντας είναι η έλλειψη προστασίας από τα στοιχεία της φύσης, με τη μέση ταχύτητα των 120-140 χλμ/ώρα να είναι ιδανική.

Στις στροφές της νέας εθνικής οδού το Street Scrambler στρίβει ως ενιαίο κομμάτι ακόμα και κοντά στην τελική του, που είναι τα κοντερίσια 170 χλμ/ώρα, εκεί που μάλλον έχει και κόφτη.

Αυτό που παρατήρησα ήταν πως ο κινητήρας έχει ένα σημείο, κοντά στα 140 χλμ/ώρα, όπου βγάζει αρκετούς κραδασμούς. Όμως στα 150 σταματούν οι κραδασμοί. Οπότε ιδανικά αποφεύγεις να κρατάς στις στροφές σε αυτή την περιοχή (χονδρικά 130-150 χλμ/ώρα) και όλα καλά.

Στον γυρισμό του ταξιδιού επέλεξα την παλαιά εθνική οδό, κίνηση που ταίριαξε γάντι στο Street Scrambler. Χαλαροί ρυθμοί, ελάχιστες στροφές στον κινητήρα, και δυνατότητα μέγιστης απόλαυσης τόσο του τοπίου όσο και του ήχου της μοτοσυκλέτας. Για κάτι τέτοιες στιγμές γεννήθηκε το Street Scrambler.

Κερασάκι στην βόλτα η ακραία χαμηλή κατανάλωση της μοτοσυκλέτας όπως προείπαμε! Στο ταξίδι είδα 4 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, ενώ ακόμα κι όταν το γκάζωσα στη νέα εθνική οδό, πηγαίνοντας κοντά στην τελική για πολλά χιλιόμετρα η κατανάλωση ανέβηκε μέχρι τα… 4,3 λίτρα / 100 χλμ!triumph street scrambler 2019 bikeit test 52Στο τεστ οδηγήσαμε και στο χώμα, εκεί που τα μειονεκτήματα των μικρών διαδρομών αναρτήσεων και της χαμηλής σχετικά απόστασης από το έδαφος εξισορροπούνται πανεύκολα από το χαμηλό κέντρο βάρους και το χαμηλό ύψος της σέλας που βοηθούν στον έλεγχο, όσο και από την μεταλλική (aftermarket) ποδιά που προστατεύει σε χρήση… ερασιτεχνικού enduro.

Πέρα από μια λογική χωμάτινη χρήση, ο αναβάτης θα παίξει και με πλαγιολισθήσεις, ενώ η μοτοσυκλέτα βγάζει αβίαστα την «τα κάνω όλα» αίσθηση, γεμίζοντας τους επίδοξους εξερευνητές με θάρρος, και ωθώντας σε να κάνεις πράγματα που αργότερα να φαντάζουν εξωπραγματικά όσον αφορά στον γενικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Jack of all trades

triumph street scrambler 2019 bikeit test 50

Αν υπάρχει ένα παιδί για όλες τις δουλειές στη γκάμα της Triumph, αυτό είναι σίγουρα το Street Scrambler. Και gofer και sportsman, και χρηστικό και διασκεδαστικό, και ασφάλτινο αλλά και χωμάτινο, και καθημερινό αλλά και ταξιδιάρικο. Τα κάνει όλα και τα κάνει καλά, ενώ αν θα τον παραλληλίζαμε με ανθρώπινο χαρακτήρα, είναι αυτός ο φίλος που σε τσιγκλάει, σε σπρώχνει συνεχώς να δοκιμάζεις πράγματα και εμπειρίες που ο πιο σοβαρός / μετρημένος / συντηρητικός σου εαυτός σε αποτρέπει. «Βρε χώσου στον χωματόδρομο και όπου σε βγάλει, θα δεις, θα σου αρέσει», «βγες από το τριπάκι της ταχύτητας, μπες στην παλιά εθνική οδό και απόλαυσε», κ.οκ. Πραγματικά ερωτεύσιμη μοτοσυκλέτα, που συνδυάζει εμφάνιση και ουσία μαζί με εξαιρετική τιμή απόκτησης στα 10.890 ευρώ, με απίστευτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ροπή… φορτηγού από μηδενικές στροφές. Marry me now!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευαστής Triumph
Μοντέλο Street Scrambler
Αντιπρόσωπος ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.
Τιμή 10.890
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2K, Υ/Ψ, 1ΕΕΚ, 4β/Κ
Κυβισμός (cc) 900
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 84,6x80
Συμπίεση (:1)  11
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε 2
Λίπανση  υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος, με λειτουργία υποβοήθησης στη μανέτα
Μετάδοση 5 σχέσεων με αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο, σωληνωτό, σωλήνες κυκλικής διατομής
Κάστερ (°)  25,6
Ίχνος (mm) 109
Μεταξόνιο (mm) 1.445
Ύψος σέλας (mm) 790
Μήκος (mm) Δ.Α.
Πλάτος-τιμόνι (mm) 835
Ύψος (mm) 1.180
Απόσταση από το έδαφος (mm) Δ/Α
Βάρος (χωρίς υγρά, kg)   203
Ρεζερβουάρ (lt)  16
Χωρητικότητα λαδιού (lt) Δ.Α.
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό πιρούνι KYB 41mm, διαδρομή 120 χλστ.
Πίσω  Δυο αμορτισέρ KYB, διαδρομή 120 χλστ., ΠΕ
   
Ελαστικά  
Μπροστά 100/90-19''
Πίσω  150/70-17''
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 310mm, πλευστή δαγκάνα Brembo, 4 εμβόλων, ABS
Φρένα Δίσκος διαμέτρου 255mm,  δαγκάνα δύο εμβόλων Nissin, ABS
   
Εξοπλισμός  
  Κοντέρ με αναλογικές ενδείξεις, ψηφιακή οθόνη LCD, στροφόμετρο, ολικός, δύο μερικοί χιλιομετρητές, δείκτης θερμοκρασίας, καυσίμου, ένδειξη επιλεγμένης ταχύτητας, χιλιόμετρα μέχρι να αδειάσει το ρεζερβουάρ, ένδειξη service, ρολόι, μέση και στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου, ένδειξη κατάστασης Traction Control
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  64,1/7.500
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  8,16/3.200
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 15:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Triumph Bonneville T100 2019 Test - Triumph Speed Twin 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon