.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 07:14

Ισπανία - Δοκιμάζονται κάμερες ταχύτητας που δεν... ξεγελιούνται από το προσωρινό φρενάρισμα

Πολλοί οδηγοί που κινούνται με υπερβολική ταχύτητα στη θέα μιας κάμερας "κόβουν" ταχύτητα ίσα ίσα περνώντας μπροστά της. Μάλλον αυτό οσονούπω θα τελειώσει.

Το "φρενάρω όταν δω την κάμερα και μόλις την περάσω επιταχύνω" λοιπόν ξεχάστε το -ειδικά αν βρεθείτε στην Ισπανία- χάρη σε ένα νέο είδος συστήματος κάμερας ταχύτητας, που αντιλαμβάνεται την κινητική κατάσταση των οχημάτων για μεγαλύτερη απόσταση από το σημείο ελέγχου. Το λόγω σύστημα περιλαμβάνει δύο πρόσθετα ραντάρ που καταγράφουν την κίνηση των οχημάτων έως και ένα χιλιόμετρο πριν και μετά την κάμερα, οπότε το προσωρινό φρενάρισμα για την κάμερα και η επιτάχυνση μετά παύουν να υφίστανται αφού η παράβαση θα καταγραφεί όπως και να έχει.

Η νέα εγκατάσταση έχει δοκιμαστεί στην περιοχή Navara της Ισπανίας και δεδομένου ότι αυτή η δοκιμαστική φάση φέρεται να ήταν επιτυχής, θα μπορούσαμε κάλλιστα να δούμε τις νέες κάμερες να επεκτείνονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 07:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon