.
Κατηγορία World Rally Championship
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 09:57

Cross Country Rally 2012, 2ος αγώνας, Sealine Rally Qatar

 


Νικητής ξανά ο Coma

 


 

Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: Bauer

Ο συγκεκριμένος αγώνας στο Κατάρ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, γεγονός που δυσκόλεψε αντικειμενικά όλες τις ομάδες μιας και δεν υπήρχαν καθόλου δεδομένα! Η διάρκειά του ήταν 4 ημέρες και τα 1.400 περίπου χιλιόμετρα των διαδρομών εκτυλίχθηκαν κυρίως σε άμμο. Ο Marc Coma (KTM) κατάφερε να κερδίσει τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του πρωταθλήματος με πειστικό στυλ!

Όλα ρευστά

Ο περυσινός πρωταθλητής, Helder Rodriguez (Yamaha), μετά από τον απογοητευτικό πρώτο αγώνα βρήκε τον ρυθμό του και πήρε τη δεύτερη θέση. Βέβαια στην βαθμολογία βρίσκεται αρκετά πίσω από τον Coma (14 βαθμούς), αλλά όλοι γνωρίζουν πως στους αγώνες ράλλυ όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια στιγμή!
Απομένουν ακόμα δύο αγώνες, στην Σαρδηνία και την Αίγυπτο. Εάν ο Coma καταφέρει να κερδίσει ξανά στην Σαρδηνία, τότε διασφαλίζει τον τίτλο του 2012 ένα αγώνα πριν το τέλος.

Coma ο βασιλιάς της ερήμου

Από την πρώτη ημέρα ο Coma ξεκίνησε δυνατά και πήρε τη νίκη δείχνοντας ότι θα είναι το φαβορί. Μεγάλος χαμένος αυτού του αγώνα ο Joan Barreda (Husqvarna), ο οποίος σίγουρα θα μαχόταν για τη νίκη, αλλά έχασε ένα check point την πρώτη ημέρα και του επεβλήθη ποινή 2 ωρών. Έτσι έμεινε απλώς με την παρηγοριά της νίκης στην τέταρτη και τελευταία ημέρα του αγώνα.
Από την άλλη μεριά ο Coma συνέχισε δυνατά την δεύτερη και τρίτη ημέρα με νίκες. Έτσι ξεκινώντας την τελευταία ειδική γνώριζε ότι το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να ελέγξει την κατάσταση. Δεν δυσκολεύτηκε να το πετύχει και έτσι πανηγύρισε την πρωτιά μπροστά από τον Rodriguez, ο οποίος τερμάτισε 6 λεπτά πιο πίσω.
Την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Jordi Viladoms (KTM) άλλα 8 λεπτά πιο πίσω από τον Rodriguez.
Ο πολύ ικανός Jakub Pryzgonski (KTM) σίγουρα θα επιθυμούσε καλύτερη εμφάνιση από την τέταρτη θέση που κατέλαβε. Την εξάδα έκλεισαν οι Ruben Faria (KTM) και Gerard Farres (KTM).
Ο Francisco Lopez άφησε την ομάδα της Aprilia και αγωνίζεται πλέον και αυτός με ΚΤΜ. Μετά την εγκατάλειψη του από τραυματισμό στο γόνατο στο φετινό Dakar παλεύει να βρει ξανά την φόρμα του, τερματίζοντας όγδοος.

Αποτελέσματα - Βαθμολογία

2012 Sealine Cross-Country Rally Overall Results: 
1.  Marc Coma  (KTM
2.  Hélder Rogrigues (Yamaha
3.  Jordi Villadoms (KTM
4. Jakub Przygonski  (KTM
5. Rubén Faría (KTM
2012 World Championship Points: 
1. Marc Coma,  40
2.  Hélder Rogrigues, 26
3.  Jakus Przygonski,  25
4.  Rubén Faría,  22
5.  Joan Barreda, 18

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon