.
Κατηγορία World Rally Championship
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 11:00

Pharaons Rally 2012, 1η – 2η ημέρα

 

 

Ξεκίνησε δυνατά ο Barreda

 

 




Του Χρήστου Σώκου

Με το γνωστό πλέον σκηνικό των πυραμίδων της Γκίζας στην Αίγυπτο, δόθηκε η εκκίνηση του 30ου Pharaons Rally.

Εκατό ομάδες, 2.800 χιλιόμετρα


Εκατό ομάδες, (60 μοτοσικλέτες  και 40 αυτοκίνητα) δήλωσαν συμμετοχή και κλήθηκαν να καλύψουν 2.800 χιλιόμετρα στην έρημο μέσα σε 6 ημέρες. Όπως και πέρυσι, ο αγώνας έχει δύο bivouacs πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δύο ημέρες είναι με κυκλική διαδρομή.
Ο περυσινός νικητής Marc Coma δεν δήλωσε συμμετοχή φέτος. Έτσι από τα μεγάλα ονόματα βλέπουμε τον Joan Barreda (Husqy), Paulo Goncalves (Husqy), Jakub Przygonski (KTM), Jordi Viladoms (KTM) και τον αειθαλή Pal Anders Ullevalseter (KTM).

1η ημέρα


Η πρώτη ημέρα είχε για αρχή μία απλή διαδρομή των 124 χιλιομέτρων και στην συνέχεια ακολούθησε η ειδική μήκους 330 χιλιομέτρων.
Τα περισσότερα κομμάτια της συμπεριελήφθησαν για πρώτη φορά, οπότε ήταν γενικώς «άγνωστο» τοπίο για τους συμμετέχοντες. Σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη αφού είχε ένα συνδυασμό από γρήγορα κομμάτια, άμμο, αμμόλοφους και απαιτητικό προσανατολισμό!
Το αποτέλεσμα ήταν όλοι οι πρωτοκλασάτοι αναβάτες να προτιμήσουν την ασφαλή επιλογή του να οδηγήσουν σε γκρουπ, μη ρισκάροντας κάποιο χάσιμο στην αρχή του αγώνα που θα ήταν σίγουρα ολέθριο για την συνέχεια.
Λίγο πριν το φινάλε της ειδικής όμως ο Joan Barreda (Husqy) αποφάσισε να σπριντάρει και άνοιξε το γκάζι στο τέρμα! Ακόμα και ο Jordi Viladoms δήλωσε ότι ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσουν τον ρυθμό του και εντυπωσιάστηκε από τη δύναμη του Husqvarna στις ευθείες.
Κάπως έτσι ο Barreda νίκησε την πρώτη ημέρα με 5 λεπτά διαφορά από τον Paulo Goncalves. Τρίτος ήρθε ο Jordi Villadoms και την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Jakub Przygonski και Pal Anders Ullevalseter.

2η ημέρα


Αισθητά δυσκολότερη η δεύτερη ημέρα του αγώνα, παρότι ήταν κυκλική γύρω από την όαση Baharija, με ειδική 347 χιλιομέτρων. Ο Jordi Viladoms είχε μία εξαιρετική ημέρα και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Παρόλο που στο πρώτο μισό της ειδικής είχε τον απόλυτο έλεγχο, δεν έγινε κάτι ανάλογο στο δεύτερο μισό. Οι Joan Barreda και Paulo Goncalves τον έφτασαν και έπιασαν ένα πολύ γρήγορο ρυθμό με τις μοτοσικλέτες τους να έχουν 10 χιλιόμετρα μεγαλύτερης τελικής.
Και οι δύο αναβάτες της Husqvarna όμως έκαναν κάποια λάθη λίγο πριν το τέλος και έτσι ο Viladoms άρπαξε την ευκαιρία και νίκησε. Δεύτερος με 1 λεπτό διαφορά τερμάτισε ο Przygonski και οι Goncalves – Barreda πήραν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Πέμπτος ξανά ο Anders Ullevalseter.
Μετά τις δύο πρώτες ημέρες ο Joan Barreda προηγείται στον αγώνα δείχνοντας αρκετά δυνατός και ικανός να ελέγξει την κατάσταση.

Φωτογραφίες

Video 1ης μέρας

Video 2ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 11:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon