.
Κατηγορία World Rally Championship
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 09:56

Pharaons Rally 2012, 3η – 4η ημέρα

 

 

Ανοίγει τη διαφορά ο Barreda

 

 



Του Χρήστου Σώκου

Κάθε μέρα που περνάει ο αγώνας γίνεται όλο και δυσκολότερος καθώς έχει μπει πια για τα καλά στην αιγυπτιακή λευκή έρημο. Ο Joan Barreda (Husqy) αποδεικνύεται 0πολύ δυνατός αντίπαλος για τους υπόλοιπους μιας και κατάφερε να κερδίσει και τις δύο αυτές ημέρες. Με σύμμαχο την μεγάλη ταχύτητα του Husqvarna που του έδωσε σαφές πλεονέκτημα, στέκεται στην κορυφή της κατάταξης μέχρι στιγμής.

3η ημέρα


Η τρίτη ημέρα ήταν η μεγαλύτερη σε χιλιόμετρα όλου του αγώνα αφού οι αναβάτες κλήθηκαν να καλύψουν 426 χιλιόμετρα ειδικής και 159 απλής. Πέρα από την δυσκολία όμως ήταν χαρακτηριστική και η άγρια ομορφιά της λευκής ερήμου της Αιγύπτου που γοήτευσε τους πάντες.
Ο Barreda ξεκίνησε με πλεονέκτημα καθότι δεν ήταν αυτός που έφυγε πρώτος. Φρόντισε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το γεγονός και πιάνοντας γρήγορα τους προπορευόμενους έθεσε τον δικό του ρυθμό κερδίζοντας την ειδική από τον έτερο αναβάτη της Husqvarna, Paulo Goncalves με 2.24 λεπτά διαφορά.
Τρίτος τερμάτισε ο Jakub Prygonski, ο οποίος κάνει ό, τι μπορεί για να κρατήσει τη σημαία της ΚΤΜ ψηλά. Ο Jordi Villadoms (ΚΤΜ) ήταν ο μεγάλος άτυχος της ειδικής. Αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα της μοτοσικλέτας του και μόλις που κατάφερε να τερματίσει την ειδική και να τον αλλάξει για τις επόμενες ημέρες. Σα να μην έφτανε όμως αυτό είχε και μία πτώση σε κάποιο σημείο στους αμμόλοφους και χτύπησε στα πλευρά.
Κάπως έτσι μετά από τρεις ημέρες ο Barreda προηγείται με 5.41 λεπτά από τον Goncalves και 12.48 από τον Pryzgonski, ο οποίος σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση μετά τις ατυχίες του Villadoms.

4η ημέρα

Κυκλική η διαδρομή της τέταρτης ημέρας γύρω από το bivouac Abu Mingar με δύο ειδικές διαδρομές, μία 215 χιλιόμετρα και μία 248.
Η έντονη ζέστη της ερήμου σε συνδυασμό με τα αρκετά χιλιόμετρα ειδικών δοκίμασαν ξανά την αντοχή αναβατών και μοτοσικλετών. Ο Joan Barreda παρότι ξεκίνησε πρώτος την ημέρα δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα. Το σημαντικό είναι ότι απέφυγε τα λάθη στην πλοήγηση και πήγαινε τόσο γρήγορα, ώστε κανείς δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει! Έτσι κατάφερε να κερδίσει για ακόμα μία φορά αυξάνοντας την διαφορά του.
Αυτή τη φορά ο Jakub Przygonski μπόρεσε να πετύχει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο και να αφήσει στην τρίτη θέση τον Paulo Goncalves. Ο Barreda φαίνεται άπιαστος, οπότε το κυρίως ενδιαφέρον έχει δοθεί στην μάχη για την δεύτερη θέση μεταξύ αυτών των δύο αναβατών.
Ο Jordi Villadoms, αν και τραυματισμένος, πάλεψε και ανταμείφτηκε με τον τερματισμό στην τέταρτη θέση.
Αντίθετα ο Pal Anders Ullevalseter (KTM) βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα χαλασμένο σασμάν μόλις 40 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άδοξα το Pharaons.

Φωτογραφίες

Video 3ης μέρας

Video 4ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 10:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Pharaons Rally 2012, 1η – 2η ημέρα Pharaons Rally 2012, 5η-6η ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon