.
Κατηγορία World Rally Championship
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 10:05

Pharaons Rally 2012, 5η-6η ημέρα

 

 

Θριαμβευτής ο Barreda

 





Του Χρήστου Σώκου

Ο Ισπανός Joan Barreda (Husqy) κατάφερε τελικά να ελέγξει τον αγώνα μέχρι το τέλος και να πάρει την πρώτη του νίκη σε αγώνα rally τέτοιου βεληνεκούς! Αν αναλογιστεί κάποιος ότι αγωνίζεται μόνο δύο χρόνια σε rally καθώς και το νεαρό της ηλικίας του (29 ετών), δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει ότι βρίσκεται στα χνάρια του συμπατριώτη του, Marc Coma!

5η ημέρα


Τα 405 χιλιόμετρα ειδικής της προτελευταίας ημέρα επεφύλασσαν και μία έκπληξη στα αποτελέσματα. Βέβαια η πλοήγηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη μέχρι και έμπειροι αναβάτες όπως ο Paulo Goncalves. Τα τελευταία 200 χιλιόμετρα ήταν γεμάτα με πέτρες και φες – φες (πούδρα) κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο τον προσανατολισμό. Κάπως έτσι ο Goncalves χάθηκε για τα καλά «χαρίζοντας» πάνω από μία ώρα στον Pryzgonski! Ο Πολωνός αναβάτης είχε βάλει στόχο να κερδίσει έστω και μία ημέρα και το κατάφερε, εκμεταλλευόμενος και το ότι ο Barreda οδήγησε πιο κρατημένα προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις.
Αφού άλλαξε το κιβώτιο ταχυτήτων στο ΚΤΜ του, ο Pal Anders Ullevalseter επέστρεψε δριμύτερος και μπόρεσε να κάνει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο της ημέρας, 1.15 πίσω από τον Pryzgonski.
Έκπληξη για όλους ήταν η τέταρτη θέση που πέτυχε ο Βολιβιανός αναβάτης Carlos Salvattiera. Ο Jordi Viladoms οδηγώντας με αρκετό πόνο στα πλευρά κρατήθηκε στην πέμπτη θέση.
Στην γενική κατάταξη λοιπόν ο Barreda στέκεται άνετα στην πρώτη θέση αλλά ο Pryzgonski πέρασε δεύτερος με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο Viladoms.

6η ημέρα

 Η τελευταία ημέρα του Pharaons βρήκε τους αναβάτες να τερματίζουν μπροστά από τις πυραμίδες της Γκίζας. Χωρίς απρόοπτα ή ανακατατάξεις, ο αγώνας τελείωσε όπως είχε διαφανεί από την προηγούμενη.
Ο Joan Barreda με το νέο Husqvarna που θα αγωνιστεί και στο φετινό Dakar, στέφθηκε νικητής. Δήλωσε εξαιρετικά ευτυχισμένος με αυτή του την επίδοση και ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλη την ομάδα του.
Ο Jakub Pryzgonski άρπαξε την δεύτερη θέση στον αγώνα και την τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα rally, οπότε ήταν αναμενόμενη η ικανοποίησή του.
Ο Jordi Viladoms απέδειξε ότι έχει καρδιά μαχητή. Παρά τα όσα προβλήματα με την μοτοσυκλέτα και τον τραυματισμό του κρατήθηκε τελικά στην τρίτη θέση. Έτσι μπόρεσε να διατηρήσει και την δεύτερη θέση του στο Πρωτάθλημα.
Ο Paulo Goncalves είδε την τρίτη θέση να χάνεται από το λάθος στην πλοήγησή του την προηγούμενη ημέρα. Έμεινε ευχαριστημένος από την οδήγησή του αλλά πήρε ένα σκληρό μάθημα, που όπως δήλωσε θα τον βοηθήσει στο μέλλον.

Φωτογραφίες

Video 5ης μέρας

Video 6ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 10:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Pharaons Rally 2012, 3η – 4η ημέρα Rallye Maroc 2012, 1η ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon