.
Κατηγορία World Rally Championship
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 09:47

Rallye Oilibya Maroc, 1η – 2η – 3η ημέρα

 

Τελευταία προετοιμασία για το Dakar

 


Του Χρήστου Σώκου

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο Rally να έχει λήξει στην Αίγυπτο και τον Helder Rodriguez να έχει στεφθεί πρωταθλητής, πολλοί ίσως αναρωτηθούν αν έχει λόγο ύπαρξης ένας ακόμα αγώνας. Αυτή την φορά όμως το rally στο Μαρόκο αντιμετωπίζεται από τους συμμετέχοντες ως η τελευταία ευκαιρία να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις στα οχήματά τους, αλλά και να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις αντοχές τους, δύο μήνες πριν την έναρξη του Dakar στην Λατινική Αμερική.
Γι’ αυτό τον λόγο οι συμμετοχές έφτασαν τις 170. Ειδικά στις μοτοσικλέτες τόσο ο Marc Coma (KTM), όσο και οι Helder Rodriguez (Yamaha) και Jakub Przygonski (KTM) δήλωσαν συμμετοχή στο Μαρόκο.
Στις έξι αγωνιστικές ημέρες καλύφθηκαν περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα ειδικών σε πάσης φύσεως τερέν, από πετρώδες στα βουνά σε αμμόλοφους και γρήγορους χωματόδρομους.

1η ημέρα


Τα πρώτα 300 χιλιόμετρα του αγώνα έκρυβαν μία μεγάλη έκπληξη, όχι ευχάριστη, για το φαβορί που ακούει στο όνομα Marc Coma. Στο πρώτο control point είχε φτιάξει μία αισθητή διαφορά από τους υπόλοιπους. Στο φινάλε όμως δεν έφτασε πρώτος. Αντίθετα είχαν αρχίσει να τερματίζουν αρκετοί και ο Coma δεν φαινόταν πουθενά! Τότε εμφανίστηκε η μοτοσικλέτα του ιδιώτη Γάλλου Bruno Bony δικάβαλη! 20 χιλιόμετρα νωρίτερα η μοτοσικλέτα του Coma έμεινε από βλάβη και έτσι ο Ισπανός αναβάτης δεν έκανε το ξεκίνημα που θα ήθελε.
Ο νεαρός Joan Barreda (Husqy) έκανε την έκπληξη και παρότι προέρχεται από τον χώρο του motocross, ενός αθλήματος εκ διαμέτρου αντίθετο από τα rally, πήρε την πρώτη του νίκη. Ο Helder Rodriguez έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση, ενώ οι Przygonski και Pal Anders Ullevalseter έμειναν έβδομος και όγδοος αντίστοιχα.

2η ημέρα


Ένας ωκεανός από αμμόλοφους ήταν το τερέν της δεύτερης ημέρας σε δύο κύκλους των 133 χιλιομέτρων.
Ο Marc Coma ξεκίνησε με ποινή 4 ωρών εξαιτίας της χθεσινής του εγκατάλειψης, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει σήμερα τη νίκη και να δείξει την κλάση του. Δεύτερος ο Helder Rodriguez, ο οποίος φυσικά με αυτή του την επίδοση σκαρφάλωσε και στην πρώτη θέση συνολικά.
Καλύτερα τα πήγε ο Przygonski στην τρίτη θέση, όπως επίσης και ο Ullevalseter στην τέταρτη.

3η ημέρα


Η πιο δύσκολη και μεγαλύτερη ειδική του rally με 338 χιλιόμετρα συνεχών εναλλαγών και δυσκολίας προσανατολισμού.
Ο Coma μην έχοντας πια ελπίδα να κερδίσει το rally οδήγησε έχοντας στο νου του το Dakar και τερμάτισε τρίτος. Η έκπληξη που ακούει στο όνομα Barreda μετά τη νίκη στο πρώτο σκέλος, κέρδισε ξανά! Σε συνδυασμό με το λάθος του Rodriguez στον προσανατολισμό που του κόστισε 20 λεπτά, ο Barreda βρέθηκε να οδηγεί το rally στην κατάταξη!
Η Husqvarna, που δεν μας έχει συνηθίσει σε συμμετοχές rally, είδε και άλλον αναβάτη της, τον Paulo Goncalves να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση.
Ξανά οι Przygonski και Ullevalseter καπάρωσαν την τρίτη και τέταρτη θέση.

Αποτελέσματα γενικής κατάταξης


Γενική μέχρι 3η ημέρα

1 BARREDA Joan HUSQVARNA 10h46'18
2 GONÇALVES Paulo HUSQVARNA 10h48'39
3 PRZYGONSKI Jakub ORLEN TEAM KTM 10h52'54
4 VERHOEVEN Frans SHERCO 10h55'44
5 RODRIGUES Helder YAMAHA 10h58'37
6 ULLEVALSETER Pal anders TEAM KTM 10h58'58

Φωτογραφίες


Video 1ης μέρας

Video 2ης μέρας

Video 3ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon