.
Κατηγορία World Rally Championship
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 01:42

Πανευρωπαϊκό Π. Rally Raid 2011 - 2ος Αγώνας Σέρρες

 

1st STAGE - Serres Rally on the road!

 



1200 αγωνιστικά χιλιόμετρα με 870 από αυτά στις 10 ειδικές διαδρομές,
σε 10 βουνά, σε 5 ημέρες, σε 3 νομούς και σε 2 μεγάλες πόλεις…

Βουνοκορφές, πλαγιές, ποτάμια, δύσκολοι εγκαταλελειμμένοι δρόμοι, γρήγορες φλαταδούρες, καταπράσινα λιβάδια και off road περάσματα, λάσπη, άμμος και πέτρα, πυκνά δάση να κρύβουν τον ήλιο, παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις,
συνθέτουν όλα μαζί ένα απίστευτο σκηνικό…

Πανέμορφες διαδρομές

Από το Κιλκίς και τις Σέρρες μέχρι την Δράμα, περνώντας από τα Κρούσια και το Μαυροβούνι, το Μπέλλες και το Άγκιστρο, τον Λαϊλιά και τα όρη Βροντούς, το Μενοίκιο (ή Μπόσδακας) και το Γρανίτη, το Φαλακρό και την Δυτική Ροδόπη…
Από την λάσπη στο Δρόμο του Νερού,
στο ασφάλτινο σκεπαστό από την βλάστηση Καλντερίμι του Δρόμου των Οχυρών του Μεταξά…
Από την πέτρα στην διάσχιση της κορυφογραμμής του Μπόσδακα στα 1800 μέτρα, στην τεχνητή Λίμνη του Νέστου…
Από το Αρχαίο Σιδηρόκαστρο, στις ανεμογεννήτριες και τα θερμά λουτρά του Άγκιστρου…
Από την συνοριακή γραμμή στο καταπράσινο Μπέλλες,
στο δρόμο της Χελώνας με τα χρυσά χώματα που έχουν τα Κρούσια…
Από τα απέραντα λιβάδια με τις αγελάδες και τα άγρια άλογα,
στα βουβάλια και τους πελαργούς που ζουν ανέμελα στη λίμνη Κερκίνη…
Από το Δάσος της Καστανιάς και την ηρεμία στη Λίμνη Μενοικία,
στα περίφημα Δάση Ελατιάς, Μαύρων Πεύκων και το μοναδικό στην Ευρώπη Δάσος Σημύδας, πάνω στην Ροδόπη…
Κι από τα περίφημα αμμώδη πατατοχώραφα στη Βροντού και στο Νευροκόπι,
στις κορυφές του χιονοδρομικού του Λαϊλιά και στα ζαρκάδια που παίζουν στα Βλάχικα Καλύβια…

Πρώτη ημέρα - μία ειδική

Ο 2ος αγώνας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cross Country Rally Raid για το 2011, τo Serres Rally ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο στη Πόλη των Σερρών, με κεντρικό χώρο το Elpida Resort & Spa!
Οι συμμετέχοντες – αγωνιζόμενοι που έχουν κατακλύσει το χώρο, απολαμβάνουν τα πιο όμορφα και καλοστημένα Paddocks που έχουν υπάρξει σε τέτοιο αγώνα, με όλων των ειδών τις ευκολίες!
Η οργάνωση του αγώνα βρίσκεται σε υποδειγματικό επίπεδο σε κάθε τομέα, κάνοντας τους διεθνείς παρατηρητές να μιλούν με τα καλύτερα λόγια τόσο για το συνολικό στήσιμο του αγώνα, όσο και για τα επιμέρους στοιχεία που συμβάλλουν στην οργανωτική του αρτιότητα. Την Γραμματειακή υποστήριξη με την άμεση ενημέρωση σε κάθε επίπεδο, το διπλό σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης www.mytrack.gr, την χρονομέτρηση της infomega – www.moto-live.info, και πάνω από όλα για το πλάνο ασφαλείας που περιλαμβάνει ακόμη και ελικόπτερο!

Το πρώτο σκέλος σήμερα περιελάμβανε μια απλή διαδρομή μέσα στην πόλη των Σερρών για γνωριμία και προβολή του αγώνα, περνώντας και μέσα από την πίστα Motocross του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών!
H κατάληξή της ήταν στην περιοχή του Αγ. Γιώργη, όπου ξεκινούσε η Υπερειδική του αγώνα, μήκους 18 χιλιομέτρων, δύσκολη και απαιτητική, τόσο στην οδήγηση, όσο και στην πλοήγηση!
Τέλος, μια μικρή απλή, μας επαναφέρει στο Elpida Resort & Spa για τερματισμό, ξεκούραση, και προετοιμασία για την επόμενη μέρα!

Δυνατός συναγωνισμός

Ο Ρουμάνος Somodean IOAN με Husaberg FE 550 ήταν ο νικητής της πρώτης ημέρας, με 2ο τον Κώστα ΒΛΑΧΑΚΗ με KTM 400 EXC, και 3ο τον Γερμανό Christian WOELFL με Yamaha WR 250F.
Στην 4η θέση ήταν ο Βασίλης ΜΠΟΥΔΡΟΣ με ΚΤΜ 450 ΕΧC, που κυριάρχησε στην Υπερειδική διαδρομή, αλλά χρεώθηκε περισσότερες ποινές από όρια ταχύτητας.
Στα αυτοκίνητα, στην κατηγορία Ζ1 οι Κωνσταντίνος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ – Χρήστος ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΣ με Suzuki Jimny ήταν οι νικητές του σκέλους, μπροστά από τους Νίκο ΜΑΡΔΑ – Κωνσταντίνο ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ και Σταύρο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ – Παναγιώτη ΚΑΛΦΑ με Suzuki Jimny επίσης.
Στην κατηγορία Ζ2 προηγούνται οι Γιώργος και Χρήστος Ζυγογιώργος με Lada Niva 1.6 μπροστά από τον Θανάση Λωρίδα και Στέργιο Βουδούρη με Jeep Cherokee 2.5.
Την 2η μέρα ο αγώνας θα συνεχιστεί με 3 ειδικές και 3 απλές διαδρομές, σε 250 αγωνιστικά χιλιόμετρα, σε τρία βουνά!

Στην ιστοσελίδα www.serresrally.gr θα βρείτε τα πάντα σχετικά με τον αγώνα, χάρτες, φωτογραφίες από την διαδρομή, καθώς και τουριστικές πληροφορίες για την διαμονή σας στην περιοχή.
Live αποτελέσματα θα βρείτε στο www.moto-live.info

Μείνετε συντονισμένοι!


Χορηγοί του αγώνα είναι η ΚΤΜ SEE, η Denicol, η Michelin, η Colori, η Jet Power, η εταιρία συστημάτων επικοινωνίας AMITEL A.E. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά MOTO, Τετρακίνηση MAG, και οι ιστοσελίδες www.to4x4.gr, www.motorsite.gr, www.pitlane.gr, www.MrBike.gr, www.Bikeit.gr, www.trailride.gr

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon