.
Κατηγορία World Rally Championship
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011 10:51

Rallye Oilibya Maroc 2011, 4η – 5η – 6η ημέρα

 

Τέλεια χρονιά για τον Rodriguez

Του Χρήστου Σώκου

Στις τρεις τελευταίες ημέρες οι ισορροπίες στον αγώνα επανήλθαν, με τα φαβορί να επικρατούν τελικά στις πρώτες θέσεις μετά από ένα μάλλον μουδιασμένο ξεκίνημα.
Ο Helder Rodriguez (Yamaha) έκλεισε την φετινή χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Rallye που κατέκτησε, πήρε και το δεύτερο NPO Rally στο Μαρόκο (το πρώτο ήταν τον Μάιο στην Τυνησία).

4η ημέρα


Ο Joan Barreda (Husqy) είχε κάνει μία φοβερή εμφάνιση μέχρι στιγμής στο Μαρόκο, αφού προηγείτο στην κατάταξη. Ξεκινώντας όμως την τέταρτη ημέρα η τύχη τον εγκατέλειψε. Μόλις 15 χιλιόμετρα αφότου ξεκίνησε είδε ότι το πίσω ρεζερβουάρ καυσίμου είχε διαρροή. Αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω για να το επισκευάσει και έχασε 50 λεπτά, μαζί με τις όποιες του ελπίδες για διάκριση.
Έτσι έμειναν οι πέντε πρώτοι να τους χωρίζουν μόλις 9 λεπτά!
Ο Rodriguez επιτέθηκε έντονα σε αυτή την ειδική παίρνοντας τη νίκη με μία διαφορά 6 λεπτών από τον δεύτερο Przygonski. Λίγο πιο πίσω ο Ullevalseter και τέταρτος ο Coma, ο οποίος αγωνίζεται καθαρά για προετοιμασία πια.  Συνέχισε τις σταθερές του εμφανίσεις ο Verhoeven (Sherco) με μία πέμπτη θέση.

5η ημέρα

Τα 200 χιλιόμετρα της προτελευταίας ημέρας βρήκαν τους οδηγούς να φτάνουν σε υψόμετρο 2.600 μέτρων στο όρος Djebel Sarhro. Το έντονο κρύο δυσαρέστησε πολλούς, με αποτέλεσμα να μην ευχαριστηθούν τόσο την ειδική.
Ο Marc Coma παρότι δεν αγωνίζεται για διάκριση μπόρεσε να πάρει σήμερα τη νίκη 3 λεπτά μπροστά από τον Rodiruez. Ο Przygonski τερμάτισε τρίτος και τον χωρίζουν από τον Rodriguez μόλις 1 λεπτό και 42 δευτερόλεπτα!
Ullevalseter και Verhoeven αντιμετώπισαν προβλήματα με τον προσανατολισμό και έχασαν περίπου 20 λεπτά έκαστος.

6η ημέρα


Τρεις κύκλους των 57 χιλιομέτρων στον τερματισμό στο Quarzazate έπρεπε να κάνουν οι αγωνιζόμενοι για το φινάλε.
Ο Rogriguez έφτασε τρίτος στον τερματισμό με μικρή διαφορά από τον Ullevalseter που κέρδισε την ειδική και τον Verhoeven, ο οποίος ήρθε δεύτερος.
Ο Przygonski όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση. Έτσι νικητής στην τελική κατάταξη αναδείχτηκε ο Rodriguez, με δεύτερο τον Przygonski, τρίτο τον Ullevalseter και τέταρτο τον Verhoeven.

Δηλώσεις

Rodriguez (1ος) : “ Είναι το φινάλε μίας εκπληκτικής χρονιάς για μένα που μου επιτρέπει να γιορτάσω τον τίτλο μου. Είναι ξεκάθαρο βέβαια ότι χωρίς την βλάβη στον κινητήρα που αντιμετώπισε ο Marc Coma, τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο εύκολα για εμένα. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι χάθηκα την τρίτη ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τα πηγαίνω ακόμα τόσο καλά με τον προσανατολισμό μου.”

Przygonski (2ος ): “ Δεν μπόρεσα τελικά να φτάσω τον Rodriguez, όμως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόοδό μου αυτή την χρονιά. Χρειάζομαι μερικά ακόμα rally για να αποκτήσω την επιπλέον εμπειρία που απαιτείται, ώστε να κερδίσω κάποια στιγμή”.

Pal Anders Ullevalseter (3ος ) : “ Μία νίκη στην τελευταία ειδική και μία τρίτη θέση συνολικά είναι πολύ περισσότερα από ό, τι περίμενα στο Μαρόκo! Για εμένα αυτό σημαίνει ότι βρήκα τον ρυθμό μου για το Dakar”.

Τελική κατάταξη

1 RODRIGUES Helder YAMAHA 17h58'37
2 PRZYGONSKI Jakub ORLEN TEAM KTM 18h05'02 2
3 ULLEVALSETER Pal anders TEAM KTM 18h23'53
4 VERHOEVEN Frans SHERCO 18h25'56
5 KNUIMAN Henk KTM 450 19h47'58
6 DA COSTA bruno HFP YAMAHA 20h30'22

Φωτογραφίες


Video 4ης ημέρας

Video 5ης ημέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon