.
Κατηγορία World Rally Championship
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 10:32

Π.Π. Rally 2011, 3ος αγώνας, Rally Sardegna

 

Επιστροφή Coma

 


Του Χρήστου Σώκου

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Rally Sardegna στο όμορφο νησί φυσικά της Σαρδηνίας. Ο συγκεκριμένος αγώνας διαφέρει αισθητά από τους ανάλογους αφρικανικούς, αφού απουσιάζει το στοιχείο της ερήμου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει αναλόγως απαιτητικά τερέν που βάζουν σε δοκιμασία την πλοήγηση και τις αντοχές των συμμετεχόντων .

Συμμετοχή του Peterhansel!

Φέτος το Rally Sardegna χωρίστηκε σε 5 ημέρες αγώνα, με 1.600 χιλιόμετρα συνολικά. Νικητής αναδείχτηκε ο Marc Coma πάνω στο ΚΤΜ 450 Rally, ενώ πολύ κοντά του τερμάτισε και ο Cyril Despres, ο οποίος όμως αγωνίστηκε με ένα ειδικά προετοιμασμένο ΚΤΜ 530 EXC. Τρίτος τερμάτισε ο Helder Rodriguez με το Yamaha WR450F Rally. Συνολικά από τους 60 εκκινήσαντες με μοτοσικλέτα, έφτασαν στον τερματισμό μόλις οι 29.

Μία μεγάλη ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμετοχή με μοτοσικλέτα του Stephane Peterhansel! Ο αναβάτης θρύλος των Rally μετράει στο ενεργητικό του 6 νίκες με μοτοσικλέτα και 3 με αυτοκίνητο στο Dakar (πέρα από τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα Enduro)! Μετά την παρθενική νίκη που έδωσε στο νέο Mini All4 Racing, στον αγώνα του Abu Dhabi, ζήτησε από τον Team Manager του ένα ανάλογο δώρο. Το δώρο φυσικά ήταν η συμμετοχή του με μοτοσικλέτα στην Σαρδηνία. Τελικά ο Peterhansel έδειξε ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται, αφού έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη! Και όλα αυτά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια που είχε τρέξει τον τελευταίο του αγώνα Rally με μοτοσικλέτα.

1η ημέρα


330 χιλιόμετρα συνολικής διαδρομής με δύο ειδικές των 76 και 65 χιλιομέτρων για ξεκίνημα. Η διαδρομή περιελάμβανε μεγάλα δασικά τμήματα που απαιτούσαν και τον ανάλογο προσανατολισμό. Και τις δύο ειδικές κέρδισε ο Coma με τον Despres να βρίσκεται 2:30 λεπτά πίσω του.

2η ημέρα


Στην βόρεια ακτή της Σαρδηνίας οι αγωνιζόμενοι είχαν ξανά να αναμετρηθούν σε δύο ειδικές των 76 και 65 χιλιομέτρων. Το δύσκολο ήταν οι συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης, οι οποίες απαιτούσαν μέγιστη συγκέντρωση. Coma και Despres μοιράστηκαν τις νίκες, αλλά ο Coma συνέχισε να προηγείται. Ο Coma δήλωσε ότι ήταν δύσκολο για δύο συνεχείς ημέρες να οδηγεί τον αγώνα και ότι έμοιαζε περισσότερο με γρήγορο Enduro παρά Rally.

3η ημέρα


260 συνολικά χιλιόμετρα με μία ειδική των 160 χιλιομέτρων για την τρίτη ημέρα του αγώνα. Ένα τμήμα μάλιστα της διαδρομής ανέβηκε ψηλά σε υψόμετρο με ένα τεράστιο γκρεμό να καραδοκεί στην άκρη του δρόμου… Αυτή την φορά όμως ήταν η σειρά του Despres να πάρει τη νίκη. Αυξάνοντας τον ρυθμό του μπόρεσε να δει την σκόνη του Coma και από εκεί και πέρα πίεσε ακόμα περισσότερο για να καλύψει μεγαλύτερη διαφορά στον χρόνο.

4η ημέρα


Η τέταρτη ημέρα είχε μεγάλη απλή των 390 χιλιομέτρων αλλά δύο μικρότερες σε διάρκεια ειδικές των 45 και 60 χιλιομέτρων. Ο Coma μπόρεσε να νικήσει και να αυξήσει την διαφορά του από τον Despres στα 5 λεπτά. Ο Γάλλος αναβάτης δήλωσε ότι σε ένα πετρώδες κομμάτι δεν ήταν όσο επιθετικός έπρεπε με αποτέλεσμα να τον φτάσει ο Coma και να τον περάσει. Μετά έτρωγε συνεχώς την σκόνη του και έκανε και ένα λάθος στον προσανατολισμό.

5η ημέρα


Ο Despres δεν μπόρεσε να κάνει κάποιο θαύμα για να καλύψει την διαφορά από τον Coma και υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ισπανού αναβάτη. Ο Rodriguez δεν απείλησε τους δύο πρωτοπόρους και αρκέστηκε στην τρίτη θέση με 23 λεπτά διαφορά, ενώ ο Peterhansel περιχαρής και εμφανώς ικανοποιημένος από τις πανέμορφες διαδρομές τερμάτισε τέταρτος.

Αποτελέσματα


Αποτελέσματα

1 Marc Coma KTM 450 Rally
2 Cyril Despres KTM 530 EXC at 4 minutes 15.81
3 Helder Rodriguez Yamaha at 23:54.38
4 Stephane Peterhansel Yamaha
5 Paolo Ceci Beta
6 Jacub Przygonski KTM

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon