.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/rally/australesian/
Κατηγορία World Rally Championship
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2011 23:23

Australasian Safari 2011 - 1η και 2η μέρα

 

Σε άλλο κόσμο

 


Του Χρήστου Σώκου

Για πολλά χρόνια τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα rally διεξάγονταν κυρίως στην Αφρικανική ήπειρο και στις ατελείωτες εκτάσεις της Σαχάρα. Τα τελευταία χρόνια, όταν και τα rally έγιναν πιο διάσημα προσελκύοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον αγωνιζόμενων – εταιρειών, άρχισαν να επεκτείνονται τόσο στην Μέση Ανατολή όσο και στα εδάφη της Λατινικής Αμερικής (βλ. Dakar).

Australasian Safari!


Λίγος κόσμος όμως, τουλάχιστον στην Ευρώπη, γνωρίζει για τα αγωνιστικά δρώμενα της μακρινής Αυστραλίας και ειδικά του σημαντικότερου αγώνα rally που διεξάγεται στο δυτικό τμήμα της, με την ονομασία Australasian Safari! Πρόκειται για το μεγαλύτερο και δυσκολότερο rally της Αυστραλίας, αλλά και γενικότερα της Ασίας, εξού και η σύνθετη ονομασία του.
Η συνολική διάρκειά του είναι επτά ημέρες και οι αγωνιζόμενοι καλύπτουν περίπου 4.000 χιλιόμετρα. Φυσικά υπάρχουν κατηγορίες για μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα και ATV.

Εξαιτίας της εντελώς μοναδικής και διαφορετικής φύσης της Αυστραλίας,  ο εν λόγω αγώνας χαρίζει στους συμμετέχοντες απίστευτες εικόνες και εμπειρίες. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα σκληρό rally που κρύβει και τις ανάλογες δυσκολίες – κινδύνους και όχι για μία περιηγητική εκδρομή στα γνωστά από τις φωτογραφίες κόκκινα βράχια του Uluru!
Εξαιτίας της αποστάσεως οι αναβάτες που συμμετέχουν είναι κυρίως Αυστραλοί. Φέτος όμως ο Cyril Despres αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι διαφορετικό απ’ ότι είχε συνηθίσει!

1η ημέρα


Το εντυπωσιακό για τους τουρίστες περιβάλλον με τα αγριολούλουδα και τα δέντρα επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις στους αγωνιζόμενους για το ξεκίνημα. Σε πολλά σημεία το ψηλό χορτάρι έκρυβε παγίδες και «τραυμάτισε» μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα. Το διαπίστωσε ο Ben Grabham, ο οποίος έπεσε απότομα εντελώς ξαφνικά όταν χτύπησε σε μία πέτρα, αφού όπως δήλωσε δεν μπορούσε να δει τίποτα.
Εκτός από αυτό βέβαια υπήρξαν και απροσδόκητες συναντήσεις με καγκουρό, όπως αυτή που είχε ο Άγγλος αναβάτης Sam Sunderland. Ευτυχώς η πτώση δεν ήταν σοβαρή και τον άφησε με μία ελαφριά διάσειση.
Τις δύο πρώτες θέσεις πήραν δύο αδέρφια, οι Todd και Jacob Smith με ειδικά διαμορφωμένα Honda CRF450X.
Τρίτος με Yamaha WR450F o Rod Faggoter.
Ο Cyril Despres στην σέλα του KTM 450RR, έμεινε έκτος. Το εντελώς διαφορετικής μορφής road book τον δυσκόλεψε πάρα πολύ στην ανάγνωση και δεν ήθελε να ριψοκινδυνέψει περισσότερο χωρίς λόγο, μιας και ήταν μόλις το ξεκίνημα του αγώνα.
Στα Quad, από την αρχή ξεχώρισε από την αρχή ο Colin Lawson και 2ος ήταν ο Adrian Hermsen. Στην 3η θέση όμως βρέθηκε ένας δικός μας  ο ελληνικής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας, John Maragozidis!

2η ημέρα


Το ψηλό γρασίδι που ταλαιπώρησε τους πάντες συνέχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του την δεύτερη ημέρα. Αρκετοί αγωνιζόμενοι τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στις μοτοσικλέτες εγκατέλειψαν. Ο υπεύθυνος του αγώνα δήλωσε ότι ήταν απογοητευτικό για τα πληρώματα αυτά που εγκατέλειψαν τόσο νωρίς.
Ο Άγγλος Sunderland που είχε την επαφή με το καγκουρό δεν μπόρεσε να εκκινήσει ούτε σήμερα τελικά. Επίσης άτυχος στάθηκε ο Ιταλός Manuel Lucchesi, ο οποίος είδε την μοτοσικλέτα του να τυλίγεται στις φλόγες!
Ο περυσινός νικητής Ben Grabham πήρε τη νίκη μπροστά από τους Todd και Jacob Smith, αλλά τα δύο αδέρφια παραμένουν στην κορυφή της γενικής κατάταξης.
Ο Cyril Despres έχασε μία θέση, φτάνοντας έβδομος, χωρίς ακόμα να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός.  
Στα Quad, η κατάταξη παρέμεινε ίδια και στις πρώτες θέσεις, με τους Colin Lawson και Adrian Hermsen να παραμένουν μπροστά, αλλά στην 3η θέση σταθερά ο John Maragozidis μείωνε την διαφορά του από την κορυφή!


Αποτελέσματα 1ης μέρας

MOTO
1 SMITH, Todd 2011 Honda CRF450X
2 SMITH, Jacob 2011 Honda CRF450X
3 FAGGOTTER, Rod 2011 Yamaha WR450F
4 GRABHAM, Ben 2010 KTM 450SXF
5 FISH, Matthew 2010 KTM 505SXF
6 DESPRES, Cyril 2012 KTM 450RR



QUAD
1 LAWSON, Colin Can-am Renegade
2 HERMSEN, Adrian Can-am Renegade
3 MARAGOZIDIS, John MMR Interceptor 850

 

Αποτελέσματα 2ης μέρας

MOTO
1 GRABHAM, Ben 2010 KTM 450SXF
2 SMITH, Todd 2011 Honda CRF450X
3 SMITH, Jacob 2011 Honda CRF450X
4 DIENER, Shane 2011 Yamaha WR 450 F
5 FISH, Matthew 2010 KTM 505SXF
6 GRABHAM, Damien 2011 Husaberg
7 DESPRES, Cyril 2012 KTM 450RR






QUAD
1 LAWSON, Colin Can-am Renegade
2 HERMSEN, Adrian Can-am Renegade
3 MARAGOZIDIS, John MMR Interceptor 850

Φωτογραφίες


Video 1η μέρα

Video 2η μέρα μοτοσυκλέτες

Video 2η μέρα Quad

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon