.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/rally/australesian/
Κατηγορία World Rally Championship
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 11:43

Australasian Safari 2011, 3η – 4η ημέρα

 


Προς την ενδοχώρα

 


Του Χρήστου Σώκου

Ευτυχώς για τους αναβάτες η διαδρομή απομακρύνθηκε από το «καταραμένο» χορτάρι και κινήθηκε στην ενδοχώρα, όπου άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή του και οι αμμώδεις εκτάσεις.
Τόσο η τρίτη, όσο και η τέταρτη ημέρα είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια σε χιλιόμετρα ειδικών. Στο ξεκίνημα της τρίτης ημέρας είχαν απομείνει στον αγώνα 48 μοτοσικλέτες, 11 αυτοκίνητα και 5 Quads.

3η ημέρα


Με 560 απαιτητικά χιλιόμετρα ειδικών και την μία εκ των δύο ειδικών τόσο δύσκολη που θα μπορούσε «να είναι ένας αγώνας από μόνη της», όπως παραδέχθηκε ο άνθρωπος που χάραξε τις διαδρομές, μπορούμε εύκολα να χαρακτηρίσουμε την τρίτη ημέρα ως αντρική!
Ο Todd Smith ξαναπήρε τη νίκη, διατηρώντας την πρωτιά στην κατάταξη, ενώ ο αδερφός του τερμάτισε τέταρτος, παραμένοντας στην δεύτερη θέση της κατάταξης.
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Shane Diener στην δεύτερη θέση. Έτσι έχει εδραιωθεί για τα καλά πλέον τρίτος στην κατάταξη.
Άσχημα τα νέα για τον Ben Grabham (περυσινός νικητής), ο οποίος εγκατέλειψε από βλάβη στην μοτοσικλέτα του, ενώ μάλιστα είχε νικήσει την πρώτη ειδική.
Ο αδερφός του Damien Grabham έφτασε πέμπτος. Σε κάποιο σημείο το road book του σταμάτησε να λειτουργεί και το αποτέλεσμα ήταν μία δυνατή πτώση που τον άφησε με μελανιές σε όλο το σώμα.
Κάπου εκεί είδε και τον Despes να έχει χαθεί και οδήγησαν μαζί για περίπου 20 λεπτά. Τελικά ο Despres τερμάτισε ξανά έβδομος.
Ο Matt Fish που τα πήγαινε πολύ καλά, είδε το πίσω mousse να διαλύεται και έτσι αναγκάστηκε να οδηγήσει μέχρι τον ανεφοδιασμό μόνο με την ζάντα! Μόλις έφτασε εκεί έβαλε λάστιχο αλλά πήρε ποινή μιας ώρας.
Σταθερή η κατάσταση στα Quad όπου ο οι τρεις πρώτοι παραμένουν στις ίδιες θέσεις με την κατάταξη να έχει ως εξής: Lawson, Hermsen, Maragozidis.

4η ημέρα


Σήμερα ήταν η πιο μεγάλη σε συνολική απόσταση ημέρα, αλλά επίσης και σε σύνολο ειδικών. 662 χρονομετρημένα χιλιόμετρα σε τρεις ειδικές! Ο προσανατολισμός έγινε ευκολότερος, η διαδρομή ήταν αρκετά γρήγορη και σε κάποια σημεία μάλιστα έπεσε και βροχή!
Μεγάλη ημέρα για τον Shane Diener (Yamaha) που κατάφερε να πάρει τη νίκη. Άφησε δεύτερο τον Jacob Todd και τρίτο τον Smith Todd. Φυσικά ο Smith συνεχίζει να προηγείται με 10 λεπτά διαφορά από τον αδερφό του Jacob. Όμως μόλις ένα λεπτό πιο πίσω στην τρίτη θέση βρίσκεται πια ο Diener.
Τα δύο αδέρφια απολαμβάνουν ιδιαίτερα το ότι βρίσκονται στην ίδια ομάδα και μάλιστα βοηθάει ο ένας τον άλλο με τον προσανατολισμό!
Απίστευτος ο Rod Faggotter, συνεχίζει τον αγώνα και μάλιστα τέταρτος, ενώ οδηγεί από την δεύτερη ημέρα με σοβαρά χτυπημένο χέρι.
Ο Despres ξανά έβδομος στην συγκεκριμένη ημέρα, δήλωσε ότι δεν είναι ο αγώνας που περίμενε και έκανε απλώς προπόνηση. Ευχαριστήθηκε το αμμώδες τερέν και δοκίμασε την μοτοσικλέτα του.
Για πρώτη φορά στα Quad, έχουμε μεγάλη αλλαγή στην κατάταξη. Ο John Maragozidis περνάει πρώτος στην γενική κατάταξη με σημαντική διαφορά που τον βάζει στο παιχνίδι της νίκης. Ο μέχρι πρότινος πρώτος, Colin Lawson περνάει δεύτερος ενώ στην 3η θέση ανεβαίνει ο Neville Yeatman.

Αποτελέσματα 3η ημέρα

MOTO


Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα
1 SMITH, Todd 2011 Honda CRF450X
2 DIENER, Shane 2011 Yamaha WR 450 F
3 FAGGOTTER, Rod 2011 Yamaha WR450F
4 SMITH, Jacob 2011 Honda CRF450X
5 GRABHAM, Damien 2011 Husaberg FE570
6 WILLIAMS, Ben 2011 HONDA CRF450X
7 DESPRES, Cyril 2012 KTM 450RR





QUAD


Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα
1 LAWSON, Colin Can-am Renegade
2 HERMSEN, Adrian Can-am Renegade XXC 8
3 MARAGOZIDIS, John MMR Interceptor 850

Αποτελέσματα 4η ημέρα

MOTO

Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα
1 SMITH, Todd 2011 Honda CRF450X
2 SMITH, Jacob 2011 Honda CRF450X
3 DIENER, Shane 2011 Yamaha WR 450 F
4 FAGGOTTER, Rod 2011 Yamaha WR450F
5 DESPRES, Cyril 2012 KTM 450RR
6 WILLIAMS, Ben 2011 HONDA CRF450X
7 SCHWARZ, David 2011 Husaberg FE570



QUAD

Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα
1 MARAGOZIDIS, John MMR Interceptor 850
2 LAWSON, Colin Can-am Renegade
3 YEATMAN, Neville 2010 Can-am Outlander

Φωτογραφίες


{gallery}agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/rally/australesian/{/gallery}

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon