.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/rally/australesian/
Κατηγορία World Rally Championship
Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2011 10:29

Australesian Safari 2011, 5η – 6η – 7η ημέρα

 

Νiκητές ο Todd Smith και ο John Maragozidis!

 


Του Χρήστου Σώκου

Οι τρεις τελευταίες ημέρες του rally αποδείχτηκαν αρκετά σκληρές, τόσο από άποψη χιλιομέτρων όσο και από το τερέν που έγινε πετρώδες και δύσβατο.
Ο Cyril Despres τελικά εγκατέλειψε την έκτη ημέρα, μετά από στενή επαφή που είχε με φράκτη. Νικητής αναδείχτηκε ο Todd Smith στις μοτοσικλέτες με τον αδερφό του Jacob να ακολουθεί στην δεύτερη θέση.
Αξιοσημείωτη η νίκη του Ελληνικής καταγωγής Γιάννη Μαραγκοζίδη στην κατηγορία των Quad!

5η ημέρα


Marathon ημέρα η σημερινή, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν επιτρεπόταν καμία εργασία συντήρησης από τους μηχανικούς. Στην αρχή η διαδρομή ήταν γρήγορη και ήθελε προσοχή στον προσανατολισμό ανάμεσα από τα δέντρα, ενώ στην συνέχεια έγινε πιο κλειστή και στριφτερή καταλήγοντας σε μία τεράστια αλμυρή λίμνη.
Ο νικητής της 4ης ημέρας, Shane Diener, εγκατέλειψε από μηχανολογικό πρόβλημα, αφού είχε κερδίσει την πρώτη ειδική της ημέρας.
Ο Smith Todd νίκησε ακόμα μία φορά, αλλά έκπληξη προκάλεσε η δεύτερη θέση του Άγγλου Sam Sunderland, ο οποίος την πρώτη ημέρα είχε χτυπήσει σε ένα καγκουρό, με αποτέλεσμα να χάσει και την επόμενη.
Τρίτος ο έτερος Todd, με τον Cyril Despres να σκαρφαλώνει μία θέση στην βαθμολογία και να βρίσκεται τέταρτος.
Αρκετοί αναβάτες πάντως, ανάμεσά τους και ο Sunderland, χτύπησαν σε δέντρα, αλλά οι περισσότεροι γλύτωσαν τους σοβαρούς τραυματισμούς.

6η ημέρα

Η φήμη του Australesian Safari ως του δυσκολότερου ασιατικού rally επαληθεύθηκε , μιας και ο Cyril Despres χτύπησε το πόδι του σε συρμάτινο φράκτη και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.
Πετρώδες τερέν και δύσκολος προσανατολισμός για ακόμη μία φορά σε σημεία που δεν υπήρχαν μονοπάτια, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της διαδρομής. Ο Shane Diener πήρε το αίμα του πίσω για την χθεσινή εγκατάλειψη, κερδίζοντας την σημερινή ημέρα. Αγώνα τακτικής έκαναν οι Smith και Jacob Todd. Κρατούν σταθερά τις δύο πρώτες θέσεις ελέγχοντας απόλυτα την κατάσταση, οπότε δεν υπήρχε κάποιος λόγος για μεγαλύτερο ρίσκο.
Απίστευτος ο Rod Faggotter, ο οποίος κρατιέται ακόμα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, συνεχίζοντας να οδηγεί με σοβαρά χτυπημένο χέρι!
Ένας ακόμα μαχητής ήταν ο Ben Williams. Ιδιωτική συμμετοχή χωρίς καμία βοήθεια από μηχανικό, κάνει όλες τις εργασίες συντήρησης στο τέλος κάθε ημέρας και σήμερα έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση!
Επίσης η μοναδική γυναίκα αναβάτης, η Σουηδή Annie Seel, συνεχίζει σταθερά ευρισκόμενη μάλιστα στην καλύτερη θέση (15η συνολικά) από όλους τους εκτός Αυστραλίας συμμετέχοντες.

7η ημέρα

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε και η τελευταία ημέρα του Australesian. Νικητής ξανά  ο Diener και δεύτερος ο Sunderland.
Όμως άξιος νικητής του rally αναδείχτηκε ο Smith Todd μετά από δύο δεύτερες θέσεις που είχε φέρει στον αγώνα το 2009 και το 2010. Ο αδερφός του Jacob, επίσης με CRF450X τερμάτισε τελικά στην δεύτερη θέση.
Τρίτος έμεινε ο «ήρωας» Rod Faggotter.
Ο Smith Todd δήλωσε: “ Είναι σαν όνειρο. Το κυνηγάω εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι η πρώτη φορά που καταφέρνω κάτι τόσο μεγάλο σε σημαντικό αγώνα!”

Από την 4η μέρα του αγώνα, ο Γιάννης Μαραγκοζίδης είχε περάσει στην 1η θέση, με διαφορά μάλιστα 5 λεπτών από τον δεύτερο. Πίσω του, οι Colin Lawson και Nevile Yeatman κράτησαν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Η σταθερότητα αυτή του Maragozidis τον έφερε τελικά στην 1η θέση του βάθρου και τις δύο τελευταίες μέρες, κι έτσι κατάφερε τελικά να νικήσει την κατηγορία των Quad, κάτι που είχε καταφέρει και το 2009! Ο Ελληνικής καταγωγής αναβάτης δηλώνει ως επάγγελμα βιολογικός καλλιεργητής αμυγδάλων στην νότια Αυστραλία! Αναμείνατε για την αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε το Bikeit!

Αποτελέσματα

5η ημέρα


MOTO
1. Todd Smith
2 Sam Sunderland
3 Jacob Smith
4 Mathew Fish
5 Cyril Despres
6 Ivan Erceg


Quad
1 MARAGOZIDIS, John
2 LAWSON, Colin
3 YEATMAN, Neville


6η ημέρα


MOTO
1 Shane Diener
2 Todd Smith
3 Jacob Smith
4 Ben Williams
5 Rod Faggotter
6 Ivan Erceg


Quad
1 MARAGOZIDIS, John
2 LAWSON, Colin
3 YEATMAN, Neville


7η ημέρα
MOTO
1 Shane Diener
2 Sam Sunderland
3 Todd Smith
4 Jacob Smith
5 Damien Grabham
6 Ivan Erceg


Quad
1 MARAGOZIDIS, John
2 LAWSON, Colin
3 YEATMAN, Neville

Τελική βαθμολογία










MOTO



1 SMITH, Todd 2011 Honda CRF450X
2 SMITH, Jacob 2011 Honda CRF450X
3 FAGGOTTER, Rod 2011 Yamaha WR450F
4 GRABHAM, Damien 2011 Husaberg FE570
5 DIENER, Shane 2011 Yamaha WR 450 F
6 WILLIAMS, Ben 2011 HONDA CRF450X
7 SCHWARZ, David 2011 Husaberg FE570
8 SCOBLE, Russell 2008 Honda CRF450X
9 COOLE, William 2011 Husaberg FE570
10 GEEVES, David 2011 Honda CRF450X





Quad



1 MARAGOZIDIS, John 2010 MMR Interceptor 850
2 LAWSON, Colin 2011 Can-am Renegade
3 YEATMAN, Neville 2010 Can-am Outlander

 

Φωτογραφίες

Video 5ης μέρας

Video 6ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Australasian Safari 2011, 3η – 4η ημέρα Pharaons Rally 2011, 1η – 2η ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon