.
Κατηγορία World Rally Championship
Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2011 10:58

Pharaons Rally 2011, 1η – 2η ημέρα

 

Με φόντο τις πυραμίδες

 


Του Χρήστου Σώκου

Η συνέχεια του Cross Country Rally World Cup δίνεται στην Αίγυπτο με το Pharaons Rally. Ξεκίνησε σαν ιδέα το 1982 αλλά ως διοργάνωση μεγάλωσε το 1998. Από το 2000 και μετά εντάχθηκε στο πρόγραμμα των rally της FIM.
Φέτος ο αγώνας ξεκίνησε μπροστά από τις επιβλητικές πυραμίδες της Γκίζας με απαιτητικό τρόπο, τόσο όσο αφορά την διάρκεια της πρώτης ειδικής όσο και τον δύσκολο προσανατολισμό.

1η ημέρα


350 χιλιόμετρα ειδικής από τα 470 συνολικά καλωσόρισαν τους αγωνιζόμενους βάζοντας τους με την μία στο παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερες προσαρμογές. Ανάμεσα στο Cairo και την Tibniya λοιπόν η διαδρομή δεν χαρίστηκε στον “Chaleco” Lopez, ο οποίος εγκατέλειψε από πρόβλημα στον συμπλέκτη.
Ο Marc Coma (ΚΤΜ) ξεκίνησε πρώτος και με απίστευτο έλεγχο και ταχύτητα κέρδισε την πρώτη ημέρα.
Ο Jordi Viladoms (Yamaha) μετά το ατύχημα που είχε στο Sardinia Rally, επανήλθε δριμύτερος παίρνοντας μία άξια δεύτερη θέση.
Τρίτος τερμάτισε ο Πολωνός Jakub Przygonski (KTM) αφήνοντας τέταρτο τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία Helder Rodriguez (Yamaha).
Coma: “ Η πρώτη ειδική δεν ήταν καθόλου εύκολη μιας και υπήρχαν πολλά κομμάτια εκτός χωματόδρομων. Η μοτοσικλέτα μου όμως ήταν εκπληκτική και αισθάνομαι μια χαρά.”

Viladoms: “ Είναι ο πρώτος μου αγώνας μετά την Σαρδηνία και ακόμα κάνουμε βελτιώσεις στην μοτοσικλέτα για να ξαναβρούμε την φόρμα μας και να αυξήσουμε ρυθμό κατόπιν.”

Przygonski: “ Τρέχω εδώ τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος ήταν πιο επικίνδυνα από κάθε άλλη φορά. Υπήρχαν τρύπες και καθόλου περιθώρια για λάθη. Επίσης ήταν αρκετά γρήγορα αφού έπιασα 150 χιλιόμετρα.”

2η ημέρα

Η σημερινή ημέρα ήταν η πιο μεγάλη και δυσκολότερη του φετινού αγώνα με 473 χιλιόμετρα ειδικής.
Ο Helder Rodriguez (Yamaha) αποδείχτηκε μάστερ της άμμου κερδίζοντας την σημερινή ημέρα. Ο Marc Coma (KTM) που άνοιξε την ειδική έπεσε στην τέταρτη θέση αλλά συνεχίζει να προηγείται με μικρή διαφορά ενάμιση λεπτού από τον δεύτερο πλέον Rodriguez στην γενική.
Δεύτερος σε πολύ καλή φόρμα ο Przygonski (KTM). Ο Jordi Viladoms (Yamaha) απόλυτα ικανοποιημένος από την επάνοδό του συμπλήρωσε την τριάδα.
Ο Chaleco Lopez αναγκάστηκε να ξεκινήσει από πολύ πίσω, οπότε η πέμπτη θέση που έφερε σίγουρα θεωρείται επιτυχία!

Rodriguez: “ ήταν πολύ μεγάλη ειδική με πέτρες και αμμόλοφους. Ξεκίνησα τέταρτος αλλά σιγά σιγά έφτασα πρώτος και η προσπάθειά μου απέδωσε στην γραμμή του τερματισμού.”

Φωτογραφίες


Video 1η μέρα

Video 2η μέρα

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon