.
Κατηγορία World Rally Championship
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2011 10:43

Π.Π. Rally 2011, Rally Tunisie - 5η / 6η ημέρα

 

Νικητής ο Rodriguez

 


Του Χρήστου Σώκου

Τελικά ο Helder Rodriguez περίμενε να μάθει ότι ο φίλος του Chaleco Lopez δεν είχε κάποιον περαιτέρω κίνδυνο για την υγεία του από την πτώση και μετά απλά άνοιξε το γκάζι κερδίζοντας τις δύο τελευταίες ημέρες και το ράλυ Τυνησίας.
Ο Jakub Przygonski δεν μπόρεσε να καλύψει την διαφορά από τον Rodriguez και έμεινε τελικά στην δεύτερη θέση, 9 λεπτά πίσω.
Τρίτος τερμάτισε ο Jacek Czachor, αφήνοντας τέταρτο τον Viladoms, αλλά με 54 ολόκληρα λεπτά διαφορά από τον πρώτο.

5η ημέρα


Η πέμπτη ειδική ήταν η μεγαλύτερη σε χιλιόμετρα, αφού έφτασε τα 300. Η διαδρομή είχε απ’ όλα, ανέβασμα σε χωματόδρομους στο βουνό, γρήγορα πετρώδη κομμάτια και για φινάλε μερικούς αμμόλοφους.
Ο Rodriguez ξεκίνησε πρώτος και με αψεγάδιαστη οδήγηση και προσανατολισμό τερμάτισε πρώτος ρίχνοντας 8 λεπτά στον δεύτερο Przygonski!

Rodriguez: “ Ξύπνησα σήμερα το πρωί και αποφάσισα να τα δώσω όλα, αφού μάλιστα έμαθα ότι ο Lopez είναι καλά στην υγεία του. Όλα πήγαν μια χαρά και αφού είδα ότι ο Przygonski δεν ήταν στη μέρα του πίεσα ακόμα περισσότερο στο τέλος.”

6η ημέρα


Η τελευταία ημέρα περιελάμβανε δύο κύκλους των 60 χιλιομέτρων στην περιοχή που είχε γυριστεί η ταινία Star Wars. Ο Rodriguez κατάφερε να οδηγήσει χωρίς λάθη κρατώντας την διαφορά που είχε φτιάξει από τον Przygonski. Αυτό ήταν αρκετό για να του χαρίσει την πολυπόθητη νίκη στο ράλυ Τυνησίας. Φαίνεται ότι ο Rodriguez βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα μετά την τρίτη θέση στο φετινό Dakar και την δεύτερη στο Abu Dhabi.

Δηλώσεις αναβατών

Rodriguez: “ Αυτή είναι μία υπέροχη στιγμή γεμάτη ένταση. Την περίμενα πολύ καιρό! Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα. Ξεκινάω την σαιζόν με τον καλύτερο τρόπο και αυτή είναι η καλύτερη προετοιμασία για το Dakar του 2012.”

Przygonski: “Θέλω να συγχαρώ καταρχήν τον Rodriguez για τη νίκη του. Μπόρεσε να φτιάξει μία διαφορά στην προτελευταία ειδική και εγώ δεν έχω ακόμα την εμπειρία για να χειριστώ μία τέτοια κατάσταση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την δεύτερη θέση.”

Viladoms: “ Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη μου στην τελευταία ειδική αλλά στεναχωρημένος γιατί τα μηχανολογικά προβλήματα μου στέρησαν την δυνατότητα να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο.”

Τελικά αποτελέσματα

Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα Χρόνος




1 RODRIGUES Helder YAMAHA TMN 14h23'16
2 PRZYGONSKI Jakub TEAM KTM 450 00h09'36
3 CZACHOR Jacek TEAM KTM 450 00h54'12
4 VILADOMS Jordi YAMAHA 450 00h56'23
5 DABROWSKI Marek TEAM KTM 01h09'02
6 LUCCHESE Manuel HUSABERG 04h04'52

Φωτογραφίες


Video 5ης μέρας

Video 6ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon