.
Κατηγορία World Rally Championship
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 10:12

Π.Π. Rally 2011, 2ος αγώνας - Rally Tunisie- 3η και 4η ημέρα

 

Προηγείται ο Rodriguez

 


Του Χρήστου Σώκου

Τελικά η αμμοθύελλα που ήταν η αιτία να ακυρωθεί η δεύτερη ημέρα του αγώνα, κόπασε και έτσι μπόρεσε να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα. Μετά το τέλος της τρίτης και της τέταρτης ημέρας ο Rodriguez προηγείται, με  διαφορά μιας ανάσας όμως από τον δεύτερο Przygonski.

3η ημέρα - Κερδίζει ο Przygonski


200 χιλιόμετρα διαδρομής, την οποία οι διοργανωτές χαρακτήρισαν ως μία από τις ομορφότερες, κυρίως σε αμμόλοφους. Η τριάδα που οδηγούσε τον αγώνα για το μεγαλύτερο τμήμα αποτελείτο από τους Rodriguez, Lopez και Przygonski. Ο Viladoms ξεκίνησε έκτος, αλλά γρήγορα ανέβασε ρυθμό και έφτασε τους πρωτοπόρους. Ένα πρόβλημα όμως στην τρόμπα βενζίνης της μοτοσυκλέτας του είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση και να μείνει 800 μέτρα πριν τον τερματισμό, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κερδίσει. Δεν το έβαλε κάτω όμως και με σπρώξιμο τερμάτισε εξαντλημένος.
Έκπληξη ήταν η απόδοση του Przygonski, ο οποίος τελικά μπόρεσε να πάρει τη νίκη μπροστά από τους Lopez και Rodriguez.

Przygonski: “ Ήξερα ότι μπορούσα να κερδίσω σήμερα. Η ειδική ήταν πολύ απαιτητική και στο τέλος στους αμμόλοφους οδηγούσα σα να ήμουν σε πίστα motocross. Αύριο ξεκινάω πρώτος και θα είναι μία δυνατή εμπειρία να ανοίγω τον δρόμο.”

Viladoms: “ Πιστεύω ότι η μοίρα δεν είναι με το μέρος μου. Μετά τα προβλήματα της 1ης ημέρας τράβηξα ξανά τα ίδια. Πραγματικά όταν έσπρωχνα την μοτοσικλέτα μου νόμιζα ότι θα πεθάνω, όμως τερμάτισα!”

4η ημέρα -Χτυπάει άσχημα ο Lopez


Η διαδρομή της τέταρτης ημέρας περιελάμβανε γρήγορα κομμάτια με δύσκολο προσανατολισμό. Δυσάρεστο νέο η άσχημη πτώση του Lopez με μεγάλη ταχύτητα μόλις έξι χιλιόμετρα πριν το τέλος, ενώ βρισκόταν μπροστά μαζί με τον Przygonski. Το αποτέλεσμα για τον Χιλιανό αναβάτη ήταν ένα σπασμένο χέρι και πόδι καθώς και τραύματα στον θώρακα.
Ο  Przygonski είδε την πτώση και σταμάτησε αμέσως για να ειδοποιήσει τους διοργανωτές. Στη συνέχεια τερμάτισε εμφανώς σοκαρισμένος. Οι Rodriguez και Viladoms παρέμειναν κοντά στον τραυματισμένο Lopez, μέχρι να φτάσει το ελικόπτερο των γιατρών.
Την ειδική τελικά κέρδισε ο Jacek Chachor με δεύτερο τον Przygonski.

Viladoms: “ Δεν είναι ποτέ ωραίο όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Lopez είναι φίλος μου, οπότε όπως καταλαβαίνετε το κομμάτι του αγώνα πάει σε δεύτερη μοίρα.”

Αποτελέσματα γενικής κατάταξης

Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα Χρόνος




1 RODRIGUES Helder YAMAHA 09h19'06
2 PRZYGONSKI Jakub KTM 450 09h19'38
3 CZACHOR Jacek KTM 450 09h53'28
4 DABROWSKI TEAM KTM 09h55'59
5 VILADOMS Jordi YAMAHA 450 10h03'50
6 LUCCHESE Manuel HUSABERG 450 12h22'42

 

Φωτογραφίες

Video 3ης μέρας

Video 4ης μέρας

2o Video 4ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon